QuadMania.cz


 ?
Registrace Zaslat heslo


Čtyřkolky na Motocyklu 2011

Text: Ollie Roučková | Foto: Petr Poduška , Jiří Jevický | Datum: 05.03.2011 | Zobrazeno: 7814×

Čtyřkolky na Motocyklu 2011 Hned jak jsem se pokochala v Letňanech, následoval přesun do Holešovic. Autem mi trval dvacet minut. Novinářský průkaz mě dostává do útrob výstavy hravě, ale i bez průkazu bych nikde nečekala žádné fronty. Oproti Letňanům je tu poskromnu návštěvníků, což je pro mě příjemné, nerada se tlačím mezi lidmi.


Kapitoly článku

  1. Reportáž z Holešovic
  2. Kompletní fotogalerie

Hlavním vchodem se dostávám mezi čtyřkolky od firmy Journeyman. Kde jsou ty doby, když tato značka měla na výstavách dvě tři kolky - letos na výstavě v Holešovicích, co se týká počtu vystavovaných 4kolek vévodí. Je tu Jumbo 720 R, Gladiátor 530 UTV, Gladiátor Z6SSV EFI, Gladiátor X6, RAM 520, Gladiátor X5. Do pásů Tatou 4S obuli Jumbo 720, RAM 520RR, Razzer 300. A to zdaleka není všechno: JM tu ještě má Snake 100, Dinli Centhor 800, Dinli AS Centhor 800 evolution, Eton Viper Yukon.
Ale co mě na tomto stánku dostalo, to je čtyřkolková hra na Playstationu 3. Dva jezdci na dvou čtyřkolkách napojeni na plejstíka, nikde žádný joystick, hra se ovládá přímo čtyřkolkou. Prý sedni si, tady je plyn brzda a zpátečka, a jeď. Vše stejné jako na čtyřkolce, jen místo zpátečky se používá sytič. Sedám na kolku a nořím se do hry. Hurá, vyhrála jsem absolutně nejpomalejší čas. Zítra pojedu zas, celou noc budu trénovat v garáži. Nebudete mi věřit, že jsem se během hry nejmíň patnáctkrát čtyřkolkou přejela, tucetkrát jsem letěla mezi diváky, a co šlo, to jsem zbořila. Ani protisměrná jízda mi nepřišla divná. Pokud zítra nezlepším skóre minimálně o dvacet minut, vracím řidičák.
Bugr, rachot, hudba se line z repráků za stánkem Journeyman - kdo jiný by mohl vyvolat takový poprask než Dorton. Ten do stánku zaparkoval nadupané auto, motorky, čtyřkolky, ale co je hlavní, obstaral si kupu hostesek, které se neustále mění. Každý den je tu minimálně 12 holek, které lákají všudypřítomné návštěvníky. Hostesky oblečeny do těsných kostýmků sedlají Suzuki Z 250 a Yamahu Grizzlyho 700 v brčálově zelené barvě s ještě zelenějšími kufry.
Sci-fi, Galactica star aneb Levnémoto - tihle vystavovatelé vyslali do boje hvězdné bojovníky – Combat ATV 500 EFI, Galaxy 250, Shineray Stix 250. Malý nenápadný stánek najdete v těsné blízkosti Dorton stánku.
Další z velikánských vystavovatelů přišel s něčím novým, s něčím co ostatní nemají. Stánek EMU je umístěný v zadní části obrovské haly pravého křídla.
V plné náloži se představuje Tractor 500 EFI v kamo barvách s držáky na zbraň a pilu. Jestli je zbraň opravdová to netuším, ale zavěšená pila je luxusní. Aby tenhle kamufláž frajer byl kompletní, vystavovatelé do zadní korbičky umístili uzavíratelné boxy. Pak tu stojí Tractor 500 s úpravami pro vozíčkáře. Všude je místa dost. Do třetice všeho dobrého UTV S 800 se světelnou rampou a přidělanou zadní nápravou na zadní konstrukci, což vypadá velmi pěkně. Proč všichni šílí s pásy? I tady najdete pásy nasazené na kolce – Varice 500, nejen pásy, ale plexi, batohy, fréza, vozík s netypickou štípačkou dřeva, radlice. Tento stánek opouštím pohledem na EMU Altrack 700, přetransformovaný do Úklidové pohotovosti.
Na podpatku se otočím ke stánku Cectek. Tenhle vystavovatel přiláká jistě mnoho zájemců, má tu taky povedené kousky – Kingcobra 500 EFI, Estoc 500 EFI, GL T 5EFI, Quadrift 500 EFI. I tady se vám budou věnovat prodejci, co jen to půjde.
Střední část haly přinesla prezentaci Suzuki, Derbi, Victory, Polaris a SYM. V této části výstavy jsou čtyřkolky pouze a jen od značky Polaris. Motorky kam se podívám, nádherné kousky, silniční speciály, krosky, přestavby, motokrosové hadry, AGV helmice pro nejmenší i pro největší závodníky, chrániče, krunýře, krčáky. Mě zajímají čtyřkolky – tak šup k Polarisu. Motorky Victory otevírají cestu čtyřkolkám s kufry, madly, opěrkami – jsou tu modely Sportsman XP 850 EFI, Sportsman 850 EPS Touring, Sportsman 500 H.O. 800EFI. Polaris je známou značkou, určitě si jí nenechte ujít nejen proto, že tu jsou excelentní stroje, ale také krásné dívky se tu najdou. Hostesky pózují na všech exkluzivnějších mašinách. Přijďte a posuďte sami, kde jsou ty nejhezčí holky.
Součástí levého křídla haly Průmyslového paláce je soutež přestaveb. Tohle odpočinkové odvětví potěší zaryté „čopráky.“ 70 staveb a přestaveb, těch nejlepších motocyklů. Toto křídlo míjím, těším se do Křižíkového pavilonu E. Tady jsem našla kompletní flotilu KM Racing teamu, žlutá kam se podívám – barvy Big Shocku se nezapřou. Tyhle mašiny přijely z Dakaru, nic se neleštilo, neupravovalo, nemaskovalo, prostě tak jak přijeli, tak to sem postavili. Což je absolutní bomba, i o tomhle jsou výstavy, ne jen o nablýskaných strojích! KM racing team nevynechal žádný detail – ostřílené závoďáky postavil na písečný povrch, stínící stany, spací stany, exotika se vším všudy. Ve Křižíkově paláci ale nenajdete jen KM Racing team, během celého dne se prolínají exhibice kaskadérských show a autogramiád našich nejlepších quad jezdců.
I v Křižíkově pavilonu si přijdou na své ti nejmenší - malé dopravní hřiště na stánku BESIPu vybízí prcky k učení hrou. Nechybí ani stánek Quasi, který v celé své kráse vyprovází všechny návštěvníky ven z haly.
Venkovní prostor patří Globu smrti. Tahle atrakce se během naší exkurze teprve stavěla, pořadatelé slibují tři krát denně vystoupení kaskadérů jak na motorkách, tak i na čtyřkolce.

