QuadMania.cz


 ?
Registrace Zaslat heslo


Zabahněné Sedlčany

Text: Ollie Roučková | Foto: Eva Dvořáková | Datum: 20.03.2017 | Zobrazeno: 7944×

Zabahněné Sedlčany S pořádáním prvního mistrovského závodu si opět pospíšila série Cross Country, o uplynulém víkendu připravili dvoudenní enduro závdy jehož součástí byly kategorie čtyřkolek: Mistrovství ČR, Přebor, JuniořiI.-II., Ženy, Děti...


Kapitoly článku

  1. Fotogalerie
  2. Kompletní fotogalerie

Na start letošní úvodního závodu Cross Country v Sedlčanské kotlině se postavilo víc jak 130 jezdců, kteří byli rozděleni do několika kategorií motocyklů, ATV, Quad. První letošní poměření sil proběhlo právě v Sedlčanské kotlině a ačkoli pořadatelé připravili trať na 100%, počasí si postavilo hlavu a jako by se Sedlčanský Krakonoš usmyslel, že všechny jezdce utopí. Páteční nažehlená trať se v noci na sobotu proměnila v bahnité lázně, pořadatelé nelenili vytáhli bagr a velké kaluže se snažili vytahat. Ale ne a ne dostat všechnu vodu z tratě ven.
 
 

Přebor ATV:


Třída Přebor ATV opět nabídla pěknou podívanou, ve které hrál hlavní roli domácí jezdec Dan Matějka, který v obou dvou dnech vyhrál a stvrdil tím přesvědčivé prvenství v šampionátu před druhým Josefem Šustekem a třetím Václavem Huclem. Michal Vágner odstoupil ze sobotního závodu, díky technice a do nedělního startu tak nenastoupil. Josef Kohut v součtu obou dvou dní dojel na čtvrtém místě, což je s ohledem na to, že na čtyřkolce začal teprve před 2 lety, velmi dobrý výkon.

 

MČR Quad:


Již minulou sezonu nám své kvality ukazoval Radek Porš a přestup do Mistrovské kategorie Quad opět výtečně zvládl a z uplynulého závodního víkendu si odváží druhé místo, musel se sklonit před energií moravské matadora Mariána Klíče, ten si v obou dvou dnech stvrdil absolutní dominanci tratě, ale neměl to tak lehké jak se zdá.  Nebýt tankování Radka Porše, tak by prvenství nebylo až tak jasné. Vojtěch Nehasil si ze sobontního startu zapsal neklasifikaci, díky elektrice, ta nadělala paseku i dalším jezdům. Ale v neděli se postavil na start a dojel si pro nedělní 3 místo, za zády tak nechal Luboše Kuncíře, který se marně trápil.

Ženy, Junior II:


V čím dál atraktivnější třídě Ženy se na start postavily 4 závodnice a 2 Juniorky. Takže sobotní zaplněná lajna tak byla čistě dámská. V kategorii Junior II. ukázala vynikající formu Andrea Malenínská, která si vyšlápla i na holky z kategorie Žen. Nela Caisová ukázala, že se vážně nebojí a ve svém vůbec prvním startu na velké trati pokřtila svého Pitstera jak se patří. V jednom z uklouzaných sjezdů se jí zapříčila čtyřkolka a v mžiku se obě kutálely dolu. Naštěstí vše odnesly pouze plasty a pár modřin. Po pádu se vydala na trať znova a nešťastný kopec pokořila. V sobotu se dámy v kategorii poskládaly takto: 1: Ollie Roučková, 2. Majda Harudová, 3. Kačka Křenková.



Neděle přinesla kompletní změnu tratě díky návalům vody a brutálním kolejím a holky se v cílové rovince poskládaly takto 1. Majda Harudová, 2. Kiki Vaňková. A právě Kiki si tímto druhým místem napravila chuť, když její Suzuka nasála vodu v sobotním závodě a musela kolo před cílem odstoupit ze třetí pozice. Kačka Křenková díky technice v neděli odstoupila v samém začátku závodu a tím pádem byla neklasifikována. Ollie do nedělního bahnění nenastoupila.
 

Kapitoly článku

  1. Fotogalerie
  2. Kompletní fotogalerie

Jak se vám líbil tento článek?

Průměr: 1.00 Známkováno: 2x

Články šampionátu MČR Cross Country

Zrušená Vysoká Pec

30.03.2017, Závody
Bohužel musím zrušit závod Crosscountry, plánovaný na 1 - 2 dubna ve Vysoké Peci....

První závodní Stels v ČR

30.01.2017, Závody
Stels Guepard 850i V-Twin, se v našich končinách stává realitou. Po loňském představení, nastala otázka jestli se tato r...

Cross Country pod taktovkou dětí

08.09.2016, Závody
Dvě rozjížďky v jeden den byly pro některé nejmladší závodníky krásné, pro jiné únavné. A nechyběly ani dramatické momen...


Novinky a reportáže





English, Deutsch    Nahoru

Copyright © 2008-2024 Quadmania.cz, Kontakty – ISSN 1214-7125 – RSS kanál Loga Quadmania.cz ke stažení, V:0.88s

Nahlásit chybu / vylepšení na této stránce