QuadMania.cz


 ?
Registrace Zaslat heslo


LS2 a Richard Mošna

Text: Ollie Roučková | Foto: Richard Mošna, Václav Křovina | Zdroj: ASP Group | Datum: 24.08.2015 | Zobrazeno: 3288×

LS2 a Richard Mošna Helmy LS2 jsou kvalitní a atraktivní španělské přilby, které si pro svoji vysokou kvalitu, originální a nápaditý design a vynikající poměr cena/výkon získávají čím dál větší popularitu mezi motocyklisty a čtyřkolkáři . Po nedávno odjetém závodě Moto GP v Brně, kdy jsme mohli vidět LS2 FF323 ARROW na motocyklovém jezdci Yonny Hernandezovi, jsme se zaměřili na ČR jezdce, který taktéž vozí LS2 helmu a při svých krkolomných vystoupeních helmici otestoval v celé škále možných situací.



V nabídce jsou helmy všech kategorií: motokrosové helmy, silniční helmy, otevřené helmy, integrální helmy, helmy na skútry i helmy s výklopnou bradou v různých provedeních a barevných kombinacích. Richard Mošna nám popíše helmu, kterou velmi dobře zná a na hlavě jí má takřka neustále. Jedná se o model MX456 Light Compass.

Výzbroj je to nejdůležitější:

Richarde jakou ty jezdíš helmu při vystoupeních?
Letos jezdím helmu MX456 Light Compass díky sponzorům ASP Group s.r.o.

Jedeš jí letos poprvé nebo jsi již otestoval předešlý model?
Určitě ne. Loni jsem jezdil také MX456 Tuareg CZE.

Jak bys je porovnal?
Obě helmy jsou špičkově propracované a luxusně mi sedí na hlavě, zvlášť při mých kaskadérských kouskách, kdy potřebuji, aby mi helma netlačila a zároveň mi nelítala na hlavě. U MX 456 Light Compass je pár úprav. Sedí mi více. Ale obě jsou parádní. Nedělalo by mi problém v půlce show si vzít místo jedné druhou, protože obě jsou dost podobné.
Jak ti tedy helma vyhovuje?
S helmou jsem maximálně spokojen. Hrozně se mi líbí design a celé zpracování. Vycpávky jsou opravdu příjemné a nikdy mi nepodráždily obličej, i když je hrozný horko a jsem totálně zpocený, tak je to paráda. Při normální plynulé jízdě funguje odvětrání helmy také na jedničku! V této cenové relaci lepší helmu neseženete! Helmy LS2 mě posouvají o kousek dál mých schopností!

LS2 má dofuky na tvářích, využíváš tuto vychytávku?
Rozhodně ano! Setkal jsem se s tím po prvé u LS2 a od té doby se mi lépe dělají stojky na hlavě… Při rychlejších jízdách se mi nemá tendenci zvedat helma. A prostě to peckově obepne hlavu a zároveň utlumí vítr.
Co očekáváš od helmy a splňuje to tvá helma?
Očekávám vlastně druhý domov. Jsem v helmě často, a proto potřebuji maximální pohodlí a rozhodně zde rozhoduje i váha helmy. MX456 Light Compass je lehoučká a mít hlavu v LS2 je prostě pecka. Moje helma splňuje všechny mé požadavky. Doporučuji LS2 Helmets!

Jak si spokojen se vnitřkem, dá se helma dobře čistit?
Jasně, jak už jsem psal. Je to vše z kvalitního materiálu a nemám snad žádné námitky. Jsem naprosto spokojen s MX456 Light Compass, ale i s Tuaregem. Navíc se dá lehce vynadat vnitřek a vyprat. Takže skvělé!
Proč sis vybral právě tento model?
Hodně dlouho mám v oblibě krosové helmy. A LS2 s cenou a kvalitou mě prostě dostala. Když jsem ji poprvé dal na hlavu, nevěřil jsem jaká je to pecka. A luxus je to i po roce ježdění! Hodně mě zaujalo to dofukování, takže jsem maximálně spokojen! A vše funguje. Děkuji sponzorům ASP GROUP s.r.o.


Jak se vám líbil tento článek?

Průměr: Známkováno: x

Další články

Jak se vyrábí čtyřkolky CFMOTO? Zjišťovali jsme přímo v čínské továrně

28.11.2023, Reportáže
Asi se shodneme, že CFMOTO ve čtyřkolkách dnes už patří mezi špičku, mezi čínskými výrobci určitě. Vrtalo vám ...

Otestovali jsme novinky od Yamahy

29.08.2022, Reportáže
Není nad to, než si svou vysněnou čtyřkolku pořádně proklepnout a na živo se přesvědčit, že právě ona je tou pravou. Pře...

Polaris Camp 2022 naživo za řídítky i volanty

13.04.2022, Reportáže
Letošní testovací dny Polarisu v Milovicích nabídly několik pěkně postavených tratí, ale hlavně možnost přímého porovnán...




English, Deutsch    Nahoru

Copyright © 2008-2024 Quadmania.cz, Kontakty – ISSN 1214-7125 – RSS kanál Loga Quadmania.cz ke stažení, V:0.33s

Nahlásit chybu / vylepšení na této stránce