QuadMania.cz


 ?
Registrace Zaslat heslo

S Agadosem převezete všechno a všechny

Text: Jarda Ducháček | Autor: Agados | Foto: Agados | Datum: 20.04.2009 | Zobrazeno: 8210×

S Agadosem převezete všechno a všechny Na okraji Velkého Meziříčí, šikovně položený u dálničního výjezdu z D1 na 146. km je v nové průmyslové zóně areál firmy Agados s.r.o., známého výrobce přívěsných vozíků. Majitelé i jejich zaměstnanci tu již 17 let navazují na starobylou, více než stodvacetiletou, tradici místního strojírenského závodu Jeřábek, který byl v roce 1948 znárodněn a přeměněn na státní podnik. Přestože původní majitelé dnes ve firmě nijak nefigurují, rádi dali souhlas, aby se strojaři z Agadosu k historii jejich bývalého podniku přihlásili a pokračovali v rozvoji strojírenství v regionu.


Historie firmy

Agados, který vznikl v roce 1992, se ještě před listopadem, tehdy jako Agrostroj Pelhřimov, zabýval výrobou mlýnských strojů, rozmetadel chlévské mrvy a jiných zemědělských strojů, a také stavbou krmných sil.
Nápad vyrábět přívěsy vznikl po oslovení jednou belgickou firmou, která tehdy hledala dodavatele, a nakonec vyšla i jeho realizace. Při dnešní šíři sortimentu se ani nechce věřit, že se tady v samotných začátcích vyráběly pouze dva typy přívěsů, a to nebrzděné malé vleky. Na složité brzděné přívěsy se přešlo postupně až v průběhu let. Dnes je společnost držitelem certifikátu ISO 9001:2000 a od svého založení až dodnes se specializuje na výrobu a prodej přívěsů za automobily o celkové hmotnosti 750 až 3 500 kg, tedy kategorie O1 a O2.

Sortiment zboží

Heslo Agadosu, které jsem lehce parafrázoval v titulku: „S námi převezete všechno a všechny“ vystihuje základní strategii uspokojit co nejvíce zákazníků, kteří si dnes mohou vybírat z nepřeberného množství brzděných typů různého použití, rozměrů, použitého materiálu a bohatého příslušenství. V továrně funguje vlastní vývoj a konstrukce. Díky tomu své produkty může firma neustále vylepšovat a vymýšlet i další typy. Vybrat si může zákazník přívěs od ložné plochy 1,5m až do 9,8m, přepravník aut, motocyklů, 3-stranný sklápěč, s plachtou, bez plachty apod. Vzhledem k vysoké poptávce po „rychlejších přívěsech“ jsou dnes téměř všechny přívěsy zhomologovány na rychlost 100 km/hod. Nejnovějším hitem jsou bezesporu sklopné přívěsy určené k přepravě čtyřkolek a malých zahradních traktůrků.
Ve výrobě se používají kvalitní komponenty renomovaných firem Knott, Al-Ko, Winterhoff a Jokon. Řemeslná zručnost a dobré součástky pak zajišťují dlouhověkost přívěsů, vždyť třeba nápravy jsou raději předimenzovány, aby nedošlo k jejich poškození. Přívěsy splňují také nároky na vysokou odolnosti vůči korozi díky využívání žárového zinkování, vodovzdorné překližky a plastových dílů.

Přepravníky čtyřkolek

Čtyřkolku lze převést klasicky v kterémkoliv přívěsu, který splní ložní plochu (šířku a délku čtyřkolky) a její celkovou hmotnost. Jsou to například přívěsy z řady VZ-21, VZ-26, VZ-31 s bočnicemi. Použít lze samozřejmě i přepravník na motocykly z řady Kangaro.
Novinkou firmy jsou ale sklápěcí přívěsy určené speciálně pro čtyřkolky. Jedná se hlavně o model NP-26 N1 S RAMPA, který je vybaven sklopnou korbou a zadním nájezdovým čelem. Přední čelo je otevírací. Bočnice jsou z pozinkovaného plechu vysoké 400 mm, ložná plocha je 2650 x 1250 mm. Jedná se o nebržděný přívěs a jeho cena je 22 491 Kč.
Další model určený speciálně pro čtyřkolky je VZ-31 N1 S, který je vybaven sklopným rámem s nájezdovým zadním čelem. Ložná plocha (3010 x 1545 mm) přívěsu má protismykovou podlahou a bočnice z vodovzdorné překližky o výšce 350 mm.  Základní cena je 35 327 Kč.
Na přání je možné přívěs vybavit také kotvícími misky do podlahy, předním otevíracím čelem, podpěrným kolečkem nebo zámkem na zamčení přívěsného kloubu. Celkovou hmotnost přívěsu lze snížit až do 400 Kg.

Vize, servis

Snahou firmy je, aby přívěs zákazníkovi sloužil po dlouhá léta a proto firma samozřejmě zajišťuje i kompletní servis a prodej náhradních dílů i na starší typy přívěsů. Velkými odběrateli přívěsů jsou také velké obchodní řetězce, mezi které patří OBI, Bauhaus, Makro a Hypernova.

Firma působí, kromě ČR, Slovenska a Německa, také v Dánsku, Finsku, Švédsku, Maďarsku, Slovinsku, Rumunsku a Rakousku, a mimo EU ještě ve Švýcarsku, Norsku.
Kompletní nabídku firmy AGADOS Velké Meziříčí naleznete na www.agados.cz.

Jak se vám líbil tento článek?

Průměr: 0.00 Známkováno: 0x

Další články

Elektrická koloběžka ke čtyřkolce zdarma

14.10.2022, Články
Zakupte v období 3.10.-31.10. 2022* jeden z modelů čtyřkolky Segway Snarler AT6 a získejte značkovou elektrickou koloběž...

Ke každé čtyřkolce Segway Snarler AT6 vozík zdarma

19.07.2022, Články
Chystáte se koupit čtyřkolku populární značky Segway? Nyní dostanete ke každé čtyřkolce Snarler AT6 vozík Shark Garden v...

5 let záruka na všechny stroje CFmoto

11.03.2021, Články
I vy jste se v tomto roce stali, nebo se stanete, součástí rodiny majitelů čtyřkolek a motocyklů CFMOTO? Máme pro vás vy...





English, Deutsch    Nahoru

Copyright © 2008-2024 Quadmania.cz, Kontakty – ISSN 1214-7125 – RSS kanál Loga Quadmania.cz ke stažení, V:0.86s

Nahlásit chybu / vylepšení na této stránce