QuadMania.cz


 ?
Registrace Zaslat heslo


Cross Country pod taktovkou dětí

Text: Ollie Roučková | Foto: Jitka Jitule | Datum: 08.09.2016 | Zobrazeno: 5559×

Cross Country pod taktovkou dětí Dvě rozjížďky v jeden den byly pro některé nejmladší závodníky krásné, pro jiné únavné. A nechyběly ani dramatické momenty! Po prázdninách jsme se vrátili do seriálu Cross Country, který se tentokrát odehrával v Úštěku.


Kapitoly článku

  1. Závody
  2. Kompletní fotogalerie

První část víkendového závodění byla v sobotu na kratším okruhu vytyčeným na MX trati. Děti vždy startují během jednoho dne na dvakrát a to v sobotu, ale i v neděli, ani v Úštěku tomu nebylo jinak. Rodiče lemující celou trať značili to, že se hned po dojetí Mistrovských kategorií připravuje ke startu kategorie dětí.


Ještě než se mrňata vrhla na trať, maminky se naposledy nadechly, protože během závodu se díky nervozitě opravdu nenadechnou. Ty emoce před startem jsou dech beroucí a mnohdy předčí dospělácké kategorie.


Velké překvapení byl start quadcrosaře Tomáše Trojana, ten se Cross Coutry zúčastnil v době volna mezi závody „Buriánkového“ seriálu. A že je Tom opravdový quadcrosař, ukázal hned v první jízdě kde si vyjel druhé místo, ve druhé rozjížďce už nic nenechal náhodě a tak v celkovém sobotním umístění stál na zlatém stupínku. Velký progres ukázal Zbyněk Bartoš, který v první rundě dojel první, a ve druhé mu patřilo druhé místo. Tomáš se Zbyňkem si v sobotu jeli svůj závod. Za jejich zády se odvíjeli velmi tvrdé souboje mezi dravým Maxem Timošem a Andreou Maleninskou. Nakonec nervy na uzdě udržela Andy a v sobotu jí patřilo celkové třetí místo.

Během nedělního závodu obecenstvo trnulo více než v sobotu:

Nedělní první jízdu pokřtila Andy Kovalová, která se na konci závodu nešťastně zasekla o hranu tvrdé tratě, a následný karambol byl vhodný do kaskadérských záběrů. Salto vypadalo hrozivě, ale naštěstí se závodnici nic nestalo, ale i tak se pád neobešel bez zákroku záchranky a rázem se první jízda ukončila. Tak nám borci dojeli takto: 1. Bartoš Zbyněk, 2. Timoš Max a třetí Andy Malenínská.

Junioři byli na špici poměrně vyrovnaní:

Druhá runda už se obešla bez freestyle vystoupení, ale i tato rozjížďka byla napumpovaná předjíždějícími manévry, které často končili v pantu mimo trať. Toto okusil Max, který se po nepovedeném startu chtěl dostat přes záda Andy, ale ne a ne na ní vymyslet předjíždějící manévr, Andy dost dobře věděla, že má silnější mašinu, a když si pohlídá zatáčky nemá Max šanci. Nakonec Max vylítl mimo trať, a než se vrátil na trať Andy mu poodjela. Velmi pěknou jízdu jel i Filip Porš, který se během závodu dostal na třetí místo, ale třetí pozice mu unikla o fous, když si ve spodní části tratě vystřihl hodiny. Velký aplaus sklidila Andy Kovalová, která po pádu nastoupila do závodu s úsměvem na tváři.



Dětské závody završily celý závodní víkend a příště se uvidíme v Bělé pod Bezdězem.

Kapitoly článku

  1. Závody
  2. Kompletní fotogalerie

Jak se vám líbil tento článek?

Průměr: 2.00 Známkováno: 1x

Články šampionátu MČR Cross Country

Zrušená Vysoká Pec

30.03.2017, Závody
Bohužel musím zrušit závod Crosscountry, plánovaný na 1 - 2 dubna ve Vysoké Peci....

Zabahněné Sedlčany

20.03.2017, Závody
S pořádáním prvního mistrovského závodu si opět pospíšila série Cross Country, o uplynulém víkendu připravili dvoudenní ...

První závodní Stels v ČR

30.01.2017, Závody
Stels Guepard 850i V-Twin, se v našich končinách stává realitou. Po loňském představení, nastala otázka jestli se tato r...


Nepřehlédněte

Novinky





English, Deutsch    Nahoru

Copyright © 2008-2024 Quadmania.cz, Kontakty – ISSN 1214-7125 – RSS kanál Loga Quadmania.cz ke stažení, V:0.62s

Nahlásit chybu / vylepšení na této stránce