QuadMania.cz


 ?
Registrace Zaslat heslo


Picmausův Diktát

Text: Ollie Roučková | Foto: Ollie Roučková | Datum: 22.06.2015 | Zobrazeno: 5089×

Picmausův Diktát MMČR Side a Quad tentokráte hostila trať Mohelnické lomy. Daniel Picmaus nenechal nic náhodě a po adrenalinovém, nervydrásajícím a dechberoucím závodě všem ukázal záda. Startovní pole obohatili zahraniční jezdci, mezinárodní pole tak hostilo německého vicemistra Evropy Stefana Schreibera, stále zrychlujícího Poláka Witolda Natkaniece, trápícího se Davida Freringera a slovenského jezdce Denise Vaňka.


Kapitoly článku

  1. Závody
  2. Kompletní fotogalerie

Další republiková zastávka:

Stříbro bylo nabušené jezdeckými jmény, klasický terén sv. Petra hostil v neděli 21.6.2015 mezinárodní mistrovství České republiky Side a Quad a nešlo jen tak o nějaké závody. Po roční pauze se na svatopetrskou trať vrátily sajdy, a diváci si to patřičně užívali. Legendy bratři Rozehnalové fanoušky přiváděli do varu při ostrých přestřelkách s bratry Čermákovic (ti se právě ve Stříbře ukázali opět v plné síle po nucené zdravotní tříleté pauze). Veteránský sajdkárkros je u nás v posledních letech na vzestupu a dočkal se svého 6dílného přeboru, který doprovází MMČR. K vidění byly unikátní stroje a závodníci ověnčení mnoha vítězstvími a mistrovskými tituly: (Jan Všetečka (roč. 1941), historicky první mistr republiky z r. 1971 a účastník mezinárodních sajdkárkrosů ve Stříbře na začátku 70. let 20. století).

Diváci se nenudili:

O diváky bylo jako obvykle postaráno, dokonalý výhled na celou trať doladilo pohotové moderátorské duo Petr Maršál a Míra Šimek. Občerstvení nestíhalo divácký nápor, ale po dvacetiminutovém postávání ve frontách si každý přišel na své. Vstupné čítalo 100 kč v této ceně byl i tištěný bulletin k závodu a parkování.

Kvalifikace:

Jak už je letos zvykem kvalifikace proběhla formou závodu, kde se na prvním místě usadil Stefan Schreiber následovaný druhým Danielem Picmausem a třetím polským jezdcem Witoldem Natkaniecem, čtverku uzavřel jezdec z ČR Jiří Kašpar.

Závody prosím:

Do první rozjížďky raketově odpálil Zdeněk Poláček, za zády tak nechal 26 jezdců a to i německé eso Schreibera, který se po nepodařeném startu prodíral z hloubi závodního pole. Během první poloviny se famozní jízdou prokousal do první čtveřice a zlehoučka začal otřásat Zdeňkovou první pozicí, tou otřásal i polský mladíček Netkaniec, který však na Zdeňka nestačil a chvilkové vedení pelotonu odevzdal Schreiberovi. Do souboje o první tři pozice se vložil Daniel Picmaus, který polského jezdce vyškolil a doslova jej vystrkal z tratě při výjezdu ze spodní šikany, ve které polský jezdec jakoby chtěl Danovi cestu zavřít, ale manévr byl po zásluze potrestán a Dan mu uštědřil mírný žďuchanec zadním kolem. Velkým překvapením byl stále se zlešující Jan Balšánek, který se první polovinu závodu držel na 5 příčce, k závěru jej předjel Jiří Kašpar. A tak se jezdci v první rundě poskládali takto: 1. Schreiber, 2. Poláček, 3. Picmaus, 4. Jiří Kašpar, 5. Jan Balšánek

Druhá runda:

Ve druhé rozjížďce holeshot vyhrál polák Natkaniec, kterého však na vedoucím místě brzy vystřídal Schraiber. Bohužel Schreibera zradila technika a tak závod nedokončil. Po odstoupení Schraibera se vedení ujal Daniel Picmaus, který si suverénně dojel pro první místo, za zády si udržel druhého Netkaniece a třetího Zdeňka Poláčka. Zdeňek však o třetí příčku bojoval do samotného závěru závodu, kdy na něj velmi zle dotíral Jiří Kašpar, který později bohužel také odstoupil pro technickou závadu. Výsledky: 1. Picmaus, 2. Netkaniec, 3. Poláček, 4. Balšánek.

Junioři:

Jako první se představili junioři, ti se pro tentokrát nezapojili do bojů o mistrovské body, díky malé účasti (pro dosažení bodů na startu musí stát 5 jezdců). Za to těch nejmenších bylo na roštu krapátek více a dvoutaktní sršni si to na trati rozdali takto: 1. Jan Brhel, 2. Dominik Kalouner, 3. Adam Vaňko, 4. Tereza Matuláková.

Kapitoly článku

  1. Závody
  2. Kompletní fotogalerie

Jak se vám líbil tento článek?

Průměr: 1.00 Známkováno: 1x

Články šampionátu MČR Quad Supermoto

Vysoké Mýto opět v rukách Lišáka

15.09.2014, Závody
Pěkný počet 10 čtyřkolek byl k vidění ve Vysokém Mýtě. Mezi známými jezdeckými jmény jsme mohli sledovat Jindru Petlacha...

Lišák po Sosnové vede celý seriál

19.06.2014, Závody
Domácí mistrovství Mogul Suprmoto si odbylo svůj třetí podnik této sezony. Tentokrát se startovalo v Sosnové kde nám or...

V Písku rozhodovaly starty

02.06.2014, Závody
Supermoto zavítalo do Písku kde pokračoval druhý díl Mogul Mezinárodní Mistrovství ČR Supermoto. Tentokrát hostila šampi...


Nepřehlédněte



English, Deutsch    Nahoru

Copyright © 2008-2024 Quadmania.cz, Kontakty – ISSN 1214-7125 – RSS kanál Loga Quadmania.cz ke stažení, V:0.61s

Nahlásit chybu / vylepšení na této stránce