QuadMania.cz


 ?
Registrace Zaslat heslo


Příští rok zaůtočím na Last Adventure

Text: Ollie Roučková | Foto: Tomáš Prachař | Datum: 24.11.2016 | Zobrazeno: 3507×

Příští rok zaůtočím na Last Adventure Čtyřkolkář Václav Hucl je nezmar, který tráví během motoristické sezóny většinu víkendů na závodech. Letošní sezona se stala přelomovou, kdy si Venca vyšlápl pro titul ve dvou závodních sériích a to v sérii Cross Country i Offroad Maratonů. Jak vidí Venca sezonu 2016 a tu následující?


Kapitoly článku

  1. Rozhovor
  2. Kompletní fotogalerie

O Titulu Cross Country v kategorii Hobby 4x4 se rozhodlo až v Sedlčanech, kde Venca spadl přímo do trní, když si během dobře rozjetého závodu musel zajet vyměnit gumu. Z prvního místa spadl na poslední, ale rychle se vyšvihl zpět na první místo a tím si zajistil Titul Přeboru ATV. O Offroad Maratonu se rozhodlo v Ředhošti, kde se v závěrečném podniku Offorad Maratonů usadil na 3 místě, ale i tak jej od double Titulu za letošní rok dělilo pouhých 8 bodů, a tak Vencovi patří v kategorii Pohár ATV nad 500 celkově 2 místo. A aby Atvéčkový nezmar završil sezonu, povedlo se mu vyhrát pilotní ročník série Last Adventure, kde se postavil do kategorie 4x4 Expert a i když měl nejslabší mašinu kategorie a jel si jen nastavit tlumiče, opět dominoval.

Rozhovor:


Venco co to máš letos za brutální sezonu?
"No brutální zas tak nebyla ,ale užil sem si jí naplno a nakonec pro mě dopadla nečekaně dobře a hlavně bez zranění.”

V jakém šampionátu si se nejvíc zapotil, a už od začátku sezony si pomýšlel na toto umístění?
"No určitě největší bitvy probíhaly v seriálu Offroadmaratonu. Původně sem chtěl odjet jen nejbližší závody v rámci tréninku ale nějak se to celý zvrtlo po čtyřhodinovce v Milovicích kde sem vyhrál svojí třídu. Vzhledem k tomu že v tomto podniku se rozdělují dvojnásobné body a kdo zde nezajede dobře tak se prakticky vyřadí z bojů o dobré umístění v celkovém pořadí. Na tomto závodě se tak rozhodlo že pojedu celý zbytek seriálu. To, že z toho nakonec bude druhé místo celkově ve třídě by mě ani ve snu nenapadlo.”




Všude čteme, slon slon slon, co to je?
"Slon.... to je takový zvířátko který sem v roce 2010 pořídil původně jako předváděčku na svojí firmu.... Koupil sem ho u firmy Journeyman ve Stránčicích a jedná se o stroj Jumbo 720 R 4x4 . Potom přišel nápad zkusit trochu potápit slona a moje tělo na závodních tratích. Tak mašina doznala vlastně jen odtučňovací kůru ( všechno co bylo zbytečný na závodní trati bylo odstraněno) a zakoupil sem sportovní tlumiče od firmy HP Sporting. Jinak sem vlastně nic neřešil. Postupem času sem ještě udělal menší úpravy na řízení a předních ramenech. Momentálně už začínám přemýšlet o výměně za novější dvouválcovej model ,ale řeším finance tak uvidím. Tuhle mašinu si ale v každym případě nechám jako vzpomínky na ty krásný léta na závodních tratích."


Když už řešíme náčiní, rukavice ty jedeš 4 roky jednu a tu samou značku nebo jedny a ty samé rukavice a o jaké se jedná?
"No to je pravda. Náhodou sem jednou vyzkoušel zhruba před čtyřmi lety rukavice značky Mechanix. Od tý doby sem s nima jel všechny závody a zažily cestu se čtyřkolkou po Izraeli a a na motorce v Albánii. Musim přiznat že sem si na ně zvykl hodně rychle a je neuvěřitelný že pořád ještě používam ty stejný který sem tenkrát koupil. Je už teda pravda že na novou sezonu mam nový a jestli taky vydrží tolik tak mam vystaráno až do důchodu.“




Kromě Offka a CC si se zůčastnil ještě jiných závodů?
"Nedávno sem zkusil pilotní závod nového seriálu LAST ADVENTURE který se pojede příští rok. Pořadatelům se závod hodně povedl. Pěkně zorganizovanej závod a navíc s hodně pěknym oceněním všech tříd. To už se dneska na tuzemských závodech jen tak nevidí. Tento seriál má taky budoucnost v tom že si kluci můžou vybrat jestli pojedou lehčí variantu a nebo se postaví po boku dalších ostřílených borců a vyzkouší něco náročnějšího. Tenhle seriál příští rok určitě pojedu celej a to ne jen proto, že sem tam vyhrál třídu Expert 4x4."


Jak to berou závodníci, že je předjede o dekádu starší jezdec a ještě se ani nezapotí?
"No nevim jak to berou oni, ale mě to dělá radost když se závod podaří a mlaďasové skončí za mnou. A že bych se u toho nezapotil tak to určitě nee. Naopak bych řekl že je to čim dál tim težší a mladá generace nás tlačí čim dál víc dozadu. Ale moc jim všem fandim a se spoustou z nich jsme přátelé (mimo trať).”

Jaké plány máš na příští sezonu?
"No příští rok pojedu Cross Country a Last Adventure seriál. Pokud by se podařilo sehnat finance na novej stroj tak bych jel i třídu Mistr 4x4 v offroadmaratonu."

Kapitoly článku

  1. Rozhovor
  2. Kompletní fotogalerie

Jak se vám líbil tento článek?

Průměr: 1.00 Známkováno: 2x

Články šampionátu Offroad Maraton

U Vágnera před koncem sezony

22.10.2017, Rozhovory
Ještě nemáme dojeté seriály, ale i tak jsme se vydali za jezdci na krátké rozhovorování o sezoně současné a o tom jaké m...

Smolné Milovice

02.09.2016, Rozhovory
I na lídra Mistrovských 4x4 sedla smůla a po Milovicích jej ze zlatého trůnu sesadil Daniel Matějka. Michal Vágner si v ...

Hucl konečně zlatý v Milovicích

01.09.2016, Rozhovory
Pátý díl seriálu Offroad Maraton se jel poslední srpnový víkend v Milovicích. Kde na jezdce čekala dvojitá dávka bodů. V...


Nenechte si ujít





English, Deutsch    Nahoru

Copyright © 2008-2024 Quadmania.cz, Kontakty – ISSN 1214-7125 – RSS kanál Loga Quadmania.cz ke stažení, V:1.56s

Nahlásit chybu / vylepšení na této stránce