QuadMania.cz


 ?
Registrace Zaslat heslo


Vaňková nejen o uplynulé sezoně

Text: Ollie Roučková | Foto: Kiki Vaňková | Datum: 31.01.2017 | Zobrazeno: 5923×

Vaňková nejen o uplynulé sezoně Jmenuji se Kristýna (Kiki #269) Vaňková. Je mi 15 let. K závodění mě přivedl taťka Břéta. Můj první závod byl Handy Cup v Krupé v Září 2015 na Journeyman gladiátor X8 kde mi prasknul řemen variátoru a abych mohla dojet vůbec závod, tak jsem si vzala mamčiny Journeyman Gladiátor 510 a díky tomu jsem si vyjela druhé místo v Juniorech a bylo rozhodnuto, kupujeme Accessa 250.


Kapitoly článku

  1. Vaňková nejen o uplynulé sezoně
  2. Kompletní fotogalerie

Začínáme závodit. Díky Handy Cupu jsme se poznali s Michalem Křenkem (tytyty), který si mě hned všiml a nabídl mi jezdit pro Quadpoint racing team. Můj první oficiální závod jsem jela Cross Country v Bělé pod Bezdězem kde jsem si v sobotu vyjela třetí místo a v neděli čtvrté. A můj poslední závod v roce 2015 jsem jela Offroad maraton v Ředhošti kde jsem dojela na devátém místě v juniorech starších.


Po těchto dvou závodech jsme usoudily že to chce silnější stroj tak jsme pořídili Suzuki LTZ 400 upravenou na závody a šlo se trénovat řazení. S touto značkou jsem si vybojovala na Cross Country druhou vicemistryni v kategorii Ženy a na Offroad maratonu jsem dojela na krásném pátém místě v juniorech starších z 26 závodníku.


I v loňské sezoně jsme se potýkali s technyckými závadami. Museli jsme udělat generální opravu motoru a došlo i na vypůjčení čtyřkolek. Měla jsem možnost si vyzkoušet Yamaha raptor 700 a zjistila jsem její sílu. Dvakrát mě vykatapultovala. Poprvé v Milovicích na Quadparádě a po druhé na Cross country v Úštěku kde jsem přelétla skok a nedobrzdila zatáčku.


Se sezonou 2016 jsem velice spokojená. Hodně jsem se toho naučila a také se hodně poučila. Můj největší cíl je se dostat na Dakar, ale na to mám ještě dost času.


Už se těším na novou sezonu 2017 kde si poprvé vyzkouším jaký je to závodit v zahraničí. Pojedeme Cross-Country, Offroad maraton a v Německu ADAC Sachsen Quad Offroad Challenge. Nesmím zapomenout poděkovat sponzorum kteři nás podporují.

Kapitoly článku

  1. Vaňková nejen o uplynulé sezoně
  2. Kompletní fotogalerie

Jak se vám líbil tento článek?

Průměr: 3.00 Známkováno: 2x

Články šampionátu MČR Cross Country

Tato sezona nás posunula

12.12.2016, Rozhovory
Praha vyhlášení sezony – Parádní sezonu má za sebou nováček českého Cross Country Vojta Nehasil. Který si letos vyjel ce...

Rozhovor s Janem Kalinou

15.11.2016, Rozhovory
Díky závodům Last Adventure jsme dostali příležitost realizovat rozhovor s Janem Kalinou. Jan Kalina závodí na čtyřkolce...

Oči plné prachu v podání dětí

22.10.2015, Rozhovory
Za pár dní odjedeme poslední závodní víkend ze série MČR CC. Pojďme se podívat zpětně na CC v Sedlčanech a jak jinak, ne...




English, Deutsch    Nahoru

Copyright © 2008-2024 Quadmania.cz, Kontakty – ISSN 1214-7125 – RSS kanál Loga Quadmania.cz ke stažení, V:0.49s

Nahlásit chybu / vylepšení na této stránce