QuadMania.cz


 ?
Registrace Zaslat heslo


Sněhánky 2012, třicet omrzlin za řídítky

Text: Ollie Roučková | Foto: Ollie Roučková | Datum: 13.02.2012 | Zobrazeno: 5951×

Sněhánky 2012, třicet omrzlin za řídítky V noci z pátku na sobotu očekávané pokoření teplotního rekordu nenastalo. Meteorologové očekávali, že tento víkend padne v okolí Kvildy český teplotní rekord - 42,2 stupně z roku 1929. Teploty z pátku na sobotu se ale rekordu nepřiblížily ani zdaleka. I tak nám počasí přichystalo teploty hluboko pod bodem mrazu, přesněji – 18. Třicítka těch nejotužilejších 4kolkářských omrzlin zdolala 100 km dlouhý orienťák se zakončením na parkovisku u opravdu luxusní zelňačky .


Kapitoly článku

  1. Sněhánky 2012
  2. Kompletní fotogalerie

SNĚHÁNKY - ZIMNÍ SETKÁNÍ:

Sněhánky balancovaly na hraně obelhávání osudu, zimní setkání se letos konalo o jednom z nejchladnějších únorových víkendů v okolí Žebráku. Z místa ubytování se vyráželo s patnácti minutovými intervaly ve skupinách od třech do šesti strojů. Skupinky měly za úkol podél dokonale zmapované trasy najít 18 kolíků které na sobě měly jedinečné číslo a číslo kolíku. Na parkovišti před Bouchalkou se sešlo na 29 kousků 4x4 a 1 osamocený zadohrab.
Zima byla jedovatá, kdo měl vyhřívání byl na koni, kdo neměl mrznul a ani ohřívání u výfuků nepomohlo, a to mi věřte mluvím ze své zkušenosti. Jasně, že píši jen o slabších kouscích, pravé horaly nějaká mínus osmnáctka nemohla zarazit. Jezdecké osazenstvo se rozrostlo i o Slovenskou účast dvou jezdců Mira a BRP111, jeden z nich však nemohl absolvovat celou trasu díky neznámé závadě na jeho stroji. Ač se při nenadálém spadnutí do nouzáku vrátil zpět na Bouchalku kde rozebral co se dalo, stroj se nahodit nepodařilo, ale nemusel být smutný, odpadlivších se na Bouchalce objevilo víc než dost a azyl hospůdky je přijal na po zbytek dne. O odpadlíky se starostlivě staral Hans-quad, který jako mamka i taťka hlídal i ty nejmenší quadery.
Zbytek partiček se pomalu rozprchl do prostoru, a dle map a GPS souřadnic se štelovali krajinou. Ještě podotknu, že Pirda s dalšími jezdci jeho teamu, se vydali jako první do cca 100 km (po sečtení sumy sumárum všeho popojíždění z a na Bouchalku) dlouhé trasy. Náš team čítal šestici jezdců. Během zápasení s nepřízní počasí a GPS souřadnicemi pod křídly RichardaCz jsme tři jezdce zanechali svému osudu, a po zbytek orienťáku jsme jeli pouze tři. To ve složení dvou Kamen a jednoho neposedného slona. RichardCz, Venca113 a SQ v jedné grupě, to by nebylo to pravé ořechové kdyby jsme se třikrát neztratili, dvakrát nejeli v protisměru a jednou nenašli ukradený kolík. Během našeho bezesporu nejspontánnějšího hledání jsme se setkali snad se všemi závodními teamy. Hned na dlouhé pocukrované pláni jsme potkali team osazený jezdci: Jindřiškou, Viktorem, Nechuťákem, Jardou Webrerem, Johaníkem a Vojtou. Od nich jsme očíhli kde je kolík, zapsali jej a už se prášilo za kočárem.
Druhý team jsme potkali u jakéhosi stromu, kdesi u řeky. Zde byly dvě jezdkyně a dva jezdci: Koncák, Táník, Tytyty a Gábinka. Zde jsme prohodili pár slov, popili čaj s medem a už se zase pelášilo. Všudepřítomná zima nám přinesla podívanou na Koncáka s Tytytáčem, kteří si užívali zamrzlou řeku, do této hry jsme se nechali hravě vtáhnout a Venca113 dokázal, že umí lítat hodiny z jednoho břehu řeky na druhý. Slabé podlomení kolen ze zamotané hlavy vystřídal zběsilý úprk mimo plánovanou cestu v podání RichardCz. Po usměrnění a nasměrování jsme se setkali s dalšími jezdci, kteří krotili stroje u stanoviště se zmizelým kolíkem. Minimálně tři teamy pobíhaly okolo 4kolek, a hledaly zmizelý kolík. Boj se zimou, zkrotil každý po svém, ale že se málem i padalo. Poslední šance při najížděcím manévru málem dopadla tragicky vyhlížejícím pádem na krovky. Ale jezdec vše ustál a pak už se jen a pouze jelo do cílové stanice a tím byla pískovna, kde se jezdci vyřádili a kdo měl plné zuby ježdění, meteleskum bleskum k cíli.
Cílem orienťáku bylo sesbírání všech souřadnic z osmnácti kolíků, následné sklouznutí v pískovně a dlabenec na zasněženém parkovišti u Koněpruských jeskyň, zde pečlivě vyčkával Pumix s pojízdným občerstvením. Auto měl naládované automatem na kávu, čaj, horkou čokoládu a opravdu luxusní zelňačku. Vynikající zelňačku měli na triku Pumix, Sýkorka720, Silverovi X5 a Keeperovi… Za tu musím vyseknout pochvalu - nejen, že zahřála, ale ona byla ještě lepší než od babičky!
Velké poděkování patří organizátorům, kteří akce vždy připravují na výbornou a dá se říct, že každou akcí se stávají vyjížďky profesionálnější! Třicet omrzlin se sešlo na Bouchalce, kde program nekončil a jelo se ve večírkovém rytmu až do rána. Boj se zimním živlem přežilo všech třicet omrzlin, ale jak dopadli večer, to už nevíme, naše redakce se musela rozloučit.

Video:

Fotogalerie jezdců:


Kapitoly článku

  1. Sněhánky 2012
  2. Kompletní fotogalerie

Jak se vám líbil tento článek?

Průměr: 1.00 Známkováno: 12x

Další články

Houdkovice lámaly rekordy

10.07.2017, Reportáže
Houdkovická výstava zavedla čtyři tisícovky návštěvníků rovnou do motoristického sedmého nebe. A že výstavy v Houdkovicí...

Jízda s pašíkem 2016

07.01.2017, Reportáže
V některých koutech republiky přišel konec roku dříve než bývá zvykem. V případě čtyřkolkářů to bylo už 17. prosince v B...

Mošna rozhodně neloví Pokémony

16.09.2016, Reportáže
Do každého vystoupení hází nové tríčky, každá akce je jiná. A nejen právě proto se s Richardem setkáváme na nejrůznějšíc...


Nepřehlédněte

Kalendář akcí

  Duben 2024  
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345

Nenechte si ujít





English, Deutsch    Nahoru

Copyright © 2008-2024 Quadmania.cz, Kontakty – ISSN 1214-7125 – RSS kanál Loga Quadmania.cz ke stažení, V:3.23s

Nahlásit chybu / vylepšení na této stránce