Co dodat? Tahle výstava je vyvedená, jen mě štve nepříjemně řešené rozdělení dvou výstav. Ještě by se mohla jedna výstava připojit, a člověk by mohl v jednom termínu pendlovat celý den. Ani cukr ani voda, nikde není vše, když chci vidět kompletní nabídku čtyřkolek, musím chtě nechtě objet obě výstavy – to znamená dvojí placení, přesun, hledání, stresy. Každý, kdo navštívil obě výstavy, porovnává. Mé porovnání je jednoznačné - co se týče profesionálního provedení, prostoru okolo čtyřkolek, občerstvení, snadnějšího přístupu, vyhrávají Letňany. Ohledně vyblbnutí, zabavení by vyhrály Holešovice, tady je připravený bohatý doprovodný program, hry, soutěže zábava i pro nejmenší.

Kapitoly článku

  1. Reportáž z Holešovic
  2. Kompletní fotogalerie

Jak se vám líbil tento článek?

Průměr: 1.00 Známkováno: 8x

Další články

Polaris představuje nový model Sportsman XP 1000 S LE a vylepšený RANGER 570 pro rok 2025

17.09.2024, Novinky
Značka Polaris představuje další novinky pro svou modelovou řadu pro rok 2025. Tyto novinky...

Na trh vstupují čínské čtyřkolky ODES

17.07.2024, Novinky
Dovozce CRM ATV Moto Cheb přichází na náš trh s novinkou – značkou čtyřkolek a UTV ODES. Jde o čínskou značku nabízející...

Čtyřkolky na veletrhu Motosalon 2024

03.03.2024, Novinky
První březnový víkend již tradičně patří zahajovací motocyklové výstavě, letos brněnskému Motosalonu. Oproti minulým let...




English, Deutsch    Nahoru

Copyright © 2008-2024 Quadmania.cz, Kontakty – ISSN 1214-7125 – RSS kanál Loga Quadmania.cz ke stažení, V:0.46s

Nahlásit chybu / vylepšení na této stránce