QuadMania.cz


 ?
Registrace Zaslat heslo


Nové oblečení Finntrail 2022

Text: Quadmania.cz | Foto: Finntrail, ASP Group | Datum: 12.05.2022 | Zobrazeno: 1279×

Nové oblečení Finntrail 2022 Letošní jaro je opět nepříjemně suché, ale když už někde voda spadne, je to o to vydatnější. A letní záplavy u nás jsou na každoročním pořádku. Takže mít doma nepromokavé oblečení na čtyřkolku je rozhodně dobrý nápad. A když nepromokavé, tak maximálně. A když maximálně, tak Finntrail. Jaké má tahle progresivní estonská značka novinky?


Komplety

Začneme tím nej, tedy kompletními oděvy kombinujícími bundu a kalhoty. Tady je novinkou komplet Thor grafitově černém provedení nebo v camo šedém a zeleném. Oblečení do každého počasí je vyrobené z trojvrstvé tkaniny s membránou Hard-Tex a je opatřené vrchní teflonovou vodoodpudivou úpravou od DuPontu. Pokud vás zajímají přesná čísla, tak voděodolnost má hodnotu 15 000 mm, prodyšnost 7000 g/m2/24hod. Bunda má čtyři kapsy, klopu s magnetickým zavíráním, aby se vám bláto nezažralo do zipu, a těsné elastické manžety zabraňující přímému vnikání vody do rukávů. Pohodlí zvyšuje fleecový límec a odnímatelná kapuce. Kalhoty s vysokým pasem a širokými šlemi disponují dalšími dvěma kapsami a pohodlné nošení zajišťuje podšívka z hřejivého mikrofleecu. Cena je u každého barevného provedení i velikosti (od XS po 3XL) shodných 6399 Kč.

Bundy

 A teď si oblečení pojďme rozdělit a začneme bundami. Tam je největší novinkou model Mudway 2010, dostupný v grafitovém a camo šedo-modrém provedení. Tahle stylová bunda za 4259 Kč je opět z trojvrstvé tkaniny, doplněné o membránu Hard-Tex a teflonovou úpravu, a chlubí se stejnými parametry voděodolnosti a paropropustnosti jako výše uvedené komplety. Také zde najdete čtyři kapsy, magnetické zapínání krycí légy, kapuci, kterou složíte do límce, aby nepřekážela helmě, či reflexní prvky 3M. Zajímavostí je poutko na vysílačku na rameni.

Pokud byste potřebovali ještě něco extrémnějšího, je tady zdokonalená bunda Speedmaster, ta je dokonce čtyřvrstvá a nabídne voděodolnost až 20 000 mm, a to jak díky membráně HardTex, tak díky svrchní úpravě DWR. Za tuhle bundu v zeleném kamuflážovém provedení dáte 4979 Kč. Dobrou zprávu máme také pro dívky a ženy, neboť i na ty se v nové kolekci myslelo, čehož důkazem je nová bunda Rachel v černo-růžovém provedení. To je klasická trojvrstva jako třeba Mudway a je i za stejných 4259 Kč.

Kalhoty

Dámský model Rachel najdete i mezi kalhotami a samozřejmě že barevně ladí s bundou. Tady je konstrukce dokonce čtyřvrstvá, kalhoty mají i integrované 4mm neoprenové ponožky, takže se dostáváme na voděodolnost 20 000 mm. Kromě velké nepromokavé náprsní kapsy a vnitřní kapsy na mobil dostáváte v ceně 4259 Kč ještě vodotěsné pouzdro na telefon a praktický vak na přenášení. A vlastně to samé se dá říci i o kalhotách Wademan v novém barevném provedení Petrol, za které zaplatíte 3699 Kč. Nové barvy dostaly také pětivrstvé kalhoty Aquamaster (červené a modré) s vodním sloupcem 25 000 mm, za které zaplatíte 6129 Kč, a nejlepší brodivé kalhoty Speedmaster v camo zelené za 6929 Kč nebo ve verzi Speedmaster-Z v černé, za které zaplatíte 9879 Kč. To je absolutní top model do nejhoršího hegeše.

