QuadMania.cz


 ?
Registrace Zaslat heslo


Sportovní modely od Yamahy v barvách speciálních edic

Text: Ollie Roučková | Foto: Atv.com, Yamaha | Datum: 05.03.2012 | Zobrazeno: 5132×

Sportovní modely od Yamahy v barvách  speciálních edic K testovačce nových modelových řad sportovního nářadí si Yamaha nemohla vybrat lepší místo než rekreační oblast Jižní Kalifornie.V centru sportkařského tábořiště, stály téměř dvě desítky speciálních edic YFZ450R/Raptor 700R plně připravenýh do písečných vysokorychlostních testů.


Kapitoly článku

  1. Sportovní modely od Yamahy v barvách speciálních edic
  2. Kompletní fotogalerie

2012 YFZ450R SE

Oproti loňskému roku se model 2012 YFZ450R SE bohužel výrazně nezměnil. Hlavním rozdílem je barva, grafika a pár doplňků. Yamaha se snad i může pochlubit jedním s nejzajímavějších sportovních line-upů. Pokud jde o ostrý kontrast, nic není odvážnější než položení černé na žlutou. Pro Yamahu se jedná o netradiční kombinaci barev, žluté zadní blatníky, grafika a tlumiče stojí proti lesklé černé. SE obsahuje rychlospojky na předních a zadních blatnících, které poskytují jednoduchý přístup bez použití nářadí, což přináší snadný přístup ke všem komponentům, ať už v garáži nebo venku.
Model SE také dostanete s tvarovaným GYTR předním nárazníkem. Jako vždy je YFZ450 vyzbrojena řádným agregátem, který najde jen stěží kopec který by nezdolal. Systém vstřikování paliva udržuje optimální výkon a konzistentní chod, ale nezapomínejte, že YFZ450R je hvězdný dravec, který je oproti Raptorovi zběsilejší a agresivnější… U Erka se traduje její agresivita, která nic neodpouští, ale věřte mi, že i tato mašina umí odpouštět. Žluto černá kombinace je lákavá, ale proč jen Yamaha u tohoto modelu nesáhla po zásadnějších inovacích? Poté bych vytkla nedostatečné připravení do závodního tempa, při koupi Erka musíte počítat s dalšími investicemi, které začínají od nášlapů a končí u odpružených řídítek.

2010 Raptor 700R SE

Je těžké šlápnout špatným směrem u barevné kombinace černé se zlatými doplňky. Yamaha docela i zvládla  kombinaci s jemnými úpravami loňského modelu, jak to tak u speciálních edic chodí obdržel několik dílčích vylepšení od GYTRU. Motor o obsahu 686 ccm se vstřikováním paliva produkuje pobuřující točivý moment, kterému jen stěží dojde dech.
Nebudeme tu porovnávat jízdu na YFZ a Raptorovi, jedná se o diametrálně rozlišné 4kolky, každá má jiné předurčení, i když jim pod plasty koluje stejná Yamahácká krev. Raptor 700 je jízdenkou pro pohodlného cestovatele s motorem vyznačujícím především obrovský točivý momentem, který umožňuje pojezdy i při nízkých otáčkách. Podvozkově je SE edice dostačující s ohledem k cestovatelskému charakteru. Do závodů je celek nevhodný, zde bych raději sáhla po nezbedném Erku.

Kapitoly článku

  1. Sportovní modely od Yamahy v barvách speciálních edic
  2. Kompletní fotogalerie

Jak se vám líbil tento článek?

Průměr: 1.33 Známkováno: 3x

Další články sekce Yamaha

Industries Yamaha

08.04.2016, Představujeme
Společnost Yamaha založil v roce 1887 tehdy 36letý Torakusu Yamaha. Tři zkřížené hudební ladičky na nádržích motocyklů, ...

Yamaha Grizzly 4x4 EPS - 2016

29.06.2015, Představujeme
O novince roku 2016 jsme vás již informovali, nyní jsme se podívali více do hloubky s kolegy z amerického portálu ATV Ri...

Šedesátka u Yamahy - sportky ve žlutém

22.06.2015, Představujeme
Yamaha přináší mnoho modelových změn, po letech upgradovala Grizzlyho 700, a aby nezaspala jen u největšího zástupce, př...




English, Deutsch    Nahoru

Copyright © 2008-2024 Quadmania.cz, Kontakty – ISSN 1214-7125 – RSS kanál Loga Quadmania.cz ke stažení, V:0.95s

Nahlásit chybu / vylepšení na této stránce