QuadMania.cz


 ?
Registrace Zaslat heslo


Amater Republika cup

Text: Ollie Roučková | Foto: Ollie Roučková | Datum: 27.04.2011 | Zobrazeno: 5065×

Amater Republika cup Trať v Ciťově připravili organizátoři skvěle a na to, že měli k dispozici jen malý plácek, natáhli pěkné motokrosové kolečko. Hojná účast diváků jedlíků stánek s občerstvením „vyžrala“ hned dvakrát a zásobovací vozy nestíhaly hladové kudlanky krmit. 11 kategorií zamíchalo časovým harmonogramem, ale pořadatelé vše ukočírovali a drobné časové rezervy vyplňovali kropícím vozem, který se marně snažil s prachem bojovat. „Mládí v před a stáří na svá místa". Po prodloužených registracích pozdě příchozích je trať otevřena:


Kategorie: BM - Junior malý quad amatér:

Čtyřletí závodníci na trať! Do Cítova se sjelo 13 jezdců na nejrůznějších závodních speciálech. Mezi ostřílenějšími závodníky se objevilo pár zbrusu nových závodníků mezi ně patřila i závodnice v tygřím oblečku, která svou kolku pokřtila i pořádnou bourajdou, ze které vyšla jako vítěz, a to i přes polámané plastíky. Závodnice se nevzdala, plasty neřešila a obě rozjížďky dojela.
Do první rozjížďky si závodníci losují čísla, dle kterých se postaví na start tak, jak tomu bylo i u ostatních kategorií. Mumraj rodičů okolo dětských 4kolek se podobá hemžení mravenců na mraveništi. Je legrační, jak se snadno přeparkuje malý závoďák. Taťka bafne kolku a i s prckem jí přenese. Jak se všichni závodníci porovnají, červená vlajka hlásí "pozor, pozor", START se blíží, je to tu - bílá vlajka odmávla start. Na pokropené trati se závodníci orientují snadno, do perfektně připravených tobogánů svého Bashana 125 mazácky pokládal Jan Balšánek . Za Bashanem další Bashan - Fandík Kutta a třetí místečko patří zase Bashanovi Tomáška Trojana. Druhou rundu stylem start-cíl vyhrál Jan Balšánek i přes rokliny, do kterých malé 4kolky zapadávaly tak nešťastně, že se sem tam nějaká ta 4klolka musela pošťouchnout, aby to vyjela. Druhé místo jak jinak než Fandík Kutta a třetí vydřenou příčku urval Jan Dedera na Suzuki LT.
Celkové výsledky:

1. Jan Balášek Bashan 125
2. Fanda Kutta Bashan 125
3. Jan Dedera Suzuki LT
4. Adam Veselý
5. Tomáš Trojan


Kategorie: BJ - Junior quad open:

Nyní se stavíme na start s 10 jezdci kategorie BJ. Kluci ušatý jsou od silnějších kubatur k nerozpoznání, jen snad velikost strojů je prozrazuje. Ale jak za ten plyn tahaj, to je neuvěřitelný! Start-cíl: full gas! Z divokého rodea vybruslil nejlépe Saňa, který potahal za plyn řádně v obou jízdách. Celkově druhý po urputném boji dojel David Veselý a třetí svojí brutální jízdou Matěj Podzemský.
Celkově junioři open:

1. Saňa
2. David Veselý
3. Adam Duda
4. Matěj Podzemský
5. Matěj Seidl

Kategorie: B1 - Limit quad amatér:

Tady se děly nevídané věci, úplatky, podplácení a zakrývání fotoaparátů... Poprask jak má být, při vyhlašování vystoupal na třetí místo Aleš Kencl - Access 360, na druhou podiovou pozici vyšplhal David Buříval - Access Tomahawk 400, první místo patřilo o 20 let mladšímu o dvě hlavy menšímu Davidu Stejskalovi s KTM 250. Diváci buráceli, dvouminutový aplaus neznal konce. Až po slezení z bedny nastal jakš takš klid, a začalo uplácení fotografů, aby zrovna tyhle fotky smázli. V první i druhé rozjížďce jednoznačné zvítězil Davida Stejskal, který od prvního kola zvyšoval svůj náskok, a zcela tak deklasoval všechny své soupeře. Za ním v početné skupině bojovali o druhé a třetí místo Kancl Aleš s Davidem Buřívalem, načež v druhé rozjížďce si toto pořadí prohodili a celkově tak dojel David na druhém místě, třetí Aleš. Do první rundy zasahoval i Standa Vyšta, který se držel na druhém místě, ale bohužel mu na jeho Raptoru 350 ulítl při doskoku lavice čep na spodním rameni pravého kola a musel odstoupit. Krátká trať připravila více jezdců nejen o čep kola, ale i o baterku, spodní kryty motorů, řetězy padaly jedna báseň, no bylo se na co koukat...
Celkové výsledky:

1. David Stejskal KTM 250
2. David Buříval Access Tomahawk 400
3. Aleš Kencl Access 360
4. Robert Vašek
5. Jiří Bartoš

Kategorie Baboletky - BB:

