QuadMania.cz


 ?
Registrace Zaslat heslo


Nejen to co se děje mimo sezonu - Picmaus

Text: Ollie Roučková | Foto: Archiv Dan Picmaus | Datum: 16.01.2014 | Zobrazeno: 4478×

Nejen to co se děje mimo sezonu - Picmaus Zeptali jsme se čerstvého vítěze Crossracing Cupu Daniela Picmause, jak tráví volný čas po sezóně, jak se připravuje na novou sezónu 2014, zda hodlá v tomto seriálu opět obhájit titul a jak to vidí s ambicemi na MMČR Quad a Side.


Kapitoly článku

  1. Rozhovor
  2. Kompletní fotogalerie

Rozhovor:

Začneme Dane s volným časem. Je konec sezony a ty máš spoustu volného času. Je tomu tak, nebo máš ještě jiné aktivity kromě závodů na čtyřkolce?

Momentálně mám po tak náročné sezoně v plánu alespoň dvouměsíční odpočinek. Začátkem prosince jsem byl na operaci klíční kosti, kde mě museli vyoperovat titanovou plotýnku. Operace proběhla v naprostém pořádku, tak že i tento pooperační stav prodloužil můj odpočinkový režim i přes vánoční svátky. Začátkem ledna jsem měl v plánu uspokojit moji další aktivitu lyžování, ale bohužel počasí nepřeje.

A s přípravou pro sezonu 2014 začneš kdy a jak?
S fyzickou přípravou už jsem začal od nového roku. Teta je velmi kvalitní osobní trenér fitnes, tak že dvakrát týdně si k ní chodím zaběhat na běžícím pásu, ale hlavně na rady. Čtyřkolky dostaly určitě v sezoně 2013 taky hodně zabrat.
Máš v plánu pro rok 2014 nový stroj, nebo uděláš jen repas těch dvou stávajících?
V průběhu sezony jsme měli v plánu koupit nový model, ale bohužel nám to finančně nevyšlo, takže zůstaneme pro rok 2014 u těchto dvou. Každopádně je musíme podrobit řádnému repasu, aby byly schopné odjet celou sezonu bez selhání.

Jak takový repas závodní čtyřkolky vypadá?
Zaručeně do šroubku rozebrat, udělat podrobnou kontrolu každého dílu včetně unavených šroubů. My odstrojili obě dvě a dali přelakovat rámy. Spoustu náhradních dílů objednáváme z USA, takže už v prosinci mechanik rozebral čtyřkolky a začalo se na nich pracovat. Objednaly se ložiska do ramen, ložiska na kyvku, včetně excentru. Samozřejmosti jsou všechny kulové čepy, ty podléhají největšímu náporu. Samostanou kapitolou je motor-ten šel celý rozebrat, překontrolovat díl po díle, daly se ložiska na kliku, nová ojniční sada, nová pístní sada, nové ventily do hlavy, svíčka. Převodovka je u Yamahy nesmrtelná, takže tady se neměnilo nic. Dále se musely zrepasovat všechny tři tlumiče a tlumič řízení, výměny všech náplní, přešít potah sedadla, nové gripy a pár designových detailů a nové polepy.
To je půl čtyřkolky nové – asi hodně nákladné?
Ani nemluv.

Tak jsem si řekli něco o volném čase,odpočinku, koníčku mimo závody a repasu čtyřkolky. Co teda ty ambice?
V Crossracing Cupu bych chtěl opět obhájit titul v kategorii PROFI. Co se týče MMČR Quad a Side, tady samozřejmě pomýšlím taky na titul. To je přání snad každého závodníka. Každopádně to nebude vůbec jednoduchá sezona, protože je tady spousta velmi kvalitních jezdců s ambicemi jako mám já.

Chceš ještě něco k rozhovoru dodat?
Ano, chtěl bych všem klukům nehledě na kategorii popřát úspěšnou sezonu 2014 bez zranění. A ještě bych měl jedno velké přání. Přál bych si, aby se vrátil David Tušl, Martin Liška a Jenda Jasanský.
Děkuji Dane za pěkný pokec a vyčerpávající informace.

Kapitoly článku

  1. Rozhovor
  2. Kompletní fotogalerie

Jak se vám líbil tento článek?

Průměr: 1.00 Známkováno: 2x

Články šampionátu Crossracing

Seznam přihlášených družstev a jezdců

09.10.2014, Závody
Crossracing Cup zveřejnil prozatimní seznam přihlášených družstev a jezdců, který se jede v Bělé u Jevíčka 12.10.2014. Z...

Crossracing Cup Bělá u Jevíčka 2014

30.07.2014, Závody
Crossracing Cup Bělá u Jevíčka 20.7.2014 Quad & Side & MX. Autori videa:Jakub Kondrček & Andrej Chalúpka. Music:Lilly W...

Crossracingcup Dolní Heřmanice

16.04.2014, Závody
První závody jsou za námi, přinášíme vám trojice těch nejlepších z jednotlivých kategorií. Kategorii Ladies ovládla Klíč...


Nepřehlédněte

Nenechte si ujít





English, Deutsch    Nahoru

Copyright © 2008-2024 Quadmania.cz, Kontakty – ISSN 1214-7125 – RSS kanál Loga Quadmania.cz ke stažení, V:0.80s

Nahlásit chybu / vylepšení na této stránce