QuadMania.cz


 ?
Registrace Zaslat heslo


Quadweekend nedělní dvouhodinovka

Text: Ollie Roučková | Foto: Ollie Roučková | Foto: Polaris | Datum: 06.10.2011 | Zobrazeno: 4000×

Quadweekend nedělní dvouhodinovka Po sobotním turnaji v trialu se nedělním ránem po Pístovském tankodromu rozléhal řev motorů. Na třicet jezdců změřilo své síly na rychlé trati namotané do všech zákoutí souší i bažin.


Kapitoly článku

  1. Závody
  2. Kompletní fotogalerie

Quadweekendovská dvouhodinovka:


Sobotní trialy i nedělní dvouhodinové závody byly napumpované vzrušením. Po Sobotním vyhlašování a bujarém reji se u dopoledních přejímek sešlo na třicet jezdců. Pořadatelé všechny jezdce očipovali, a ještě necelou hodinu před závodem nikdo v podstatě nevěděl kudy se pojede. Pořadatelé věděli, jen před jezdci pečlivě střežili tajné plány. Desítka oranžových vest se rozutekla po vojenském prostoru a během dvaceti minut trať stála, ještě za pochodu se do zaváděcího kola vpustila první vypsaná kategorie. Co jedna, ale rovnou dvě, jednalo se o 4kolky bez rozdílu pohonu do 550 Ccm a kategorii SidexSide.



V této dvouhodinovce se nehrálo na zadohrabky nebo 4x4, nikoho nezajímalo jestli ten či onen jezdec jezdí MČR či je to jen jezdec výletnický, prostě se na pomyslnou startovní čáru poskládaly 4kolky dle toho jak kdo najel. V této rozjížďce se na startovní rošt přimísila jezdkyně jedoucí na Maxíkovi 300, Nikola Novotná kroužila skoro celé dvě hodiny. Na stroji bez jakékoliv úpravy se vydrápala do první desítky plně obsazené mužskými zástupci. Jan Bažant snad nezná zákony důchodcovského věku, vždyť on zase všechny posekal. Agresátor s důchodcovským pasem a štemplem na věkový odpočinek počechral ega mlaďasů. Speedy company alias Maříci na proklatě rychlých Hondicích na Honzu ne a ne vymyslet fígl, a když už Honzu Karel předjel, co se nestalo. Hondí spojka řekla pápá lálá, a v tuto chvíli pro něj závod skončil. I po odpálené spojce si Karel Mařík najel pár kol k dobru a v celkovém umístění se posadil na 4 místo. Marek Mařík si s tratí potykal a jako nejmladší zástupce Speedy company si dojel pro druhé místo. Z odpadajících jezdců vytěžil Marek Toul na Renegade 500, technicky rychlá trať mu sedla tak, že se v cíly bez jakéhokoli zaváhání mohl radovat z třetího fleku.


Abych dokompletovala tuto rozjížďku sáhnu do rubriky SidexSide, zde excelovala absolutní jednička letošních závodů – Polaris RZR. Známí postrach všech závodních offroadmaratonských posádek s příznačným číslem 1, si opět vyjel pro zlato. Aby posádka volantového monstra pokořila všechny nastavené limity, vtěsnala se mezi žebříček do 550 Ccm, zde se v celkovém pořadí usadil na 3 místě. Žádné zklamání, žádný pláč, po odjetí dvouhodinovky si Marcel skočil ke stánku s občerstvením kde zakoupil největší klobásu. Narval jí do sebe a zasedl za řídítka Polaris 4x4.


Deset minut mezi rozjížďkami bylo dostačujících, při zaváděcím kole jsme zjistili, že nám trať byla mírně pozměněna. Tam kde o sobotním volném programu lítalo vojenské vozidlo, tam nyní řádili závodníci. Paráda, co si s tímto bahnem počnou sportky? To jsem zjistila hned v zaváděcím kole, kde nešťastně zapadl Patrik Vítek. S notnou dávkou plynu Raptora 700 rozběsnil a z bahenního zátarasu se vyhrabal. Červená vlajka padá k zemi, do čela se probojoval Jirka Vašátko ten si prvenství udržel do samého závěru závodu, ale jeho síly takřka vyčichly cca 30 minut před cílovou šachovnicí. Otřesená fyzička jej posunula na třetí příčku. Z první pozice jej sundal již zmiňovaný Patrik Vítek. Ten si celé dvě hodiny jistil pozici na bedně, ale třetí ani druhé místo mu nestačilo, takže se protáhl na bednu zlatou.


Růžky vystrčil Šikula junior, jeho druhé místo bylo poseté trny. Zprvu se mu nevydařil start, poté nemohl předjet pomalejší jezdce a do finále píchl gumu, ani jeden defekt jej nezastavil a s nitrem v nádrži mají kluci Šikulovic další pohár do sbírky. A zase tu máme nešťastníka Františka Šímu, ten si pro letošní rok zakládá sbírku 4 míst, njn nevyměněný řemen se nevyplácí. Ollie Roučková za řídítky Jumba 720R s bílými plasty a za redakci Quadmanie vybojovala 5 příčku.

Polaris jezdecká kategorie:


Polarisovku vodu ohnivou ve svých drápech svíral Petr Grospič, ten si mezi Polaris jezdci vybudoval pozici první, druhá pozice patřila Marcelovi, co ten s tolika posbíranými cenami bude dělat? Že by si založil prodejnu dopňků, ba ne on si s výhrou jisto jistě poradí.  O třetí místo bednového umístění se postaral úplný nováček Václav Staněk. Jako jeden z nejstarších jezdců v celém závodním poli si hrdě odnášel Polarisovku i s mikčou a taškou plnou cen.

Kapitoly článku

  1. Závody
  2. Kompletní fotogalerie

Jak se vám líbil tento článek?

Průměr: 1.12 Známkováno: 8x

Další články

Houdkovice lámaly rekordy

10.07.2017, Reportáže
Houdkovická výstava zavedla čtyři tisícovky návštěvníků rovnou do motoristického sedmého nebe. A že výstavy v Houdkovicí...

Jízda s pašíkem 2016

07.01.2017, Reportáže
V některých koutech republiky přišel konec roku dříve než bývá zvykem. V případě čtyřkolkářů to bylo už 17. prosince v B...

Mošna rozhodně neloví Pokémony

16.09.2016, Reportáže
Do každého vystoupení hází nové tríčky, každá akce je jiná. A nejen právě proto se s Richardem setkáváme na nejrůznějšíc...


Nepřehlédněte

Kalendář akcí

  Březen 2024  
PoÚtStČtSoNe
26272829123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


English, Deutsch    Nahoru

Copyright © 2008-2024 Quadmania.cz, Kontakty – ISSN 1214-7125 – RSS kanál Loga Quadmania.cz ke stažení, V:0.80s

Nahlásit chybu / vylepšení na této stránce