QuadMania.cz


 ?
Registrace Zaslat heslo


LS2 Gears, helma jak má být

Text: Ollie Roučková | Foto: Ollie Roučková | Datum: 25.10.2012 | Zobrazeno: 9506×

 LS2 Gears, helma jak má být Nejdůležitější součástí Vaší výstroje je 100% přilba. Použití je dáno přímo vyhláškou. Přileb existuje několik typů LS2 firma přilby vyrábí jak na endurové motocykly ta k i na skútry, silnice, quady, Atv... Prostě na každého LS2 najde škopek. Námi testovaná helma byla pro tentokrát novinka LS2 Gears.


Kapitoly článku

  1. Redakční test
  2. Kompletní fotogalerie

Na úspěšný model Magnum Španělé navazují propracovanějším a inovativnějším modelem Gears. LS2 vyrábí motokrosové, silniční i integrální helmy. Gears Model má silnou stránku ve spojení enduro helmy s plexi. Sklolaminátová kompozitní helma je zařazená ke 4kolkám, endurům i supermotárdům. Naše redakce tuto helmu otestovala při redakčních testech i ve volných vyjížďkách. Pro endura a motokros jsou určeny zvláštní přilby, mající hlavní znak integrálních přileb - pevnou ochranu brady - a některé mají i sklopný "plexi štít", námi testovaná LS2 splňuje všechny tyto parametry. Celkově jsou tyto přilby vzdušnější - jsou také konstruovány pro nižší rychlosti – díky kšiltu. Přilba je komfortní, její vzdušnost jsem ocenila zejména v terénu, s ohledem na silniční přesuny jsem zasedla za řídítka motocyklu a snažila jsem se otestovat do jaké maximální rychlosti je helma snesitelná. Helma umožňuje maximální pohodlí do 110 km v hodině, poté už kšilt pracoval proti mně a fyzika se hlásila o sto šest. Ve 160 km v hodině se helma nadzvedávala a hrnula.

Frkačky za kačky:

Helma má velmi silnou stránku ve vnitřním uspořádání, Evropské normy plní nezbytné certifikáty a standardy potřebné k homologaci na pozemní komunikaci: ECE-R 22.05, ISO 900:2008, CE a DOT, včetně vůbec nejpřísnější normy SNELL 2005. Skořepiny podléhají certifikaci ISO 9001. Její největší síla je opravdu ve spojení endurové přilby s plexisklem, jedním tahem se plexi vytáhne a namísto plexi štítu nasazuji motokrosové brýle. Výhodou tohoto propojení jsou delší přejezdy, při vlítnutí do pasáží ve kterých se plexi může snadněji zamlžit, lze štít vytáhnout a nahradit jej MX brýlemi. Potažmo plexi lze vyjmout bez použití nářadí.
K hlavě se helma připne rychloupínacím systémem, který po zacvaknutí drží, a po celou dobu jízd jsem o něm takřka nevěděla, komfortně řešený vnitřek helmy zasahuje i k řemínku, který je změkčený a do krku se nezařezává. I v rukavicích a presu helmu odepínám jedním tahem. Údržba helmy je srovnatelná s motokrosovou helmou, samozřejmě až na ošetřování plexi štítu.... Manipulace s hledím byla snadná, do helmy nefoukalo, zbytečně nehlučela. Snad jen, že se na silniční motorce dostávalo až moc vzduchu ze spodní části. Helma by měla vyhovovat i jezdcům s dioptrickými brýlemi.

Interiér:

Škopek se řadí mezi komfortní, změkčené interiéry, které přilnou k hlavě hned jak jí usadíte na kebuli. Kompletně vyjímatelný interiér do sebe zapadá jako puzzle. Neskřípe, nevrže. Do helmy se vyndaný vnitřek zasadí během pár vteřin, nic co bych nezvládla a nad čím bych dumala x hodin.

Kam bych Gears helmu vytáhla?

Na vyjížďky, do lesa, silniční vyjížďky, i za prací. Na závody je helma taktéž využitelná, ale zvážila bych její váhu, která nepatří k nejlehčím MX helmám.

GEARS MX453 - NOVINKA 2012

  • Bezpečná skořepina Shell Tricomposite Fiberglass
  • Účinný ventilační systém se dvěma větracími otvory
  • vpředu a vzadu
  • Polohovatelné plexi s úpravou proti poškrábání a mlžení
  • Rychlá výměna plexi bez použití nářadí
  • Zapínání dvojitými D-kroužky
  • Komfortní antialergický vyjímatelný a pratelný interiér
  • Povrch přilby přelakován vysoce kvalitním
  • bezbarvým lakem
  • Homologace: ECE 22.05
  • Velikosti: XS - S - M - L - XL - XXL

Kapitoly článku

  1. Redakční test
  2. Kompletní fotogalerie

Jak se vám líbil tento článek?

Průměr: 3.00 Známkováno: 4x

Nejnovější články o Čtyřkolkách

Goes G400S

14.09.2016, Redakční testy
Vyzkoušeli jsme Goes 400S v poměrně pozoruhodném provedení. Tato sportka je standartně dodávána ve sportovní výbavě; od...

Goes G300S

16.08.2016, Redakční testy
Značka Goes přidala do nabídky dvě sportovně koncipované čtyřkolky pro opravdový sportovní zážitek. Čtyřkolka Goes 400S ...

Yamaha Raptor 700

03.12.2015, Redakční testy
Po celá léta byl nejprodávanější model od Yamahy Raptor 700 poháněn silným a spolehlivým kapalinou chlazeným motorem o o...


Novinky a reportáže





English, Deutsch    Nahoru

Copyright © 2008-2024 Quadmania.cz, Kontakty – ISSN 1214-7125 – RSS kanál Loga Quadmania.cz ke stažení, V:1.15s

Nahlásit chybu / vylepšení na této stránce