QuadMania.cz


 ?
Registrace Zaslat heslo


Představení Slingshot

Text: Ollie Roučková | Foto: caranddriver.com | Zdroj: TZ | Datum: 01.12.2015 | Zobrazeno: 1833×

Představení Slingshot Otevřená pilotní kabina Slingshot poskytuje zážitek z 360 stupňového výhledu, zvuku i vůně. Řidič i spolujezdec dostávají dávku adrenalinu přímo z první řady. Když sedíte jen několik milimetrů nad zemí, můžete cítit, jak asfalt utíká pod vaším sedadlem. Díky koncepci je každá zatáčka vzrušující.


Technický koncept:

Slingshot je poháněn 2,4 litrovým dvou vačkovým motorem a 5 stupňovou manuální převodovkou. Díky hmotnosti nižší než 770 Kg, velmi nízkému těžišti a motoru s výkonem 173 koní, poskytuje Slingshot srdcervoucí zrychlení a obdivuhodnou ovladatelnost v zatáčkách. Novinka má také pokročilé motorkářské funkce jako elektronickou stabilizaci nebo kontrolu trakce, ABS, LED koncovky a jiné.

Podvozek a dynamika:

Ten byl vyvinut díky širokým zkušenostem společnosti Polaris s offroad vozidly. Slingshot je vytvořen z nejtenčích trubek, které byly kdy svařeny v továrně Spirit Lake. Evropské normy pomohly stanovit celkovou šířku/rozchod, který činí 1971 mm, což je jen o něco méně, než maximální dovolená hodnota na evropských silnicích. Tato hodnota rozvoru poskytuje optimální balanc mezi stabilitou a říditelností. Tříkolá vozidla nabízejí jedinečné výzvy pro podvozek a ovládání jízdy.

Motor:

Výběr motoru nebyl zásadní jenom pro výkon vozidla Slingshot, ale hrál také významnou roli pro těžiště vozu. Byl vybrán atmosféricky plněný čtyřválec o objemu 2,4 litru, který pochází od General Motors. Poskytuje výkon 173 koní a nejvyšší točivý moment 227 Nm. Aby mohl být zachován sportovní záměr, nebyla pro novinku zvažována jiná varianta, než pěti stupňová manuální převodovka.

Interiér:

Slingshot byl od začátku vyvíjen tak, aby vyhovoval širokému spektru velikostí a tvarů řidiče i pasažérů. Díky nastavitelným barevně odlišeným sedačkám a tříbodovým pásům, naklopitelnému volantu a honosným, ale bezpečným vodě odolným sedačkám, nabízí Sliingshot sportovní a pohodlnou kabinu. Standardně je zahrnuta 4,3 palcová multimediální konzole, která je vybavena funkcí bluetooth, USB vstupem, 6 dílnou repro soustavou a zadní kamerou na couvání. Uzamykatelné odkládací prostory jsou umístěny za sedadly spolu se schránkou na rukavice a pozor do schránek za sedadly se vejdou helmy.

Bleskově z tiskovky:

  • V Kalifornii - hned v prvním prodejním roce bylo prodáno 8000 Ks Slingshot
  • Doplňky jsou rozmanité - například čelní sklo je dodáváno ve 3 variantách, dle výšky řidiče
  • ČR - Slingshot je první v Evropě na značkách
  • Cena - 29 990 Euro s DPH - cena je jednotná pro celou Evropu
  • Oficiální prodej - v ČR od 30.11.2015
  • Očekávané prodeje - pro příští rok - 15 vozidel
  • Maximální rychlost - je omezena na 220 km/h.
  • Akcelerace - z klidu na stovku zabere jen 6,5 sekundy
  • Točivý moment - 227 Nm
  • Výkon - 173 koní


Jak se vám líbil tento článek?

Průměr: Známkováno: x

Další články

Čtyřkolky na veletrhu Motosalon 2024

03.03.2024, Novinky
První březnový víkend již tradičně patří zahajovací motocyklové výstavě, letos brněnskému Motosalonu. Oproti minulým let...

Americké stroje Polaris nově v Poděbradech

08.02.2024, Novinky
Závodní bugyna RZR Pro R Factory amerického výrobce Polaris vítězně prolétla Saúdsko-arabskou pouští a fanoušci týmu Séb...

Čtyřkolky CFMOTO nyní ještě dostupnější.

31.01.2024, Novinky
Atraktivní prodejní akce na začátku roku jsou pro značku CFMOTO, resp. jejího dovozce, společnost Journeyman CZ, již sam...




English, Deutsch    Nahoru

Copyright © 2008-2024 Quadmania.cz, Kontakty – ISSN 1214-7125 – RSS kanál Loga Quadmania.cz ke stažení, V:0.38s

Nahlásit chybu / vylepšení na této stránce