QuadMania.cz


 ?
Registrace Zaslat heslo


Tréninky v Sedlčanech

Text: Ollie Roučková | Foto: Ollie Roučková | Zdroj: Mesto Sedlčany | Datum: 29.04.2014 | Zobrazeno: 2635×

Tréninky v Sedlčanech Sedlčany asi všichni známe ze závodů ITP a Cross Country. V Sedlčanech každým rokem zakončuje svou sezónu Mezinárodní Mistrovství CC, ale to že se zde dá i trénovat, ví velmi málo jezdců. Tréninkové dny jsou středa a neděle od jedné hodiny, jen je nutné ověření tréninkových dní, zda-li se trať nepřipravuje na závody, což zpravidla bývá týden předem.



Ve středním Povltaví asi 60 km jižně od Prahy se nachází cca osmitisícové město. Sedlčany nabízejí jak památky, cyklotrasy (nejcennější stavební památkou je chrám sv. Martina. Z rukou Rožmberků získal Sedlčany koncem 16. století do svého vlastnictví slavný rybníkář Jakub Krčín. Neocenitelnou hodnotou Sedlčanska je krásná rozmanitá krajina, která nabízí pro možnosti aktivní rekreace vodní plochu Slapského jezera a více než 100 km značených cyklotras), ale hlavně trať na Quadcross, Motocross, Cross Country i pro Rallye auta, na které se dá trénovat ve středu a neděli od jedné hodiny.

Parkoviště:

Prostorné parkoviště nabízí dostatek placu pro karavany a to i v tom případě že přijedete s pořádnou partou lidí. Odpadkové koše jsou na každém kroku, WC je otevřeno po celou dobu tréninků, voda tu bohužel není, pakliže je zapotřebí elektrika není problém domluvy se správcem. V Sedlčanském depu je velmi málo místa pro skrytí před slunečními paprsky, proto je lepší si přivézt stan či pergolu. V místech kde bývá přejímka (přístřešek s betonovou podlahou) zpravidla stávají Rallye auta.

Jak propojit trénink Rallye aut a čtyřkolek/motorek:

Trénuje se ve vlnách, tak jak tomu je na většině tratí, trochu mi nešlo do hlavy jak budeme trénovat i s Rallye auty, ale to byla jen chvilková obava. Sedlčany mají své zázemí i pojetí tratě vymyšlené, na trať se najíždí ve vlnách ( tak aby čtyřkolky zbytečně neprášily motorkám a o úpravě trati pro Rallye auta nemluvě), a jakmile na trati utichnou motory motorek/čtyřkolek a všichni odpočívají v depu, většinou na trať vjíždí Rallye závodníci. Nevšední zážitek a prvotřídní podívaná doprovází nabírání sil v depu nebo na tribuně návštěvníků.
  • Jde opravdu jen o domluvu, jak kdo na trať vjíždí.


Trať:

Trať je oproti CC závodům zkrácená o lesní pasáže a polní přejezdy. I tak nabízí docela slušné MX kolečko, kde nalezneme lavice, odskoky, sjezdy, drobné výjezdy a také několik rovin, kde se dá čtyřkolka rozmotat až na ten nejvyšší stupeň.

Info:

  • Název tratě: Autoklub RAC Sedlčany
  • Tréninkové dny: Středa a neděle
  • Tréninkové hodiny: Od 13:00 do 19:00 hod.
  • Poplatek za trénink: 150 Kč
  • Kontakt: tel.: 724 222 282, e-mail: kotlina.sedlcany@seznam.cz
  • Web: http://www.kotlina.sedlcany.com/
  • Cena za 4kolku: 150 Kč


Jak se vám líbil tento článek?

Průměr: Známkováno: x

Články šampionátu Tratě a tréninky

Co takhle soustředění v Itálii

14.09.2016, Závody
Doposud jsme byli zvyklý všechny krosové tréninky plánovat zejména v ČR. Plánované trasy zpravidla tečovaly všechny jen ...

Motorsport Club Höchstädt

29.08.2016, Závody
Motorsport Club Höchstädt se ohlíží zpět na dlouholetou tradici, první záznam z trati se datuje ke dni 30. října 1954. M...

Kam na trénink – Dubičná

11.07.2016, Závody
Tvrdá, rychlá MX trať v Dubičné vítá i čtyřkolkáře. Chcete li si zalítat v MX stylu v Dubičné si přijdete na své: odskok...


Nepřehlédněte



English, Deutsch    Nahoru

Copyright © 2008-2024 Quadmania.cz, Kontakty – ISSN 1214-7125 – RSS kanál Loga Quadmania.cz ke stažení, V:0.46s

Nahlásit chybu / vylepšení na této stránce