QuadMania.cz


 ?
Registrace Zaslat heslo


Endurance Day 2013

Text: Ollie Roučková | Datum: 15.05.2013 | Zobrazeno: 1605×

Endurance Day 2013 Až na počasí úspěšný debut! Endurance Day slaví své desáté výročí, jenže co naplat, když se počasí postaví proti kulatinám a v paddocku se jezdci plaví na kánoích. Jak by klasik řekl „chčije a chčije“. I za těchto podmínek se jezdci vydali do 12hodinového závodu. Již tradičně se třídy dělily na Iron Man, dvou členné teamy a tří členné teamy. Z kategorie dvoučlenných teamů nám přináší krátký report Ilja Mademann, který spolu s Ronaldem Hackebailem uloupli celkově sedmou příčku.


Ilja Madamen:

Předpověď počasí slibovala nejlepší podmínky pro náš první teamový závod, jenže bohužel moc nevyšla. Pro mně byl Endurance Day vůbec první start této série a tohoto zaměření, což by nebylo až tak zlé, kdybych se právě tady nemusel seznamovat s relativně novou čtyřkolkou - W-Tec, kterou jsem osedlal jen párkrát a doposud jsem ani neměl tu možnost otestovat potencionál mašiny.
Ronald už věděl do čeho jdeme, což pro něj značilo to, že se ujme role zkušenějšího jezdce. Úderem 19.00 se na startovní rošt postavil Ronald, který nám závod pěkně rozjel, 10 minut před startem přišel liják, který nevěstil nic dobrého, ale i tak nám Ronald urval při odpalu z asfaltu Holeshot. V prvním kole najel 4minutové vedení na druhý team, ve druhém kole však podlehl a při výměně jsem vjížděl do závodu na druhé pozici.
Během dalších kol jsme se potýkali s nemilosrdností tratě, která byla ponořena do bahna, s uvíznutými jezdci lemujícími trať a s další technickou závadou - pro tentokrát to byly zničené brzdy na Ronaldově KTM. Ale aby tomu nebylo málo i mému W-Tecovi neseděla bahnivá trať s neúprosnými přívaly vody a během dalších minut jsem i já musel ze závodu odstoupit.
Pořadatelé se rozhodli celý závod stopnout aniž by doběhl do svého konce, a nám nejen toto rozhodnutí přineslo celkové 7. místo. Velké poděkování patří celému teamu, který se staral nejen o zázemí a jídlo.


Jak se vám líbil tento článek?

Průměr: 5.00 Známkováno: 1x

Články šampionátu Německo

Offroad Quad Challenge - vyhlášení

20.11.2016, Závody
V sobotu 19.11. 2016 proběhlo vyhlášení celkové sezony německého šampionátu Offroad Quad Challenge 2016, kde se českým z...

Marvin na bahně umí

19.09.2016, Závody
Máme za sebou předposlední závod seriálu Mistrovství Německa v Cross Country známého pod zkratkou XCC, který se odjel m...

Česko vyzvalo Německo

14.09.2016, Závody
A stalo se tak v KTM-Ring Motodrom Höchstädt, kde o uplynulém víkendu vypukla opravdová válka. Stíhačkové provokace dět...


Nepřehlédněte

Redakční testy





English, Deutsch    Nahoru

Copyright © 2008-2024 Quadmania.cz, Kontakty – ISSN 1214-7125 – RSS kanál Loga Quadmania.cz ke stažení, V:0.33s

Nahlásit chybu / vylepšení na této stránce