QuadMania.cz


 ?
Registrace Zaslat heslo


Konečná v Bělé

Text: Ollie Roučková | Foto: Ollie Roučková | Datum: 26.10.2015 | Zobrazeno: 3557×

Konečná v Bělé Cross Contry sezóna roku 2015 oficiálně skončila v Bělé pod Bedězem, korunovace mistrů na sebe nenechá dlouho čekat, ale oficiální vyhlášení se bude konat 12. 12. v pískovně Dražeticích. Město zarazilo délku tratě, ale i tak se jednalo o výborné závody.


Kapitoly článku

  1. Závody
  2. Kompletní fotogalerie

Pestrý Cross Country víkend se konal 24.-25. října v Bělé. V sobotu se nejprve jel přebor, poté tradiční závod dětí, kde se sešlo cca šest sršáňů. Nejmenší Juniory v sobotních závodech vyhrál bez zaváhání Adámek Málek a tím navázal na svou velmi dobře rozjetou sezonu. Neděle však byla pro Adámka smolnu, bohužel na velmi rozbité trati jej jeho Yamaha katapultovla a Adámka odvezla sanitka. Tatínek z nemocnice poslal SMS : „nemáme nic zlomeného, jsme jen potlučení.“ Od pádu utečeme k další katastrofě, která potkala malého Maxima, který v sobotu bojoval o druhou příčku až přetrhl řetěz. Do druhé rozjížďky nastoupil a v neděli si vyjel bednu. Malý Porš se s tratí rval co to šlo, ale ne a ne najít své tempo, ale i tak si domu odváží pěknou medaili.
Kategorie Přeboru a MMČR se jako již tradičně pospojovaly, a tak byly k vidění poměrně zaplněné startovací rošty, všechny vypsané třídy byly však vyhlašovány zvlášť. V nejrychlejších licenčních třídách excelovali bratři Kadeřábkovic, kteří v sedle Suzuk nedali nikomu z přítomných šanci. Za to Martin Miřejovský vychytával dětské mouchy na novém stroji Can-AM DS který vůbec poprvé osedla právě v Bělé a za celkový víkend mu padlo 3 místo.
Co se výsledků všech kategorií týče, tak třídu Přebor Quad vyhrál Radek Porš, který si touto výhrou podtrhl Přeborový titul za sezonu 2015. Ale až tak lehké to pro něj nebylo, když mu v neděli pod LTR zaparkoval Míra s Yamhou tak nešťastně, že málem Porše katapultoval v salto dopředu. Naštěstí obě čtyřkoly zastavily, Míra si utrhl tlumič řízení a tak si dojel pro celkové 3 místo, což mu přineslo celkové 2 místo za sezonu 2015. Mezi Přeborem ATV bylo rozhodnuto v sobotu, do této kategorie nastoupil pouze jeden jezdec – Oldřich Bouzek.
Mezi Mistry ATV se nejlépe prosadil Jakub Šíma, který za zády nechal Michala Vágnera, kterému klekl stroj. Na startu dámské kategorie přibyla nová závodnice Kiki, která v sobotu čtyřkolku učila rýt v hlíně, ale v neděli už jela bez zaškobrtnutí. Kiki jsme tak mohli vidět v sobotu na bedně na krásném 3 místě, hned za Majdou a Ollie, jen tak mimochodem Majda odjela sobotu bez spojky. V neděli přijela na závody i Kačka Křenková, která si na nedělním tankodromu vyjela pro bronz.

Kapitoly článku

  1. Závody
  2. Kompletní fotogalerie

Jak se vám líbil tento článek?

Průměr: 1.00 Známkováno: 2x

Články šampionátu MČR Cross Country

Zrušená Vysoká Pec

30.03.2017, Závody
Bohužel musím zrušit závod Crosscountry, plánovaný na 1 - 2 dubna ve Vysoké Peci....

Zabahněné Sedlčany

20.03.2017, Závody
S pořádáním prvního mistrovského závodu si opět pospíšila série Cross Country, o uplynulém víkendu připravili dvoudenní ...

První závodní Stels v ČR

30.01.2017, Závody
Stels Guepard 850i V-Twin, se v našich končinách stává realitou. Po loňském představení, nastala otázka jestli se tato r...


Nepřehlédněte



English, Deutsch    Nahoru

Copyright © 2008-2024 Quadmania.cz, Kontakty – ISSN 1214-7125 – RSS kanál Loga Quadmania.cz ke stažení, V:0.35s

Nahlásit chybu / vylepšení na této stránce