Ty kalhoty, které jsme si představili výše, patří do kategorie brodicích, tedy s nimi můžete zalézt po pás do vody a jste pořád v suchu. Finntrail ale dělá i klasické kalhoty pro použití na čtyřkolkách, a tady stojí za zmínku nový model Expert v grafitovém provedení. Jedná se o nepromokavé třívrstvé kalhoty za 2649 Kč, které mají membránu HardTex, zvýšení pas či Cordurou vyztužené spodní části nohavic.

Boty

 Značka Finntrail se nesoustředí jenom čistě na oblečení, nabízí i boty. Ty možná vypadají jako normální gumáky, ale nenechte se mýlit, jedná se o boty pro hardcorové offroadisty. Zejména pokud mluvíme o modelu Outlander za 2399 Kč, jenž je k dispozici v khaki, modro-žlutém a modro-červeném provedení. Tohle jsou boty z odolného 5mm neoprenu s robustní hrubou podrážkou, vyztuženou špičkou a patou a speciální podšívkou zabraňující kondenzaci vlhkosti uvnitř boty. U nízkých bot Camp v camo zelené za 1599 Kčjde ale opravdu jenom o tu voděodolnost, i když výztuhy na špičce a patě jsou tu také.

Rukavice

Když už máte v suchu nohy, měli byste mít i ruce. Nové rukavice GT v grafitové s červenými a žlutými doplňky oceníte hlavně za hodně chladného počasí, jedná se totiž o zimní model, ale ono když máte v květnu pět stupňů a celý den cedí, jsou zimní modely k nezaplacení. V těchto rukavicích budete mít pořádné teplíčko, jde o model navržený pro dlouhodobé nošení ve velkých mrazech a obtížných podmínkách, vybavený membránou Hipora a polymerovými výztuhami.

Batohy a doplňky

Od Finntrailu seženete i spoustu drobných či větších doplňků. Začneme pokrývkami hlavy. Za slunečných dnů přijde vhod černá kšiltovka za 429 Kč s mírně prohnutým kšiltem a síťovanou zadní částí, do každého počasí potom třeba uvítáte multifunkční šátek z příjemného materiálu odvádějícího pot v camo designu za 199 Kč. Vyloženě jízdní záležitostí jsou potom kukly, Turbobala je letní verze z mikropolyesterového materiálu za 509 Kč, Transformerbala za 459 Kč se zase může pochlubit speciální konstrukcí, kdy spodní část můžete snadno stáhnout pod bradu.

A teď batohy a vezmeme to podle velikosti od toho největšího. Sattelite je velkoobjemová (80 l) taška, určená k připevnění na ATV box/brašnu se silnými integrovanými pružnými lany. Jak od Finntrailu očekáváte, těšit se můžete na odolný a lehký nepropustný materiál a svařené vodotěsné švy. Za tuhle tašku dáte 2399 Kč. Pod označením Expedition se ukrývá 40litrový batoh v kamuflážovém provedení za 2099 Kč, opět z voděodolného nepropustného materiálu, reflexními logy a prostornou kapsou s vodotěsným zipem. O něco menší Trace za 1599 Kč má podobnou charakteristiku, akorát nabídne objem 30 l a nemá tu nepromokavou kapsu, nýbrž jednu síťovanou vnější. Ještě menší je ledvinka, resp. kapsa na opasek BeltBag za 349 Kč, jež opět potěší svou vodotěsností. V té vám doklady a telefon nezmoknou. Ovšem na telefon jako takový (a vlastně i doklady, když se vejdou) si můžete pořídit i speciální pouzdro Pouch Smartpack Pro, za něž zaplatíte 509 Kč, které zajišťuje vodotěsnost až 5 m a můžete v něm bez problémů používat dotykový displej. Pokud chcete něco fotit nebo natáčet pod vodou, směle do toho!



Jak se vám líbil tento článek?

Průměr: Známkováno: x

Další články sekce Finntrail

Finntrail to je oblečení pro čtyřkolkáře do bláta a vody

30.05.2019, Novinky
Již více než 10 let firma Finntrail vyrábí profesionální ATV oblečení do vody a nejtěžších podmínek, oblečení, ve kterém...




English, Deutsch    Nahoru

Copyright © 2008-2024 Quadmania.cz, Kontakty – ISSN 1214-7125 – RSS kanál Loga Quadmania.cz ke stažení, V:0.88s

Nahlásit chybu / vylepšení na této stránce