QuadMania.cz


 ?
Registrace Zaslat heslo


Moto Quad Ski Rally

Text: Ollie Roučková | Foto: Tomáš Prachař | Datum: 05.02.2017 | Zobrazeno: 6433×

Moto Quad Ski Rally O uplynulém víkendu ožila dlouhá plochá dráha v Mariánských Lázních. Historie tohoto oválu sahá do roku 1922, a není divu, že ožívá právě v zimě, vždyť se zde kromě jiné odjely 3 finále Mistrovství světa a 2 Mistrovství Evropy.



Úderem jedné se v sobotu zaplňovalo depo před dlouhou plochou dráhou v Mariánských Lázních a na start letošní vůbec první Moto Quad Ski Rally se postavilo na 10 závodních posádek. Trať byla postavena uprostřed areálu, kde na jezdce čekalo cca 900 metrů členitého terénu. Co bohužel nemohl ovlivnit pořadatel, bylo počasí. Po pátečním oteplení, čekalo v sobotu ráno organizátory i jezdce nepříjemné překvapení. Celá trať byla pokryta těžkým sněhem. Ale jezdce, pořadatele ani fanoušky počasí nezaskočilo a závody se podařilo bez větších problémů odjet.


A tak se do hlavní kategorie Quad postavili 4 posádky. Kde ve všech rozjížďkách dominovala dvojice Miroslav Opava a Jaromír Prančl na Can Amu 1000 XMR. Dominance první dvojice však nebyla absolutní, ve všech 5 rozjížďkách na ně zle dotírala dvojice Václav Hucl a David Krob. Na třetím místě dojela dvojice Roman Krejnický a Milan Žižka.


Kategorie motoskijöringu přivítala 6 posádek, a o celkovém umístění rozhodlo až samotné finále. Které bylo jednoznačnou záležitostí domácí dvojice Jaromír Prančl a František Ševčík. Výborně odstartovali a po celý závod před sebe nikoho nepustili. Druzí po součtu všech rozjížděk dojela dvojice Brabčák a Bomba a třetí do cíle doslova proletěl Klatovský team Václav Kovanda a Martin Diviš a to Martin na lyžích stál poprvé v životě.


Diváci se tak mohli po celý den bavit nejrůznějšími kreacemi a nebylo tak divu, že jsme častokrát měli tu možnost vidět v cílové rovince lyžaře jedoucího po zádech táhnoucího motorkáře. K závěru rozjížděk jezdci závodili bez lyžařů, sníh byla natolik těžký, že se nebylo možné udžet ve stopě. První Moto Quad Ski Rally se povedla na výbornou a není vyloučeno, že se letos budeme moct těšit na další díl.

Celkové výsledky:

  • Qud
1. Miroslav Opava, Jaromír Prančl
2. Václav Hucl, David Krob
3. Roman Krejnický, Milan Žižka

  • Moto
1. Jaromír Prančl, František Ševčík
2. Brabčák, Bomba
3. Václav Kovanda, Martin Diviš


Jak se vám líbil tento článek?

Průměr: 1.00 Známkováno: 3x

Články šampionátu Ostatní

Výsledky Last Adventure

25.10.2017, Závody
Ještě než se odjede poslední díl v Nýrsku, máme tu pro vás výsledky jednotlivých kategorií. Ti kteří ještě nevědí jaký n...

Jsem Mistr Evropy! KROUTÍ HLAVOU OLGA ROUČKOVÁ

26.09.2017, Závody
Jedna z nejextrémnějších sérií FIM EUROPE pokračovala v Idanha Nova Portugalsko. Což pro zástupce z České Republiky Olgu...

Last Adventure Dobřany

10.07.2017, Závody
V pátek 7.července se na dobřanském Offroad dráze proháněly čtyřkolky a autíčka. Pvní ročník ukazuje, že si i tento netr...


Nenechte si ujít





English, Deutsch    Nahoru

Copyright © 2008-2024 Quadmania.cz, Kontakty – ISSN 1214-7125 – RSS kanál Loga Quadmania.cz ke stažení, V:0.54s

Nahlásit chybu / vylepšení na této stránce