QuadMania.cz


 ?
Registrace Zaslat heslo


MMČR CC letos opět v Mariánkách

Text: Ollie Roučková | Foto: Ollie Roučková | Datum: 04.04.2016 | Zobrazeno: 5135×

MMČR CC letos opět v Mariánkách Seriál MMČR Cross Country se po dlouhé zimě zase probudil k životu. Jeho první závod hostily Mariánské Lázně. V sobotu i neděli se odehrávaly zajímavé bitvy za slušné divácké účasti. Bylo vidět, že všichni jsou na začátku pořádně zapálení. Prognózy, kdo letos bude uhánět k titulu, se naprosto vyplnily a to i s rozklíženou zadní osou a nejslabší kubaturou v kategorii.


Kapitoly článku

  1. Závody
  2. Kompletní fotogalerie

Do Mariánských lázní přicestovalo cca 198 motorek a čtyřkolek. Bylo vidět, že si jezdci přes zimu dali záležet na novém designu svých polepů a dresů, a proto měli fanoušci zpočátku trochu problémy, aby své vyvolené rozlišili. Ještě, že si jezdci zachovali svá stará startovní čísla a v mumraji všemožných barev si fanoušci nakonec našli své favority.


Jako první na startu zazářila kategorie bez licenčních jezdců, kteří závodí pouze v sobotu ráno. Velmi zajímavé bylo sledovat kategorii ATV, kde se na start postavilo deset nabroušených 4x4. Venca Hucl si tak dojel mezi dvoubuchy s jednobuchem pro třetí příčku a také nám po závodě bezlicenčních jezdců nafotil velmi pěkné fotografie jak čtyřkolek tak i motorek. Fotogalerii naleznete ZDE.


Obrovský poprask vyvolal nástup na startovní rošt úřadujícího Mistra republiky - Jana Kadeřábka, jezdci nevěřícně kroutili hlavou, ale nebylo se čeho obávat. Po dohodě s pořadateli se Kadeřábek nezúčastnil bodování, a pouze si trať osahal v tréninkovém tempu.

Vágner opět úřaduje:

V sobotu do hlavního závodu nastoupili na start první jízdy pouze 4 jezdci. Do ní se povedlo nejlépe vlítnout Michalovi Vágnerovi, už od prvních metrů se pasoval do role jasného lídra a to i s nejslabším zástupcem kategorie. Náskok na druhého Jakuba si udělal hned v prvním kole, a tím si v klidovém režimu dojel pro letošní první zlato.


Druhý dojel Jakub Šíma, třetí František Šíma a čtvrtý Pázler Tomáš. Nedělní rozjížďka pro úřadujícího Mistra nevypadala tak růžově, Jakub Šíma mu naděloval pěkných pár vteřin až do osudné poloviny závodu a nepěkného zapraskání v litrových kamnech, díky technické závadě musel Jakub zvolnit a do cíle si tak dojel na třetí příčce za zády svého bratra a opět prvního Vágnera.

I letos se jede dívčí kategorie:

Na startovním roštu i letos zazářila dámská kategorie, kde se hned v prvním závodě sezony sešlo 5 závodnic. V celkovém součtu bodů dámy dojely takto: 1. Ollie Roučková, 2. Majda Harudová, 3. Lenka Krejnická. 4. Vaňková Kristýna a na nebodované pozici se umístila Křenková Kateřina, která si vybrala černé Petry na oba dva dny a i přes absolutní snahu celého týmu dát variátor čtyřkolky přes noc do provozu, bohužel se nepovedlo navrátit Kačku do závodního tempa.


Mezi Juniory zářil Zderča který se svou 250 nadělil holkám půl kola.Nejmenší Juniory v sobotu povodil Maxim. Neděle však patřila bezchybné jízdě Terezce Matulákové, která se nám opravdu pěkně rozjela.


V kategorii Přebor Quad se blejsknul Vojta Nehasil, který si odváží opravdu zasloužený bronz. Stříbro dílem štěstěny padlo do klína Mirkovi Urbanovi, zlatý pohár si odvezl slovenský zástupce Varga. Mistry doprovázela smůla hned od sobotní rozjížďky, kdy díky závadě na motoru odstoupil Martin Krejčík. Ten Hondu TRX 450 ještě ten den rozdělal přímo na závodišti a na druhý den se postavil na startovní rošt. A i když si za neděli zapsal body za třetí místo, bohužel to na podium nestačilo. Smolnou štafetu přebral Radek Porš, kterému se ulomila tyč řízení a aby toho nebylo málo Martin Miřejovský odpálil uložení zádní osy. Zatímco Porš musel odstoupit, Miřeják kroužil v pomalém tempu a i když dojel absolutně poslední, v celkovém součtu obou rozjížděk mu to vyšlo na celkové zlato.

Fotogalerie:


MČR CC v TV:

Reportáž z prvního podniku mistrovství republiky motocyklového cross country:

Kapitoly článku

  1. Závody
  2. Kompletní fotogalerie

Jak se vám líbil tento článek?

Průměr: 1.00 Známkováno: 2x

Články šampionátu MČR Cross Country

Zrušená Vysoká Pec

30.03.2017, Závody
Bohužel musím zrušit závod Crosscountry, plánovaný na 1 - 2 dubna ve Vysoké Peci....

Zabahněné Sedlčany

20.03.2017, Závody
S pořádáním prvního mistrovského závodu si opět pospíšila série Cross Country, o uplynulém víkendu připravili dvoudenní ...

První závodní Stels v ČR

30.01.2017, Závody
Stels Guepard 850i V-Twin, se v našich končinách stává realitou. Po loňském představení, nastala otázka jestli se tato r...


Nepřehlédněte

Novinky





English, Deutsch    Nahoru

Copyright © 2008-2024 Quadmania.cz, Kontakty – ISSN 1214-7125 – RSS kanál Loga Quadmania.cz ke stažení, V:0.79s

Nahlásit chybu / vylepšení na této stránce