QuadMania.cz


 ?
Registrace Zaslat heslo

Co vše je možné převážet na střešních nosičích?

Autor: PR článek | Datum: 15.11.2019 | Zobrazeno: 2558×

Co vše je možné převážet na střešních nosičích? Střešní nosiče jako výborní pomocníci pro všechny, kteří se nechtějí omezovat jinak limitovaným prostorem v interiéru vozu. Po jednoduché a zpravidla rychlé instalaci se totiž právě díky nim dá převážet ledacos. Co všechno aneb jaké možnosti střešní nosiče a jim určené příslušenství nabízí?


Bezpečná, ale i pohodlná přeprava lyží a snowboardů patří ke strastem každého milovníka zimních sportů. Kompletní výbava pro více než dva lidi se prostě do kufru umísťuje dost špatně. 

Právě tento rébus lze ale jednoduše vyřešit zakoupením střešních nosičů, určených právě pro převoz výše zmíněných lyží a snowboardů. Ve specializovaných obchodech, například na Autodoplňky-obchod.cz, přitom není problém sehnat střešní nosiče i pro náročnou lyžařskou rodinu – některé kousky pojmou klidně 6 párů vybavení.

Instalace na střešní nosiče je přitom díky T-adaptérům, U-profilům nebo praktických rychloupínákům otázkou několika málo minut – stejně jako následné naložení a upevnění samotné sportovní techniky. 

Právě tato jednoduchost i příznivá cena dělá z nosičů lyží a snowboardů ty správné parťáky šetřící prostor, čas, a tedy i nervy.

Cyklistovo blaho

Podobné je to s cyklo výlety – s tím rozdílem, že nakládat do auta už jen jedno kolo je mnohdy neřešitelným problémem vyžadujícím montérské eskapády: sundávání sedel, předních kol, odpojování brzd a kdo ví co ještě.  

Právě střešní nosiče kol přitom zajistí, že váš dvounohý miláček nebude při cestách strádat a vy si ušetříte zbytečnou námahu. Hlavně v případech, kdy je potřeba převést hned několik kol, bude tato úspora energie opravdu výrazná. Na většinu střešních nosičů je totiž možné namontovat až čtyři nosiče kol. 

A kdyby vám náhodou kola na střechu smysl nedávala, vždy je možné využít i nosičů na páté dveře nebo tažné zařízení. To je už je ale jiné téma.

Bez rakve ani ránu

Omrzelo vás nepohodlí spojené s omezenou kapacitou kufru? Potřebujete převážet větší náklad? Je vás v rodině více a máte hodně zavazadel? 

Tak přesně pro tyto situace tady jsou střešní boxy řešící komplikace spojené s přepravou nákladu v běžném autě. Jejich největší výhodou je totiž samotný fakt objemného doplňujícího prostoru pro převoz téměř čehokoli. 

Stejně jako u nosičů lyží a kol, i montáž rakve je dnes velmi jednoduchá a intuitivní – většina střešních boxů umožňuje kromě U-třmenů a T-adaptérů instalaci pomocí rychloupínacích systém. To pak stačí střešní box vyzvednout a za pár minut je hotovo.

Jedinou drobnou kaňkou na kráse tak může být určité omezení při jízdě s naloženým boxem. Tvar autoboxu a váha nákladu, totiž může negativně ovlivnit jízdní vlastnosti vozidla. Je potřeba vždy myslet na to, že rychlostní rekordy při jízdě s rakví padat nebudou. 

A ještě jedna věc: každý střešní nosič i box má svou nosnost, kterou je neradno překračovat. Pozor tak dejte zejména při nakládání velkého nákladu. Odpoutání střešního boxu za jízdy nekončívá hezky, minimálně pro box samotný. 

Ti, kteří nepotřebují úložný prostor chráněný ze všech stran, pak mohou ocenit nákup přepravního koše neboli zahrádky na auto. Místo rakve dostanete okamžitě přístupné místo pro váš náklad, stačí ho jen dobře upevnit a vydat se na cestu. 

Střecha jako praktický prostor

Lyže, snowboardy, kola, zavazadla a jiný naklad. Na jinak nevyužité střeše je s pomocí střešních nosičů prostě možné převést téměř cokoli.

Využijte toho. 



Jak se vám líbil tento článek?

Průměr: 1.00 Známkováno: 1x

Další články

Elektrická koloběžka ke čtyřkolce zdarma

14.10.2022, Články
Zakupte v období 3.10.-31.10. 2022* jeden z modelů čtyřkolky Segway Snarler AT6 a získejte značkovou elektrickou koloběž...

Ke každé čtyřkolce Segway Snarler AT6 vozík zdarma

19.07.2022, Články
Chystáte se koupit čtyřkolku populární značky Segway? Nyní dostanete ke každé čtyřkolce Snarler AT6 vozík Shark Garden v...

5 let záruka na všechny stroje CFmoto

11.03.2021, Články
I vy jste se v tomto roce stali, nebo se stanete, součástí rodiny majitelů čtyřkolek a motocyklů CFMOTO? Máme pro vás vy...



Nenechte si ujít





English, Deutsch    Nahoru

Copyright © 2008-2024 Quadmania.cz, Kontakty – ISSN 1214-7125 – RSS kanál Loga Quadmania.cz ke stažení, V:0.48s

Nahlásit chybu / vylepšení na této stránce