Letos poprvé jsme také mohli vidět čistě ženskou kategorii BABOLETKY. Šest závodnic si s náročnou tratí poradily hravě. První jízda přinesla boj od startu až do cíle, neustálá výměna pořadí a rozhodnutí až v posledním kole, to bylo představení trojice Ollie Roučková, Janina Hůlková, Jitka Konířová. Z těsného vítězství se nakonec radovala jezdkyně Ollie Roučková na SMC RAM 520, druhé místo si pohlídala Janina Hůlková na luxusně postavené Suzuki LTR 450. Třetí cílovou šachovnici provětrala Konířová Jitka - Yamaha 250. Ve druhé jízdě si holky pozice rozdaly hned po startu a toto pořadí si podržely až do cíle. Trať ztěžkla, čas rozjížďky se po domluvě s jezdci stáhnul z plánovaných 15 minut na 8 minut. Na nejvyšší stupínek v osmiminutovém krkolomném kličkování mezi pastmi na mamuty sáhla Ollie Roučková se svým SMC, druhá byla opět Janina Hůlková a o stupínek níž stála Jitka Konířová.
Suma sumárum celkové výsledky kategorie Babolet:

1. Ollie Roučková – SMC RAM 520
2. Janina Hůlková – Suzuki LTR 450
3. Jitka Konířová - Yamaha 250
4. Kristýna Chlapcová
5. Chlupáčová

Kategorie: BV - Veterán quad open:

Příjemnou podívanou v době napráskaných kategorií byl závod čtyř jezdců. Čtyři veterány pořadatelé sloučili do jedné rozjížďky s Babolety a B3. V první rozjížďce vyhrál jezdec nesoucí na zádech číslo 2, druhý Jan Dedera se Suzuki LTZ 400 a trojici uzamkl třetí Beneš Vlastimil Suzuki LTZ 400. Do druhé jízdy nastoupili jen 3 závodníci, stroji člověk neporučí... Letos poprvé jezdci ochutnali horké počasí a hořkost prachu, a s touto hořkostí si bezchybnou jízdou nejlépe poradil Jan Dedera, ten se vyvaroval chyb z první rozjížďky. KFX 400 Václava Černého na startu nechtěla startovat, musela se roztlačovat, po roztlačení šup zpět na start a Václav si dojel pro druhé místo. Jako třetí dojel Beneš Vlastimil Suzuki LTZ 400.
Celkové výsledky veteránů:

1. Jan Dedera – Suzuki LTZ 400
2. Černý Václav Kawasaki KFX 400
3. Beneš Vlastimil Suzuki LTZ 400


Kategorie: B2 - Amatér quad open:

28 jezdců si vyžralo daň slunného počasí. Ač pořadatelé trať kropili, co jen to šlo, po pár kolech se trať rozvířila tak, že jezdci jezdili skoro poslepu. V první jízdě jel zcela suveréně Honza Ratajský, ale v posledním kole se dostal do kolize s pomalejším jezdcem a zhasl mu motor. Druhou jízdu už si ohlídal a jel start cíl na pěkném prvním místě. Ve druhé rozjížďce se pod náporem sluníčka, prachu i únavy jezdců stal hrůzostrašný pád jednoho z jezdců. Tento pád si vyžádal účast záchranářů i vrtulníku. Po tomto pádu se druhá rozjížďka ukončila. Chlape, celá redakce ti drží palce, ať se dáš do kupy!

Celkové pořadí nejpočetnější skupiny:

1. Jan Ratajský
2. Tomáš Kamareit
3. Jiří Šumichrast
4. Ant. Koutecký
5. Dušan Novotný

Kategorie: B3 - Profi quad open:

Profíků se sešlo poskromnu, pořadatelé je sešoupli ke skupině BB a BV, nejdřív jsme se bály, že klukům budeme překážet, ale opak se stal pravdou. Kluci jeli čistou jízdu a se zběsilým předjížděním si nedělali hlavu, těm nejpomalejším nadělili kolo. Protože tento seriál neměl možnostl v předešlých letech najet bodíky, tak si každý ze závodníků vylosoval do prvního startu papírek s číslem, dle něj se zařadil na startovní rošt. Holky, veteráni i profíci se vešli do dvou řad, startovní rovina byla dostatečně široká, ale ta zatracená šikana cca po 200 metrech...
Celkové výsledky profíků:

1. Mirek Kuchta
2. Pavel Košek
3. Tomáš Kamareith
4. Filip Kukla

Hlavní losování registračních karet AR klubu o helmu a baterii:

Toto losování proběhlo po vyhlášení všech kategorií. Ten, kdo se zaregistroval, mohl vyhrát dětskou helmici a baterku do skútru/motorky/4kolky. V dětech hlavní cena padla na hlavu Adamu Veselému se startovním číslem 158. V dospělé kategorii byla vylosována Hůlková Jana.



Video ze závodu


Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen flashem.


Jak se vám líbil tento článek?

Průměr: 3.00 Známkováno: 2x

Články šampionátu Ostatní

Výsledky Last Adventure

25.10.2017, Závody
Ještě než se odjede poslední díl v Nýrsku, máme tu pro vás výsledky jednotlivých kategorií. Ti kteří ještě nevědí jaký n...

Jsem Mistr Evropy! KROUTÍ HLAVOU OLGA ROUČKOVÁ

26.09.2017, Závody
Jedna z nejextrémnějších sérií FIM EUROPE pokračovala v Idanha Nova Portugalsko. Což pro zástupce z České Republiky Olgu...

Last Adventure Dobřany

10.07.2017, Závody
V pátek 7.července se na dobřanském Offroad dráze proháněly čtyřkolky a autíčka. Pvní ročník ukazuje, že si i tento netr...


Redakční testy





English, Deutsch    Nahoru

Copyright © 2008-2024 Quadmania.cz, Kontakty – ISSN 1214-7125 – RSS kanál Loga Quadmania.cz ke stažení, V:0.44s

Nahlásit chybu / vylepšení na této stránce