QuadMania.cz


 ?
Registrace Zaslat heslo


Reportáž z výstavy Motosalon

Text: Ollie Roučková | Foto: Jarda Ducháček | Datum: 08.03.2014 | Zobrazeno: 5445×

Reportáž z výstavy Motosalon Úderem deváté hodiny se ve čtvrtek otevřely brány pavilonu P na brněnském výstavišti a česká motorkářská sezóna tak symbolicky odstartovala. Kromě naleštěných motorek, nepřeberného příslušenství a doplňků jsme zde našli i zástupce čtyřkolek.


Letošní výstavu doplňovalo dokonalé počasí, už ani nevím kdy naposledy bych si na výstavu přicválala v sedle čtyřkolky. No jasně, jde to vždy, ale přece jen zřídka kdy je tak přívětivé počasí, tak jako tomu bylo letos. Oficiální zahájení Motosalonu proběhlo s hosty z největšího ruského motoklubu Nočnyje Volki (Noční Vlci). Od čtvrtka všechny přítomné lákal kaskadérský doprovodný program skupiny Crazy Day, a jako vždy bylo na co koukat.
Nás zajímaly zejména zástupci čtyřkolek, ti tu pro letošek byly opravdu ve velké menšině. Čtyřkolky držela značka Can-Am, která si do Brna přivezla exkluzivní kousky. Dále byly k vidění stroje od Kymca a jeden stroj od Arctic Catu.

Can-Am

Pro ty, kdo v zatáčkách dávají přednost stabilitě před náklony je na Motosalonu Can-Am se svou tříkolkou Spyder ST, těm kteří hledají nejsilnějšího zástupce ze třídy ATV Can-Am představil ověšeného Outlandera a pro ty kteří se zajímají o závody Quadcrossu Can-Am přivezl nejnovější závodní náčiní DS 450.
Tato novinka patří Davidu Sůsovi, který si i pro letošní ročník postavil opravdu dobře poladěný kus železa. A kde že tento závodní skvost můžete vidět? Letos Davida v sedle DS 450 uvidíte v celé sérii MMČR Side a Quad v kategorii Mistr.

Kymco

Taiwanská značka se zaměřuje hlavně na čím dál populárnější segment skútrů, a nepřestává zásobovat svoje zákazníky novinkami. V Brně se nejvíc pyšní čtyřstovkou X-citing, novým tříkolovým skútrem Quadro S, ale připravila také řadu zajímavých akcí na stávající modely. Společný stánek Kymco a Quadro proto určitě stojí za návštěvu.
Kymco pro letošní rok vsadilo na dvojici čtyřkolek a tím byla dětská čtyřkolka Maxxer 50, další model byl MXU 500i IRS 4x4

Příslušenství - LS2 přilby

To by nebyl Motosalon, kdyby tu nebylo i nepřeberné množství nejrůznějšího příslušenství. Lídrem příslušenství pro čtyřkolkáře zde byl stánek LS2, španělské přilby opravdu dominovaly a za zmínku stojí trojice nových modelů: vyklápěčka Convert Hawk, další vyklápěčka Shadow nebo krásná offroad přilba v českých barvách MX456 Tuareg.

DTV Shredder

Svoji premiéru si na brněnském Motosalonu odbyl DTV Shredder na stánku Quadmania.cz, který svými modely naprosto mění význam slova off-road. Pásák, který z venkovního prostoru udělá vaše soukromé adrenalinové hřiště je hodně zajímavou změnou zajetých kolejí. Na tohoto opásance se můžete těšit v redakčním testu, do kterého tuto novinku máme přislíbenou.

Arctic Cat

Na stánku časopisu Quad jste se mohli podívat na sedmistovku od Arctic Catu.


Jak se vám líbil tento článek?

Průměr: 2.00 Známkováno: 4x

Další články

Jak se vyrábí čtyřkolky CFMOTO? Zjišťovali jsme přímo v čínské továrně

28.11.2023, Reportáže
Asi se shodneme, že CFMOTO ve čtyřkolkách dnes už patří mezi špičku, mezi čínskými výrobci určitě. Vrtalo vám ...

Otestovali jsme novinky od Yamahy

29.08.2022, Reportáže
Není nad to, než si svou vysněnou čtyřkolku pořádně proklepnout a na živo se přesvědčit, že právě ona je tou pravou. Pře...

Polaris Camp 2022 naživo za řídítky i volanty

13.04.2022, Reportáže
Letošní testovací dny Polarisu v Milovicích nabídly několik pěkně postavených tratí, ale hlavně možnost přímého porovnán...


Nenechte si ujít





English, Deutsch    Nahoru

Copyright © 2008-2024 Quadmania.cz, Kontakty – ISSN 1214-7125 – RSS kanál Loga Quadmania.cz ke stažení, V:1.50s

Nahlásit chybu / vylepšení na této stránce