QuadMania.cz


 ?
Registrace Zaslat heslo

SMC Jumbo … sloni a slůňata

Foto: Ollie Roučková | Zdroj: TZ | Datum: 22.11.2012 | Zobrazeno: 6681×

SMC Jumbo … sloni a slůňata Čtyřkolky SMC Jumbo mají ve čtyřkolkářské hantýrce přezdívku sloni a slůňata. Mezi slony patří SMC Jumbo 720R, a to jak v krátké verzi, tak i ve verzi "Long". Označení slůňata mají označení modely 301, 302, a R5.


Kapitoly článku

  1. SMC Jumbo Sloni a slůňata
  2. Kompletní fotogalerie

Ačkoliv je dovozce řadí primárně mezi pracovní čtyřkolky, tak sloni a slůňata dokázali s velkými úspěchy bojovat a vítězit na všemožných tuzemských i zahraničních závodech. Mezi nejúspěšnější slůňata patří SMC Jumbo 301, které si na letošním prvním ročníku MČR ATV Trial dokázalo v sedle s Karlem Vinickým dojet pro krásné třetí místo v kategorii B1!  Zástupci velkých slonů se pohybovali na závodech v ČR, SR a v Německu. Slon, nebo-li SMC Jumbo 720R, dopomohl k získání dvou Německých titulů pro Ollie Roučkovou, která na vypůjčeném stroji odjela dva závody.
Další velký úspěch pro slona bylo druhé místo v MMČR Cross Country, kde Václav Hucl na SMC Jumbo 720 vybojoval titul vicemistra v PČR 4x4. Skoro celou sezonu Václav vedl, ale malé klopýtnutí jej bohužel seslalo na druhou příčku, která je samozřejmě i tak velkým úspěchem.
A konečně se dostáváme k nejdrsnějším a nejtěžším závodům v ČR, a to OffROAD Maratonu.
Zde čtyřkolky SMC Jumbo 720R tvoří druhé největší stádo, které zde startuje. Jak už to pár let bývá zvykem, největší zastoupení mají v Offroad Maratonu americké dvouválce, ale sloni jsou v počtu hned druzí. V tomto seriálu startuje hned pět závodních strojů. Píšu závodních, ale jsou to vlastně seriové stroje, ze kterých byla sundána světla, nosiče, navijáky, ořezány plasty, někteří si vyměnili tlumiče za HP Sporting a hurá závodit.
"Vůdcem" tohoto stáda je v sedle SMC Jumbo 720R Martin Malát, který se po roční pauze vrátil za řídítka. Martin, vítěz Offrad Maratonu na Gladiatoru 510, osedlal nově v sezoně 2012 "slona" a po celosezónních skvělých výsledcích si zajistil titul v královské kategorii Mistr 4x4. Nejprestižnější pohár tedy opět putoval do stáje Journeyman racing teamu! Pokud tedy chcete také vlastnit tento skvělý stroj, který na závodech směle konkuruje a poráží i silnější dvouválcové mašiny, tak rozhodně neváhejte! Modely SMC Jumbo 720R, model 2012, je aktuálně možné koupit za cenu pětistovky!!!
Proč ale píšeme o úspěších na závodech? Je to jasné. Výrobce těchto čtyřkolek vyslyšel nejenom prosbu z českých, moravských a slezských luhů a hájů, ale i od závodníků z ostatních zemí a pro rok 2013 nám připravuje zcela nový stroj SMC …….. 730 SPORT. Pár teček zatím tají pravý název nového modelu, ale zato jste tento model mohli už vidět na říjnové výstavě Intermot v Kolýně nad Rýnem. A v čem se liší zbrusu nový "slon" od slona? Hned na první pohled je to v plastech, další věcí je, že se výrobci podařilo "slona" dostat s váhou těsně nad 300 kg. Závodníci, kteří už na slonech jezdí, tak ví že se dá sundat skoro dalších 20 kg, a tím pádem se dostáváme lehce nad 280 kg. S touto váhou si zcela hravě poradí jak osvědčený motor s karburátorem, tak i avizované vstřikování a čeští tuneři nám už hlásí, že jakmile bude efičko, tak dokážem pár koní navíc. Ale už karburátorová verze SMC 730 SPORT má mít výkon o pár % větší. Další změnou na tomto stroji, kterou hned tak nevidíte, je poupravený rám a uchycení tlumičů, které v kombinaci s nitrogenovými tlumiči v serii vybízejí k dravé jízdě. První SMC 730 SPORT by se mělo u dovozce objevit zkraje příštího roku, a je možné, že se s novým strojem opět uvidíme na českých i zahraničních tratí.

Kapitoly článku

  1. SMC Jumbo Sloni a slůňata
  2. Kompletní fotogalerie

Jak se vám líbil tento článek?

Průměr: 1.50 Známkováno: 8x

Další články

Elektrická koloběžka ke čtyřkolce zdarma

14.10.2022, Články
Zakupte v období 3.10.-31.10. 2022* jeden z modelů čtyřkolky Segway Snarler AT6 a získejte značkovou elektrickou koloběž...

Ke každé čtyřkolce Segway Snarler AT6 vozík zdarma

19.07.2022, Články
Chystáte se koupit čtyřkolku populární značky Segway? Nyní dostanete ke každé čtyřkolce Snarler AT6 vozík Shark Garden v...

5 let záruka na všechny stroje CFmoto

11.03.2021, Články
I vy jste se v tomto roce stali, nebo se stanete, součástí rodiny majitelů čtyřkolek a motocyklů CFMOTO? Máme pro vás vy...





English, Deutsch    Nahoru

Copyright © 2008-2024 Quadmania.cz, Kontakty – ISSN 1214-7125 – RSS kanál Loga Quadmania.cz ke stažení, V:0.38s

Nahlásit chybu / vylepšení na této stránce