QuadMania.cz


 ?
Registrace Zaslat heslo


KM Buggy PGO

Text: Ollie Roučková | Zdroj: KM racing team | Datum: 15.05.2014 | Zobrazeno: 6669×

KM Buggy PGO Buggy PGA 1100 vznikla v rukách nejúspěšnějšího českého teamu ze všech dosavadních jihoamerických ročníků Rallye Dakar. Buggyna prošla prvotními testy v Sedlčanech, kde se ladily detaily pro hodně horké testy v Africe. New buggy, new design, new season, new experience!


Kapitoly článku

  1. KM Buggy PGO
  2. Kompletní fotogalerie

KM Racing team nám buggynu slíbil k bližšímu nahlédnutí hned jak se vrátí zpět do ČR, zatím vám přinášíme ochutnávku rozhovoru přímo s tím nejpovolanějším a to s Martinem Macíkem ml.

Rozhovor:

O jaký model Side x Side se jedná?
Nejedná se o model Side x Side, jde o PGA 1100 k nám nedováženou. Tento model jsme pak kompletně předělali.

Jak vás napadla právě tato platforma stroje a proč jste k úpravám nezvolili jiný model?
Původně jsme sháněli stroj okolo 1000 kubíků na úpravu, pak se naskytla možnost pořídit tento stroj a šli jsme do ní.

Jaké jsou úpravy na stroji?

Nakonec je z ní tréninková buggy a úpravu doznalo vše mimo zadních ramen, diferáku a zadních poloos. Upraven je rám na délku, šířku a bezpečnost ale vychází z původního. Přední kapota je pouze nastavená.
Snad se nepletu, ale kapoty jsou úplně jiné?
Ano, kapoty jsou naší výroby, přední je nastavena.

Pro jaké závody je buggy postavená?
Ze začátku máme v plánu jezdit menší závody typu offroad maratonu po ČR a postupem času evropské soutěže bez nutnosti FIA homologace.

 Kde jste závoďáka testovali?
Zatím probíhal trénink pouze na Sedlčanské kotlině a teď je na cestě do Afriky, Tunisko.

S kým jste spolupracovali při vývoji?

Kromě motoru je vše náš vývoj, motor je z fabie R2

Už je známo kdo za volantem pojede?
Doufáme že sami :) bude sloužit jako testovací a tréninková buggy, takže v první řadě moje maličkost s mým otcem a případní noví piloti.


Něco málo o KM racing teamu:

Tým KM Racing vznikl v roce 2008 spojením kamionového Teamu Martina Macíka a motocyklového týmu Pavla Kubíčka. Zatímco Martin Macík se aktivně v roli pilota kamionu Liaz účastnil Rallye Dakar už od roku 2003, společná účast pod jednotnou hlavičkou KM Racingu je spojena s existencí jihoamerických ročníků Dakaru od roku 2009. Během čtyř jihoamerických klání tým nasadil soutěžní kamiony Liaz s piloty Martinem Macíkem, Ladislavem Fajtlem, Vlastimilem Vildmanem a Jaroslavem Valtrem, motocyklisty Davida Pabišku, Dušana Randýska a Ivana Jakeše a quadisty Josefa Macháčka a Martina Plechatého. KM Racing je nejúspěšnějším českým týmem ze všech dosavadních jihoamerických ročníků Rallye Dakar, když v roce 2009 dosáhl vítězství v kategorii quadů (své celkově páté) Josef Macháček (poslední neargentinský vítěz této kategorie) a v roce 2010 dosáhl Martin Macík 4. místa, nejlepšího českého výsledku v kategorii kamionů, který dodnes nebyl překonán. Při Dakaru 2013 KM Racing nasadil soutěžní motocykl Yamaha (David Pabiška), dva soutěžními kamiony (Jaroslav Valtr a Vlastimil Vildman), dva asistenční kamiony (MAN 6x6 a Liaz 4x4), asistenční automobil (Toyota Hilux) a press carem (Toyota Hilux). Vozový park závodních speciálů, které má tým k dispozici, však zahrnuje také osobní vůz Jeep CJ7 pro menší závody typu baja, quady z dílny pětinásobného dakarského vítěze Josefa Macháčka nebo další motocykly Yamaha v úpravě pro dálkové maratóny i enduro.

Kapitoly článku

  1. KM Buggy PGO
  2. Kompletní fotogalerie

Jak se vám líbil tento článek?

Průměr: Známkováno: x

Další články

Čtyřkolky na veletrhu Motosalon 2024

03.03.2024, Novinky
První březnový víkend již tradičně patří zahajovací motocyklové výstavě, letos brněnskému Motosalonu. Oproti minulým let...

Americké stroje Polaris nově v Poděbradech

08.02.2024, Novinky
Závodní bugyna RZR Pro R Factory amerického výrobce Polaris vítězně prolétla Saúdsko-arabskou pouští a fanoušci týmu Séb...

Čtyřkolky CFMOTO nyní ještě dostupnější.

31.01.2024, Novinky
Atraktivní prodejní akce na začátku roku jsou pro značku CFMOTO, resp. jejího dovozce, společnost Journeyman CZ, již sam...


Nenechte si ujít





English, Deutsch    Nahoru

Copyright © 2008-2024 Quadmania.cz, Kontakty – ISSN 1214-7125 – RSS kanál Loga Quadmania.cz ke stažení, V:0.34s

Nahlásit chybu / vylepšení na této stránce