QuadMania.cz


 ?
Registrace Zaslat heslo


Příští rok na Dakar!

Text: Ollie Roučková | Zdroj: Rallycat.eu | Datum: 17.01.2015 | Zobrazeno: 2173×

Příští rok na Dakar! Dušan Randýsek začíná být jako meta k dosažení na blížící se Intercontinental Rally ve třídě buggy, kde po loňském ročníku oprávněně drží prvenství. Letos mu bude konkurovat známý rival z OffROAD Maratonů Rosťa Pilný a matador Pepa Macháček.


Rozhovor s Dušanem Randýskem:

Jak prožíváš mezi tím vším frmolem Dakar, jsi ve spojení s ČR jezdci?
No jasně, že jsem ve spojení. Hlavně s Davidem Pabiškou, Ivan Jakešem, no a nesmím opomenout Davida Kolomého a Mirka Zapletala, který jede Afrika Race. Jsem ve spojeni s italskými mechaniky od firmy Extremeplus, který na Dakaru obsluhuje Polarisy a vedou třídu T3 light, to je pro Arctic Cat v Cross Country největší konnkurence a doufám, že se s nim utkáme na Dakaru 16.
Co ty a Dakar, nekoketuješ s ním pro rok 2016?
Jednoznačně. Na Irku hodlám vyhrát a při té příležitosti, budeme testovat velká kola (která jsou na Dakaru alfou a omegou). Na jubilejním Irku pojedu vůbec poprvé velká třicítková kola ITP – 30x10x14.

A jak finišujete s Buggy, budou změny oproti loňsku?
Děláme zásadní technické změny, tak aby celek vydržel na větších kolech, a aby měl jezdec pohodlnější posed. Pracuje se i s dizajnem, tak aby se Buggy víc líbila partnerům.

Na Rallycat stránkách jsem četla, že jsi meta k dosažení na blížící se Intercontinental Rally ve třídě buggy, kde po loňském ročníku oprávněně drží prvenství. Letos mu bude konkurovat známý rival z OffROAD Maratonů Rosťa Pilný a matador Pepa Macháček. Nahání ti to hrůzu nebo je to ta zprávní výzva?
Naopak, těším se na konkurenci! Bude to nádherný boj, je to taky hlavne specificka navigační soutěž

Před odjezdem proběhne ještě nějaké testování, nebo tě uvidíme až ve Španělsku?
Příští týden už se jde jezdit. Buggy bude mít namotáno hodně hodin na to aby byla v kondici a dovezla nás pro vítězství.



Jak se vám líbil tento článek?

Průměr: 1.00 Známkováno: 2x

Články šampionátu Dálkové Rally

Andělé na IRC

08.01.2015, Rozhovory
Celý IRC tým se pustil do příprav na jubilejní start, podnik s mezinárodní účastí v rámci příprav posílá do závodu někol...

S Pabiškou o Rally

14.11.2014, Rozhovory
Liberecký závodník David Pabiška už po osmé ukázal, že umí držet krok s těmi nejrychlejšími. David Pabiška se nyní připr...

Když se řekne Yamaha Diktátor

21.01.2013, Rozhovory
Pepa Macháček je jedním z předních strůjců Diktátora, předimenzovanou mrchu má v garáži i Václav Bazika, kterého už tak ...


Nepřehlédněte



English, Deutsch    Nahoru

Copyright © 2008-2024 Quadmania.cz, Kontakty – ISSN 1214-7125 – RSS kanál Loga Quadmania.cz ke stažení, V:1.53s

Nahlásit chybu / vylepšení na této stránce