QuadMania.cz


 ?
Registrace Zaslat heslo


Polaris Slingshot

Text: Ollie Roučková | Foto: Polaris | Datum: 04.08.2014 | Zobrazeno: 3221×

Polaris Slingshot Už je zřejmé, že je Polaris schopnen experimentovat a trochu se pobavit při výrobě nových modelových řad. Názorný příklad je zbrusu nová tříkolka Slingshot, která půjde do výroby letos na podzim. Odvážný nový stroj je vytvořen a čerpán z čistého DNA Polarisu, výsledkem ladění je tříkolový motocykl, který stírá hranice mezi automobily a motocykly.



Bylo jasné, že se Polaris v nejbližší době bude snažit vytáhnout s něčím neobvyklým, ale kdo mohl čekat tak extravagantní kousek v podobě tříkolky? Slingshot je extrémně nízký a nejen díky nízkému těžišti umí nabídnout extrémní výkony v zatáčkách.
Uvnitř tříkolky najdeme řadový čtyřválec DOHC z dílny General Motors o objemu 2,4 litru s maximálním výkonem 173 koní. Když si připočtete docela zajímavou váhu stroje 783 kg, v daném segmentu půjde asi o docela slušnou porci zábavy. Velmi zajímavé bude porovnání tohoto modelu s KTM X-Bow.
Budete li chtít osedlat tuto netradiční tříkolku, budete muset mít helmu spolu s řidičákem na motocykl. Slingshot bude dodáván s několika klíčovými automobilovými vymoženostmi: EPS, vypínatelnou kontrolou trakce a ABS, plexisklem, schránkami na zavazadla, nastavitelnými sedadly, naklápěcím sloupkem řízení, tříbodovými bezpečnostními pásy, a u luxusnější varianty Polaris Slingshot SL navíc kamerami, intercomem, amedia centrem.

Společnost Kenda vyvinula pro tento model speciální obutí o šířce 205 mm vpředu a 265 mm vzadu. Gumy jsou obuty na 18palcových ráfcích vepředu a 20palcovém ráfku vzadu.
  • Cena základní model: 19,999 Dolarů
  • Cena SL model: 23,999 Dolarů


Jak se vám líbil tento článek?

Průměr: 1.00 Známkováno: 1x

Další články sekce Polaris

Americké stroje Polaris nově v Poděbradech

08.02.2024, Novinky
Závodní bugyna RZR Pro R Factory amerického výrobce Polaris vítězně prolétla Saúdsko-arabskou pouští a fanoušci týmu Séb...

Polaris představil adrenalinovou side-by-side RZR Trail S 1000

15.01.2021, Novinky
Litrový motor, bezmála 32 cm světlé výšky, šířka 152,4 centimetrů a moderní výbava dělá z novinky amerického výrobce P...

Polaris představuje novou generaci ATV Sportsman

17.08.2020, Novinky
Nová generace řady Sportsman se vyznačuje moderním, výrazným designem a několika vylepšeními a novými prvky, přičemž si ...


Nenechte si ujít





English, Deutsch    Nahoru

Copyright © 2008-2024 Quadmania.cz, Kontakty – ISSN 1214-7125 – RSS kanál Loga Quadmania.cz ke stažení, V:1.49s

Nahlásit chybu / vylepšení na této stránce