QuadMania.cz


 ?
Registrace Zaslat heslo


Nechce se vám přezouvat? Vyzkoušejte celoroční pneu

Text: TZ | Foto: TZ | Autor: PR článek | Datum: 08.07.2016 | Zobrazeno: 2655×

Nechce se vám přezouvat? Vyzkoušejte celoroční pneu Mnoho řidičů nepřezouvá sezonní pneumatiky, ve snaze ušetřit za jejich uskladnění, práci pneuservisu nebo nákup druhé sad kol. I když se tato myšlenka může svátečním řidičům jevit jako správná, používáním jen jednoho obutí zhoršujete především jízdní vlastnosti svého vozu.


Řešením, jak ušetřit a přesto jezdit bezpečně, je celoroční pneu. V následujícím souhrnu si představíme hlavní důvody, proč se rozhodnout pro tento typ pneumatik.

Vlastníte pouze jednu sadu pneumatik

Nemusíte si dělat starosti s uskladněním a přezouváním pneumatik dvakrát ročně. Ušetříte také za nákup plechových disků na zimu, vaše alu kola vám tak poslouží po celý rok.
Nesprávné skladování pneumatiky ničí
Mráz, vlhko a slunce, to vše má na pneumatiky neblahý vliv. Pneumatiky rychleji stárnou a jsou náchylnější k defektu. Pokud nemáte pro pneumatiky speciální stojan, ale necháváte je volně ležet v garáži, guma se časem deformuje a za jízdy hází.

http://www.shutterstock.com/pic-128096171/stock-photo-detail-shot-of-a-flat-tire-on-a-car.html?src=c14Df0j3RySkYtDQQIasXg-1-5

V létě se gumy opotřebovávají méně

Ve srovnání s jízdou na zimních pneumatikách v létě, nejsou tak náchylné k opotřebení. Celoroční pneu jsou konstruovány pro vyšší teploty, takže guma na rozpáleném asfaltu měkne pomaleji.

Můžete je používat i na sněhu

I když současná vyhláška umožňuje vyjet na letních pneu i v zimě, pokud není souvislá pokrývka sněhu, nikdy nevíte, kdy vás na cestách překvapí počasí. Oproti letním gumám mají výrazně kratší brzdnou dráhu a při dopravní kontrole za ně neobdržíte pokutu.

Při výběru celoročních pneumatik hledejte označení M+S (mud and snow), které značí, že je můžete používat i na sněhu. Pozor ale na hloubku dezénu, která musí být nejméně 4 mm. Pokud používáte automobil denně, nákupu dvou sad pneumatik se nevyhnete. Pro sváteční řidiče jsou ale celoroční pneumatiky skvělou volbou, na rozdíl od používání zimních nebo letních pneu po celý rok. Nejlevnější pneu seženete na internetu, kde naleznete i recenze a nezávislé testy celoročních pneumatik.

Jak se vám líbil tento článek?

Průměr: 5.00 Známkováno: 1x

Další články

Elektrická koloběžka ke čtyřkolce zdarma

14.10.2022, Články
Zakupte v období 3.10.-31.10. 2022* jeden z modelů čtyřkolky Segway Snarler AT6 a získejte značkovou elektrickou koloběž...

Ke každé čtyřkolce Segway Snarler AT6 vozík zdarma

19.07.2022, Články
Chystáte se koupit čtyřkolku populární značky Segway? Nyní dostanete ke každé čtyřkolce Snarler AT6 vozík Shark Garden v...

5 let záruka na všechny stroje CFmoto

11.03.2021, Články
I vy jste se v tomto roce stali, nebo se stanete, součástí rodiny majitelů čtyřkolek a motocyklů CFMOTO? Máme pro vás vy...




English, Deutsch    Nahoru

Copyright © 2008-2024 Quadmania.cz, Kontakty – ISSN 1214-7125 – RSS kanál Loga Quadmania.cz ke stažení, V:0.38s

Nahlásit chybu / vylepšení na této stránce