QuadMania.cz


 ?
Registrace Zaslat heslo


Cross Country v Sedlčanech

Text: Matěj Oliva | Foto: Vašek Maleček | Foto: Tereza Kubátová | Datum: 30.03.2009 | Zobrazeno: 5870×

Cross Country v Sedlčanech V uplynulou sobotu se v sedlčanské kotlině uskutečnil druhý ze sedmi závodů ITP ESSOX cupu v závodech Cross Country. Pro quady byly tentokrát vypsané dvě kategorie.


Kapitoly článku

  1. Článek
  2. Kompletní fotogalerie

Pořadatelé i pro druhý závod připravili velice zajímavou trať. Startovalo se tentokrát na asfaltu, což některým závodníkům zvyklým startovat na jedničku a plný plyn dělalo trochu problémy. Za startovní rovinkou následovala dlouhá zatáčka s autokrosovými mantinely a úzklý průjezd. Už zde se většinou lámal chleba, kdo tam nebyl včas, musel stát frontu.
Na jezdce pak čekala autokrosová trať sedlčanské kotliny okořeněná jedním lesním výjezdem, který byl zejména pro přihlížející diváky, kterých se v Sedlčanech sešlo úctyhodné množství, velice zajímavý. 
V lesních úsecích pak bylo k vidění i několik až krkolomných pádů, kdy nebylo výjimkou vidět čtyřkolku kutálejícíc se ze svahu, nebo ležící po nepovedené jízdě po zadních koly vzhůru. Zásah zdravotníků však naštěstí nebyl potřeba.
Na kategorii Profi čekala podobná trať s podstatně náročnějším časovým limitem. I zde nebyla nouze o zajímavé souboje a například hned na startu se jezdci dostali do karambolu, který mohl stát mnoho sekund.

Výsledky

Na sedlčanský závod se pořadatelům podařilo zajistit elektronickou časomíru, takže nechyběl přesný přehled o průjezdech kol a rozestupech jezdců. Pro psychiku jezdců pak bylo trochu náročné sledování odpočítávání časového limitu.

ATV Hobby
ATV Profi

Jak se vedlo Quadmanii

Po povedeném úvodním závodě v Jiníně mě a Access Warrior 450 čekal start z první řady. Po odmávnutí startu se bohužel do závodu chtělo jen jednomu z nás dvou a tak jsem se musel dívat mnoha čtyřkolkám na zadní kola. V duchu startu se pak nesl celý závod.
Postupně se začínalo dařit a zrychlovat, nicméně technika byla opět proti a motor ještě dvakrát utichl, aby se po několika minutách přemlouvání zase vrátil do závodu. No někdy se holt daří a někdy ne. 35. místo rozhodně není nic pěkného. Příčinou byly pravděpodobně nečistoty v nádrži,. které se dostali do karburátoru a několikrát ucpaly trysku.

Kapitoly článku

  1. Článek
  2. Kompletní fotogalerie

Jak se vám líbil tento článek?

Průměr: Známkováno: x

Články šampionátu ITP CUP

Kalendář- ČSMS Country Cross a Endura 2012

17.01.2012, Závody
I Country Cross vyvěsil pracovní verzi závodního kalendáře 2012. propisky do ruky a pečlivě si zapište čtveřici vypsanýc...

Slavnostní vyhlášení Country Crossu 2011

20.11.2011, Závody
Slavnostní vyhlášení Mezinárodního mistrovství ČR motocyklů a čtyřkolek proběhlo 19. listopadu 2011 v hudebním klubu naz...

Country Cross Sedlčany

25.10.2011, Závody
Za mlhou hustou, že by se dala krájet a dost možná ještě dál se nachází Sedlčanská kotlina. V tomto závodním doupěti poř...


Redakční testy





English, Deutsch    Nahoru

Copyright © 2008-2024 Quadmania.cz, Kontakty – ISSN 1214-7125 – RSS kanál Loga Quadmania.cz ke stažení, V:0.68s

Nahlásit chybu / vylepšení na této stránce