QuadMania.cz


 ?
Registrace Zaslat heslo


Novoroční vyjížďka

Text: Ollie Roučková | Foto: Silverx5,750axi,Ledvaj | Zdroj: Jirka Vorel | Datum: 10.01.2012 | Zobrazeno: 3194×

Novoroční vyjížďka Dnes je 7.1.2012 a pro mne začal den už kolem 6:30 ráno.... Pokusím se vám jeho průběh popsat: Nejprve vyzvednout v pekárně chleba, placky a vánočku, uvařit 20 litrů vody na čaj, připravit propagační předměty, nanosit vše potřebné do auta, zajistit klíče od parkoviště, doladit odpolední posezení a připravit čtyřkolku. Teď se může vyrazit na místo určené pro sraz.... A kam vlastně ???? Za jakou akcí ???? Proč ????


Novoroční vyjížďka z pohledu Vorlíka:

Letos to byl již třetí ročník Novoroční vyjížďky, kterou jsem se snažil uspořádat v našem správném duchu.... čtyřkolkářském. Rok od roku se zvyšuje počet zúčastněných a zvyšuje se i má radost z toho, že to o co se snažím, má smysl dělat. Letos jsme přesáhli přes krásnou hranici 50 strojů. Přesněji 57 strojů různých značek, typů a kubatur. Když jsem tuto akci zveřejnil na webu, nečekal jsem takový ohlas. Zpočátku se kolkaři hlásili pomalu. Je pravdou, že jsem termín uveřejnil s dvouměsíčním předstihem, a možná to zapříčinilo počáteční malou odezvu. Je jasné, že málo lidí ví co bude za dva měsíce a zda se bude moci vyjížďky zúčastnit. Jak se však datum blížil, odezva byla větší a větší. Až na již zmiňovaných 57 strojů. Sjeli se kolkaři z okolí Berounky, Kralup, Ústí nad Labem, Teplice, Prahy a okolí, Mělníka, Klatov, Berouna, Horních Beřkovic, Říčan,.....

Je cca 9:05 a mačkám tlačítko pro otevření vrat od parkoviště.

Hned za mnou přijíždí první návštěvníci a v zápětí za nimi další a další. Rád jsem opět viděl "staré" i nové nadšence a rád jsem si s nimi podal ruku. Po příjezdu byl k mání teplý čaj (snažili jsme se), škvarková placka a vánočka (výroba = GOGOUS35) Zbývá doladit pár posledních technických záležitostí a může se startovat a vyrazit. Plánovaný čas odjezdu jsme sice o pár minut přesáhli, ale myslím si, že to nikomu a ničemu nevadilo. Vyrážíme vstříc pohodové vyjížďce plné terénu. První křižovatka a vše klape jak má. Kluci jsou na místech a průjezd je volný. Pro začátek si dáváme kopec nad Kralupama k rozcestí, následují polní cesty a trocha asfaltu do Lešan. Projíždíme jen částí vesnice a pak hurá na nezpevněný terén, lehké výjezdy a první překážka v podobě koryta. Trocha malé pomoci a jede se dál. Kdo nechtěl mohl jet okolo. Podél lesního porostu se dostáváme do rokle, kde byla dříve motokrosová trať.
Lehké poježdění po trati doplněno malým výstupem stranou a jede se dál, směrem k pískovně v katastru Uhy. Zastavení v pískovně (lépe řečeno v jejím okolí) proběhlo na náspu písku. Spustila se další vlna foto a video dokumentace. Jedny z prudších, krátkých výjezdů, prostor pro různé dovádění a nedaleké nerovnosti nás na tomto místě zdržely až do určité hodiny. Tou hodinou myslím 12. V pravé poledne totiž byla zahájena vzpomínková minuta za Verču, se kterou jsme se bohužel museli rozloučit. Alespoň takto jsme jí tzv. vyprovodili na onen " nebeský čtyřkolkářský svět". Každý mohl uvážit, jakým způsobem památku uctí (motor, klakson, ticho). Samozřejmě kdo nechtěl, nemusel se účastnit, ale jsem opravdu moc rád, že se ke mě všichni přidali. Následným přejezdem po stráni a výjezdem na jižní stráně pískovny jsme se dostali k místu pro rekultivaci hlíny. Tam nám bylo umožněno projíždění vody a nerovného terénu, který si snad projel každý nadšenec. S pěkným sjezdem v závěru si také poradili všichni.
Přesunuli jsme se po skrývce na další místo, které bylo u pískového svahu, který dal pár jedincům zabrat tak, že ho museli zdolávat na vícekrát. Přišla na řadu i pomoc jiných . Na tomtéž místě jsme měli další malý problém, vlastně dva: povolené lanko spojky a následně odražená pneumatika. Díky tomu jsme však byli svědky nafukování pneu plamenem (výbuchem plynu). Po opravě se vesele pokračovalo dál směrem za ropné nádrže, kde jsem měl zapůjčený prostor, který je využívám pro jízdy terénních aut. Ačkoli jsem již nečekal žádné komplikace, přišla další kolize. Tentokráte ale došlo na ohýbání železa a plastů. Naštěstí se nikomu nic nestalo. Vše se nafotilo, probralo a mohlo se vyrazit zpět. Cestou necestou, polem nepolem... rovnou za gáblíkem... Po návratu jsem zajistil občerstvení pro všechny účastníky v nedalekém baru (čaj, horká čokoláda, sladké zakousnutí - domácí výroby účastníků, pečivo, zelenina, (buřt)guláš, řízky... ostatní bylo možno zakoupit na baru. Z mého pohledu proběhlo vše tak, jak mělo. Jsem rád, že se nikomu nic nestalo a že právě ten dnešní den byl takový, jaký byl.

A jaký je můj podhled na akci?

  • Beru jí již jako tradici a hlavně jako setkání nadšenců čtyřkolek v novém roce. Považuji ji jako vstup do nového roku. Co od akce očekávám? Tradici, setkání, pohodové poježdění s přáteli.
  • Rád bych poděkoval všem co přijeli. Děkuji i těm kdo mi byli nápomocni při jízdě (Tranďák, Tomcuska Gogous35) a velký dík má u mne ZuziQuattro, která mi pomohla s celou přípravou. Těším se na další ročník vyjížďky a pokud bude vše jak má být a zdravíčko dovolí, sejdeme se opět 5.1.2013 v Kralupech nad Vltavou.
Fotogalerie:  SilverX5, 750Axi, Ledvaj


Jak se vám líbil tento článek?

Průměr: 1.05 Známkováno: 19x

Další články

Houdkovice lámaly rekordy

10.07.2017, Reportáže
Houdkovická výstava zavedla čtyři tisícovky návštěvníků rovnou do motoristického sedmého nebe. A že výstavy v Houdkovicí...

Jízda s pašíkem 2016

07.01.2017, Reportáže
V některých koutech republiky přišel konec roku dříve než bývá zvykem. V případě čtyřkolkářů to bylo už 17. prosince v B...

Mošna rozhodně neloví Pokémony

16.09.2016, Reportáže
Do každého vystoupení hází nové tríčky, každá akce je jiná. A nejen právě proto se s Richardem setkáváme na nejrůznějšíc...


Nepřehlédněte

Kalendář akcí

  Duben 2024  
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345

Nenechte si ujít





English, Deutsch    Nahoru

Copyright © 2008-2024 Quadmania.cz, Kontakty – ISSN 1214-7125 – RSS kanál Loga Quadmania.cz ke stažení, V:1.48s

Nahlásit chybu / vylepšení na této stránce