QuadMania.cz


 ?
Registrace Zaslat heslo


Yamaha představuje nový Kodiak 450

Text: Dominik Valášek | Foto: Yamaha | Datum: 14.06.2017 | Zobrazeno: 6683×

Yamaha představuje nový Kodiak 450 Na základě populárního Kodiaku 700, představuje japonská Yamaha užitkovou čtyřkolku Kodiak 450, připravenou ve verzích EFI a EPS. Novinka je zaměřena na všechny zákazníky, ať už hledají čtyřkolku na lov, na práci, nebo prostě jen pro zábavu.


Kapitoly článku

  1. Yamaha Kodiak 450
  2. Kompletní fotogalerie

Nový Kodiak 450 je menší motorem, nikoliv však celkovou stavbou nebo ergonomií. Slabší model by měl nabídnout stejnou úroveň komfortu, praktičnosti a každodenní využitelnosti, ovšem při nižší ceně a nižším výkonu.
Hybnou silou celého stroje je jednoválcový, vodou chlazený motor o objemu 421 ccm, disponující vstřikováním paliva pro vysoký výkon a nízkou spotřebu. Agregát je dále spojen s bezestupňovou CVT převodovkou Yamaha Ultramatic, nabízející nízký nebo vysoký převod pro jízdu vpřed a také parkovací polohu. Stiskem jediného tlačítka potom jezdec volí, zda chce pohon pouze zadních kol, či pohon obou náprav.
Odpružení nezávisle zavěšených kol zajišťují tlumiče KYB, disponující 171 mm zdvihu na přední nápravě a 189 mm zdvihu na zadní. Díky nim má Kodiak optimální průchodnost terénem a v kombinaci s komfortním pěnovým sedlem se stává i dostatečně pohodlným pro celodenní ježdění. Společnost dělá řidiči i LCD přístrojová deska, zobrazující základní údaje o rychlosti, stavu paliva a dalších záležitostech.
Co se praktického použitý týče, přední nosič unese 40 kilogramů nákladu, ten zadní potom 80 kilogramů. Za sebou menší Kodiak utáhne 600 kilogramů a v pracovišti řidiče nechybí zásuvka na 12 voltů. Pro výlety do opravdového terénu lze čtyřkolku dovybavit ještě navijákem WARN Pro Vantage 2500.
Již v úvodu bylo zmíněno, že se Kodiak 450 objeví na trhu ve dvou variantách. Ta s přídomkem EPS se od základní verze liší specialitou v podobě elektrického posilovače řízení. Ten drasticky sníží odpor řídítek, ale zároveň zachová přirozený pocit a odezvu jako systémy bez posilovače.

Na trh jde Kodiak 450 již v létě letošního roku.

Kapitoly článku

  1. Yamaha Kodiak 450
  2. Kompletní fotogalerie

Jak se vám líbil tento článek?

Průměr: 1.00 Známkováno: 2x

Katalog čtyřkolek - kompletní informace o modelu

Yamaha Kodiak 450»

Další články k modelu Kodiak 450

Pozvání na Yamaha ATV test den

31.05.2023, Novinky
Prezentace s možností osobního vyzkoušení několika modelů čtyřkolových vozidel Yamaha kategorie ATV a Side-by-Side....

Yamaha zve na ATV TOUR 2022

16.08.2022, Novinky
Yamaha ATV TOUR poprvé v České republice. Jedinečná šance pro širokou veřejnost otestovat zdarma špičkové sportovní quad...


Novinky a reportáže





English, Deutsch    Nahoru

Copyright © 2008-2024 Quadmania.cz, Kontakty – ISSN 1214-7125 – RSS kanál Loga Quadmania.cz ke stažení, V:0.54s

Nahlásit chybu / vylepšení na této stránce