QuadMania.cz


 ?
Registrace Zaslat heslo


Jet race & Ski Davle

Text: Ollie Roučková | Foto: Ollie Roučková | Datum: 18.06.2012 | Zobrazeno: 6884×

Jet race & Ski Davle Po Vltavě se řítí vodní skútry rychlostí až sto kilometrů v hodině, a bojují o co nejlepší umístění ve skupinách. 4 ročník závodů vodních skútrů přilákal o víkendu do Davle závodníky z ČR i zahraničí.


Kapitoly článku

  1. Závody
  2. Kompletní fotogalerie

4. ročník závodů vodních skútrů, který se konal 15. - 16. 6. 2012 v Davli, cca 20 minut jízdy od Prahy, přilákal i naší redakci. Skútry jsou v mnohém podobné tomu našemu sportu. Vůně benzínu se nezapře, ať se jede na vodě či po souši. Quadmania se účastnila pátečních tréninků, kde se jezdci teprve seznamovali s tratí a okusili první vlny Vltavské tratě.
Pro mě jako pro laika to byla podívaná parádní, nerozuměla jsem ničemu až do doby, kdy mi Tomáš vysvětlil, jaký má účel dvojí zabarvení bójek. Jednalo se o dvojí trasu, každý si mohl vybrat svou a pakliže před ním jel pomalejší gladiátor, mohl zvolit jinou stopu. I sami jezdci byli zmatení, oni samotní hledali tu správnou vodní stopu při čemž jim pomáhali jezdci z Německa, kteří jako aktivní závodníci  a záchranáři nad celou akci bděli.
Gladiátoři se do vody vpouštěli dle zařazení – sedáky, stojky a freestyle jezdci.... Freestyle nám převáděl jeden z nejlepších ČR jezdců - Jerry. Jednalo se o Freestyle Show ve které Jerry skákal salta jako na běžícím páse. Poté se vrtěl do všech stran a rozhazoval vodu na diváky.
Po registraci a volných jízdách si jezdci rozdali karty o umístění na závodních roštech. Sobota i neděle byli závodní, to co organizátoři načrtli to splnili a ani jeden bod nebyl vynechán, jejich preciznost a odhodlanost se jen tak nevidí u některých jaderských soutěží.
Velké poděkování patří záchranářům Rainerovi Eidnerovi, Jensovi Kammannovi, Mirko Gohlerovi a Silke Hummelové kteří mi po dobu pátečních tréninků poskytli přístřeší, a slibuji, že se příště nechám svézt na skútru, i když bude pekelná zima a ve vodě budou plavat mrtvá zvířata. Jens není neznámý ani na poli 4kolkářském, jako aktivní jezdec a šílený kameraman je vždy na všech zimních akcích pořádaných v Německu.

Výsledky:

Runaboat Stock György Kasza H
Tomáš Pazler
Mario Lamy SK

Runaboat GP György Kasza H
Rainer Eindner D
Mario Lamy SK

Freestyle
Jerry Jarda Tirner
Robert Nedvěd
Michal Pešout všichni CZ
  • Rozsáhlou fotogalerii naleznete zde.

Kapitoly článku

  1. Závody
  2. Kompletní fotogalerie

Jak se vám líbil tento článek?

Průměr: 1.00 Známkováno: 1x

Články šampionátu Ostatní

Výsledky Last Adventure

25.10.2017, Závody
Ještě než se odjede poslední díl v Nýrsku, máme tu pro vás výsledky jednotlivých kategorií. Ti kteří ještě nevědí jaký n...

Jsem Mistr Evropy! KROUTÍ HLAVOU OLGA ROUČKOVÁ

26.09.2017, Závody
Jedna z nejextrémnějších sérií FIM EUROPE pokračovala v Idanha Nova Portugalsko. Což pro zástupce z České Republiky Olgu...

Last Adventure Dobřany

10.07.2017, Závody
V pátek 7.července se na dobřanském Offroad dráze proháněly čtyřkolky a autíčka. Pvní ročník ukazuje, že si i tento netr...


Nenechte si ujít





English, Deutsch    Nahoru

Copyright © 2008-2024 Quadmania.cz, Kontakty – ISSN 1214-7125 – RSS kanál Loga Quadmania.cz ke stažení, V:0.61s

Nahlásit chybu / vylepšení na této stránce