QuadMania.cz


 ?
Registrace Zaslat heslo


Rallye Raid kit

Text: Ollie Roučková | Foto: TZ | Datum: 15.07.2014 | Zobrazeno: 7516×

Rallye Raid kit Stavbičky čtyřkolek a nejrůznějšího příslušenství si v posledních letech na evropském trhu vydobyly svoje stálé místo a potěšující je, že firem zabývajících se stavbami a úpravami čtyřkolek mezi neustále přibývá. Zajímavé projekty jsou ale obvykle k vidění i mezi běžnými uživateli. Nás zaujala zajímavá stavba Rallye kapotáže LTR450 Dakar, kterou nám představili Radim s Ondrou.


Kapitoly článku

  1. Kapotáž
  2. Kompletní fotogalerie

Začít z ničeho a skončit takhle je celkem fajn:

Zaslouženou pozornost vzbudila zajímavá stavba na našem „Quadmaniackém“ fóru, kde se sem tam najde i nějaká ta zajímavost. Radim a Ondra měli vždycky hodně blízko k silným motorům a rychlým kolům, před měsícem se kluci pustili do nového projektu, kde je hlavním úkolem výroba Rallye kapotáže na LTR 450. Společnými silami pak vytvořili tuhle zajímavou kreaci.
S podobnými přestavbami jsme se už měli možnost setkat několikrát při sledování dálkových Rallye, Dakarských soutěžích, nyní tuhle stavbičku z rukou dvou ČR nadšenců můžeme sledovat více zblízka. Kit vznikl pro Viktora Chytku, který není žádným ořezávátkem a v nejrůznějších dálkových Rallye už jej sledujeme 12 let, mezi jeho autařské úspěchy se beze sporu může zapsat i účast na Dakaru a to hned 4 x v pozici navigátora.
Výroba trvala všeho všudy 4 týdny. Dovezla se čtyřkolka a začalo se vymýšlet, nejedná se o převratný vynález, kluci se drželi ozkoušených věcí a tělo převzali od KTM, (celý základ tudíž vychází z LC8). Boky a lešení jsou z duralu a hlavní držáky jsou z ocele, elektrika byla malou neznámou, ale díky pomoci šikovného elektrikáře se kluci ve výrobě nezastavili. Pro usnadnění si kluci světlo a čočky nechali dovézt už v kompletu z Prahy.

Ruční práce:

Nejdřív se všechny komponenty k sobě pasovaly páskou, tak aby se vědělo jak a kam se co umístí, aby nikde nic nedrhlo, a aby jezdec měl dobrý výhled. Poté se vše spasovalo tak jak to vidíte nyní. Do kapotáže jsou zabudované systémy: Road Book, a Trip Master od Touratechu.

Mřížka je pouze estetický doplněk dle přání majitele. Za mřížkou je pevný dekl za kterým se skrývá elektrická instalace, která byla původně mezi tlumiči, tz ecu+regulátor a svazek je teď nahoře. Kapotáž je už od začátku pojatá jako kit, který sebou nese dvojici charakteristických rysů
  • Rychlou montáž a demontáž – Pro šikovného mechanika se jedná o skládačku v rozmezí cca 2 hodin. Na závodech se jezdci nemusí obávat přehnané náročnosti, tento kit nabízí opravdu rychlý přístup k nedůležitějším věcem.
  • Kit pasuje na jakoukoli sériovou - LTR 450, ale je tu také možnost poupravení klitu na jakoukoli sportovní čtyřkolku. Všechny komponenty jsou připravené bez jakéhokoli řezání do čtyřkolek, vše je šroubovací.

V bodech:

  • Ne nevymysleli jsme to my, ale inspirovali jsme se na dálkových soutěžích…
  • Ano,vyrobili jsme si to sami, formy, výrobky…
  • A nemyslíme si, že jsme objevili Ameriku....
  • Cena: odhadovaná cena kitu okolo 30 000 Kč.
  • První test: proběhl v Mohelnici...

Kapitoly článku

  1. Kapotáž
  2. Kompletní fotogalerie

Jak se vám líbil tento článek?

Průměr: 1.50 Známkováno: 4x

Katalog čtyřkolek - kompletní informace o modelu

Suzuki LT-R 450»

Další články sekce Suzuki

Projekt Suzuki Killer

06.08.2013, Představujeme
Ladíš, ladíme a závodíme? V našem případě se jedná o ladíš, ladím a jezdím pro zábavu. U LTZ 400 není až tak známo, že b...

Suzuki představuje KingQuad lineup - 2013

31.05.2012, Představujeme
Suzuki s potěšením představila celou řadu nových modelů pro rok 2013. V roce 1983 Suzuki prošla revolucí v off-road vozi...

Jak na 4x4 s handicapem

22.12.2011, Představujeme
Nedávno jsem narazila na vlákno s názvem Jakou 4kolku pro invalidu. Ještě, než jsem si toto vlákno prošla, vznikl několi...




English, Deutsch    Nahoru

Copyright © 2008-2024 Quadmania.cz, Kontakty – ISSN 1214-7125 – RSS kanál Loga Quadmania.cz ke stažení, V:0.46s

Nahlásit chybu / vylepšení na této stránce