QuadMania.cz


 ?
Registrace Zaslat heslo


Champion Atv Trial Cup 2013 je vyhlášen

Text: Ollie Roučková | Zdroj: TZ | Datum: 25.11.2013 | Zobrazeno: 3611×

Champion Atv Trial Cup 2013 je vyhlášen A je to… Champion 2013 byl vyhlášen, ceny rozdány a nyní nezbývá, než hodnotit uplynulou sezónu. V letošním roce, ač rozjezd Atv Trial Cupu nebyl jednoduchý, se za pomoci samotných jezdců tak i hlavního sponzora,společnosti JOURNEYMAN CZ s.r.o., se vše pohnulo vpřed. Slovo dalo slovo a mohlo se závodit.



Letošní rok proběhlo celkem pět trialových závodů a to Kladno, Tanvald, Benešov, Milovice a závěrečný nejtěžší závod s vyhlášením Championa v Sedlčanech. Ve všech případech se jednalo o čtyři trialové sekce na každý závod, kde se sbíraly obávané trestné body za chyby, které se neodpouští a promítají se v celkovém hodnocení jezdců. Vyhlášeným Championem za rok 2013 se stal Saar Rat z Izraele. Saar se stal nejen držitelem titulu, ale i vlastníkem poháru Championu na celý následující rok, kde aby byl i jeho vlastníkem, musel by třikrát po sobe jdoucím roce obhájit tento titul vítězstvím což je pro něj velmi reálné. Taktéž se stal hrdým majitelem hlavní ceny, Scooteru SMC Florett 50ccm pro absolutního vítěze, kterou věnoval hlavní sponzor seriálu, firma Journeyman CZ s.r.o.
Teď trochu v řeči číslech: Na trialech se projelo celkem 148 jezdců na celkem 20 trialových tratích.Asi třetina jezdců je pevné opakující se jádro, které jde tvrdě po titulu Champion. Rozdalo se celkem 72 pohárů v kategoriích A1, A2, B1, B2 plus jeden putovní pohár Championů. Vydaly se ceny v hodnotě cca 60 tis. včetně hlavní ceny - skútr SMC 50 ccm, kterou, jak již bylo uvedeno, sponzorsky věnovali kluci z Journeymanu. Zlámalo se přes 25 ks brankových tyček – (Štírovky). Zdravotně ošetřeni byli dva jezdci náplastí na odřeniny. Více jsme naštěstí nemuseli už s ohledem na to, že omdlívám při pohledu na krev. To vše proběhlo za přispění závodníků, sponzorů – Journeyman, Quadmanie, QuadraceQuad, LK inženýryng, Radia Relaxa hlavně chuti partě lidí dělat něco pro druhé. Lidé, kteří se starají ve svém volném čase o celý chod této soutěže, za což jim náleží můj velký obdiv a dík.

Co nás čeká:

  • Stanovení termínů trialů na příští sezónu, tak aby se nekryly s jinými 4kolkářskými akcemi. Vytipování lokalit vhodných na trial jak těch nových, tak těch stávajících, již prověřených. Úpravy v bodovém hodnocení jak trestných, tak pro celkového vítěze. Sloučení či přehodnocení nastavení jednotl. kategorií B1 a B2 plus jiné rozložení v kategoriích A1 a A2, dle kubatur. Ale to vše bude předmětem delších diskuzí i s jezdci, od kterých již máme poznatky co změnit a hlavně zlepšit.
  • Nábor pomocných sil zapálených do 4kolkového sportu, které opravdu postrádáme a bez kterých to prostě nejde. Vše je bráno jako celek a aby stroj fungoval, musí se propojit všechny jeho části. Tak takto funguje i team ATV trial cupu. Je to trochu mušketýrské rčení, ale je to tak - jeden za všechny a všichni za jednoho. Proto rádi uvítáme každého, kdo by se chtěl přidat, podílet a pomoci jak fyzicky tak i samozřejmě materiálně či sponzorsky a na to navazuje naše další nutná aktivita přes zimu a tou je oslovení potencionálních sponzorů. O sponzorech by to dalo na samostatný článek a víme, že to bude ta nejtěžší činnost před nadcházející sezónou.Chtěli bychom na příští sezónu udělat i Junior Atv Trial Cup pro naše mini závodníky, které vídáme na našich závodech při fandění svým jezdeckým starším vzorům. Bylo by toho více, co by šlo udělat pro tento druh sportu, ale vše je opravdu závislé na počtu dobrovolníků/pomocníků a sponzorů.
  • Dále se musíme na další rok razantněji připravit marketingově. Plakáty, vlastní ATV trial cup – banery a spoustu dalších propagačních aktivit, tak abychom se stále více dostávali do podvědomí potencionálním sponzorům, ale i hlavně novým, ještě neposkvrněným jezdcům, pro které je trial možná zatím i jednou velkou neznámou. Nebráníme se, tak jako tomu bylo i v této sezóně, se v rámci motosportu spojit a udělat společnou 4kolkářskou akci. Letos to bylo spojeno s Offroad Trialem v Tanvaldu a že se bylo na co dívat, když se ze svahu řítí 3 tuny železa pana orel :- )) Když to shrneme, tak letošní ročník byl vice než ,,na pohodu,, a byl úspěšný co do lukrativnosti lokalit, jezdecké i pořadatelské pohody, účasti jezdců a neméně důležité ekonomické uzavření a vyčíslení za rok 2013, kdy nejsme v červených číslech ,ale ani moc v těch zelených :- )) Jakou barvu má nula?? Jelikož nebudeme čekat na to až se jaro zeptá co jsme dělali v zimě , tak hurá do příprav na ATV trial cup 2014. Sportu zdar a 4kolkářům zvláště.
Za tým Atv Trial Cup Pavel Himmel


Jak se vám líbil tento článek?

Průměr: 1.00 Známkováno: 1x

Články šampionátu MČR ATV Trial

ATV TRIAL CUP 4 a 5 závod Žatec 2014

20.10.2014, Závody
O víkendu jsme vstoupili do druhé poloviny letošního ročníku ATVTRIALCUPU. Jelo se v Bezděkově u Žatce, areál nám zapůj...

ATV Trial Cup Kladno od Matesa

29.04.2014, Závody
Tak nám to začalo! Nikdo z nás nemohl dospat a všichni fandi a trialoví nadšenci se nemohli dočkat prvního závodů v sezó...

ATV TRIAL CUP, 1. závod - KLADNO

14.04.2014, Závody
Atv Trial Cup nám odstartoval touto sobotou další sezónu trialových závodů v ČR. První závod se jel na kladenské haldě D...


Nepřehlédněte

Novinky





English, Deutsch    Nahoru

Copyright © 2008-2024 Quadmania.cz, Kontakty – ISSN 1214-7125 – RSS kanál Loga Quadmania.cz ke stažení, V:0.39s

Nahlásit chybu / vylepšení na této stránce