QuadMania.cz


 ?
Registrace Zaslat heslo


Ústecké Quadování

Text: Ollie Roučková | Foto: Mařena,Johaník | Zdroj: Nechuťák | Datum: 29.06.2012 | Zobrazeno: 3253×

Ústecké Quadování Očima Nechuťáka, jednoho z pořadatelů: Po několika týdenním plánování, shánění sponzorů a projíždění tras jsme se dočkali a mohli jsme konečně otevřít brány Ekofarmy Babiny. Ta se nachází ve východní části chráněné krajinné oblasti Českého středohoří (druhá a třetí zóna CHKO), v krásné obci Homole u Panny na hranicích okresů Ústí nad Labem, Děčín a Litoměřice.



První nedočkavec, který dorazil na obhlídku místa a místního okolí byl Karelhonda na kawárně. Poté se již začali hrnout i ostatní účastníci zájezdu a plácek na parkování strojů se začal pomalu ale jistě zaplňovat. Z předpokládané účasti 25 čtyřkolek se nakonec během průběhu celé akce vyklubalo 55 kusů. Na pořadu pátečního večera byla večerní jízda ve vojenském prostoru Babiny, kde je dostatek místa pro dovádění. Pro několik z nás se večerní vyjížďka proměnila v noční poté, co Danytor v jedné z bahenních lázní poškodil svůj CECTEK. Tady se ukázala čtyřkolkářská parta a už se servisovalo. Dílo se podařilo a mohlo se pokračovat směr srub na pivko a gulášek, který byl jako od babičky. Zábava pokračovala ruku v ruce s nakládanými dobrotami od Bimbajse a domácím rumem od Keepera. A tak jsme se propili do druhého dne a oslavili i narozeniny několika kolkařů i kolkařek.


V sobotu ráno už se na nás smála česnečka a po ní jsme se zase mohli smát my. Od půl desáté začaly startovat na 110km dlouhou trasu první čtyřkolky. Po vzoru akce na Bouchalce se pouštěli na „ošipkovanou“ trať čtyřkolky v patnácti minutových intervalech v pěti až osmičlenných týmech. Kvalitu našeho značení měla prověřit zejména první skupina, která bohužel minula hned první odbočku, která se nacházela 50 metrů od startu a byla označena fialovou šipkou. Trasa vedla z počátku v oblasti CHKO, a tak se muselo jet chvilku po silnici. Po následném brodění a terénní vložce následovalo zpestření v podobě říčního přívozu, který dopravil stroje i s jejich majiteli suchou nohou (nebo kolem?) na druhý břeh Labe. Následovala jedna z nejhezčích pasáží a tím byl průjezd lesních cest s lehčími či středně těžkými výjezdy zakončené krásnými výhledy na okolní přírodu. Pokračování vedlo místními silničkami a polními cestami k místu zvaném „rákosí“… Na tuhle část bude hodně lidí asi ještě dlouho vzpomínat. I za předpokladu, že tyhle páchnoucí bažiny projedete bez zapadnutí po sedačku, budete stejně ještě dlouho čistit bahno ze všech záhybů. Po fušce s vytahováním zapadlých strojů čekal výletníky bahnitý triálek neboli „dřevařská cesta“. Následoval průjezd centrem Ústí nad Labem a návrat terénem zpět na farmu. Zde cesta končila wapkou, kterou téměř nikdo nepohrdnul.
Mezitím byl již v plném proudu program pro děti z dětských domovů. Připraveno pro ně bylo občerstvení v podobě opečených buřtů, koláčků, koblih a v neposlední řadě domácího štrůdlu. Děti si užívaly připravené exkurze farmy s jejich zvířátky, jízdy na koních a nakonec i ukázky jízdy na čtyřkolkách. Největší atrakcí pak byla jízda na „jezevčíkovi“. Koncem dne byl pak jediný problém, jak dostat děti ze čtyřkolek zpět do auta. Nakonec se nechaly nalákat na dárečky a zmrzlinu, kterou jsme se s nimi rozloučili. Večer už probíhal ve stylu ledové války a v sestavě Weber, Pirda, Nechuťák, Danytor, Sisan a Johanik jsme se v metalovém rytmu prořvali do druhého dne. Neděle se nesla v duchu balení, pojídání Ibuprofenu a kulturní vložce v podání Sýkorky a jeho jízdy na koni. Všichni odjeli a my jsme trochu s posteskem ukončili první „Ústecké Quadování“. Záměrně jsem napsal „první“, protože vzhledem k ohlasům nejen čtyřkolkářů, ale i dětských domovů jsme se rozhodli uspořádat další ročník.

REKAPITULACE:

  • Akce byla konána ústeckou bandou pod hlavičkou QUADCLUB.CZ (Čtyřkolkáři, o.s.).
  • Sešlo se 55 strojů a cca 80-ti členná parta bezva lidí.
  • Vybrala se tři plná auta plyšáků, oblečení i dětských her pro domovy dětí.
  • Výdělek akce posloužil pro nákup elektroniky pro vybavení DD.
PODĚKOVÁNÍ: Děkujeme všem sponzorům, kteří se na akci podíleli jakoukoliv částkou či materiálovou podporou. Jmenovitě firmě Journeyman za zapůjčení „jezevčíka“ a zajištění věcných cen pro účastníky. Dále firmám VAMO (Váca) za buřtíky, CHABAŘOVICKÉ PEKÁRNY za parádní koláčky a koblížky a BAGRY BLAŽEK za pitivo pro děti na celou akci. Firmám ARTEL SERVIS a TUNING-CENTRUM.cz za poskytnutí techniky na převoz strojů. Pánům Markusovi a Ptáčkovi patří dík za všemožné sladkosti a zmrzlinu pro prcky. A nakonec i EKOFARMĚ BABINY za to, že se o nás všichni starali jako o vlastní. Ale hlavně chceme poděkovat všem co dorazili a přispěli nejen dětem, ale i k dobré náladě!!! Byli jste skvělí!!!

Videa:





Jak se vám líbil tento článek?

Průměr: 1.13 Známkováno: 15x

Další články

Houdkovice lámaly rekordy

10.07.2017, Reportáže
Houdkovická výstava zavedla čtyři tisícovky návštěvníků rovnou do motoristického sedmého nebe. A že výstavy v Houdkovicí...

Jízda s pašíkem 2016

07.01.2017, Reportáže
V některých koutech republiky přišel konec roku dříve než bývá zvykem. V případě čtyřkolkářů to bylo už 17. prosince v B...

Mošna rozhodně neloví Pokémony

16.09.2016, Reportáže
Do každého vystoupení hází nové tríčky, každá akce je jiná. A nejen právě proto se s Richardem setkáváme na nejrůznějšíc...


Nepřehlédněte

Kalendář akcí

  Březen 2024  
PoÚtStČtSoNe
26272829123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Nenechte si ujít





English, Deutsch    Nahoru

Copyright © 2008-2024 Quadmania.cz, Kontakty – ISSN 1214-7125 – RSS kanál Loga Quadmania.cz ke stažení, V:1.75s

Nahlásit chybu / vylepšení na této stránce