QuadMania.cz


 ?
Registrace Zaslat heslo


Ústecké Quadování na druhou – Babiny II

Autor: Eli | Foto: Eli | Datum: 02.07.2013 | Zobrazeno: 5156×

Ústecké Quadování na druhou – Babiny II Jelikož se první ročník Ústeckého quadování osvědčil, rozhodli se pořadatelé, udělat pokračování. Na jaře se začalo plánovat datum a místo kde se bude již druhý ročník Quadování pořádat. O místě však už bylo podvědomě rozhodnuto. Na Babinách na nás dlouho v dobrém vzpomínali, a byli velmi rádi když se dozvěděli, že se chystá další srázek.


Kapitoly článku

  1. Babiny II.
  2. Video
  3. Kompletní fotogalerie

Vše se dopředu pečlivě připravovalo, aby všechny strany byli spokojeny, ať už čtyřkolkáři, okolní vesničani, starostové vesničanů, zvířata vesničanů, a další kterých se akce nepřímo týkala. Domluvilo se datum, zajistily se chatky, pivo a hlavně zelená. Dalším a tím hlavním bodem co nás čekal, bylo vymyslet trať a úkoly pro zúčastněné čtyřkolkáře. Cesta měla být dlouhá cca 100km, aby soutěžící brzo neotravovali v kempu. Trasu jsme si předem vyznačili na mapách. Avšak když jsme to projížděli, museli jsme pár míst vynechat, některé objet, trasa tedy nakonec činila něco kolem 120km. Celou trasu jsme označily šipkami, a cedulkami. Umístili jsme devět bodů, které soutěžící museli najít. Ty posléze dali dohromady telefonní číslo. A k tomu jsme přidali další tři bonusové body, které byly vždy na nějakém extrémním místě, aby tam prostě nejel každý, jen odvážlivec co si na to troufne.
Poté bylo potřeba tři bonus body odeslat esemskou, na číslo které tým vždy našel. A dá se říct, že to byla dobrá volba. Na tři bonusová místa se pořádně nikomu nechtělo, ani se popravdě nedivím. Účast na Ústeckém quadování byla poměrně velká, sešlo se cca 80 čtyřkolek, a na start se jich postavilo 67. Začalo se startovat v sobotu v 10 hodin po skupinách 4-6 kolek, startovalo se po 10 minutách. Ale už po ujetí prvních tří kilometrů nastal první a né poslední karambol. Jura (CA Outlander 1000) co vezl Zuzku, se v jednom náklonu v kamenech zasekl a poté převrátil. Čtyřkolka udělala jeden kotrmelec a zastavila se o strom. Hnedka se lidé co stáli poblíž, seběhli a šli pomáhat. Bylo tam už dost lidí, protože první skupinu už dojela druhá skupina. Za pomoci lidí se Outík vrátil zpět na všechny čtyři kola. A začalo se ošetřovat zraněné. Zuzky se ujmul jeden hasič, co jí udělal hnedka provizorní dlahu. A pak se vezla zpět do kempu a odtamtud do nemocnice. Jura se cítil dobře, ale zřejmě opak byl pravdou, ujel cca 30 metrů a převrátil se znovu. Tak ho kluci také raději odvezli do nemocnice. No a v tu chvilku mi tak nějak běhalo hlavou, že jsme to s obtížností trošku přehnali. Když sem začal myslet na to co je ještě čeká. Ale právě proto že je trať celkem obtížná, jede se po skupinách, aby si ve skupině mohl každý pomoci.
Já osobně jsem trať projížděl v pátek, a doznačoval některé úseky. I s doznačením, obědem, a celou cestou, mi to trvalo necelé 4 hodiny. První tým který dorazil zpět do depa to zvládl za 6 hod 12 min, a poslední tým za 9 hod 42 min. Bylo to dlouhé čekání, ale vše se objasňovalo, když nám začali závodníci volat. A důvody? Haloo, nám se tady vykutálela čtyřkolka……. // My přijedeme později, kolegu přejela čtyřkolka (jeho vlastní)……// My nestíháme, kámen nám utrhl celou brzdu na jedné čtyřkolce…… atd atd…..
Nakonec to všichni tak nějak zvládli, a do kempu dojeli. Ať už na svojí čtyřkolce, na laně, nebo se pro ně muselo zajet z vozejkem. Osobně si myslím, že akce byla povedená, a že třetí ročník bude. A bude ještě lepší jak tenhle. Původně jsem toho chtěl napsat ještě víc, ale nenapíšu. Mohl tam být kdokoliv z Vás, a zažít to na vlastní kůži.

Co se týče pořadí, tak:

  • 1.místo : Alibunda Team ve složení Šárka, Lukáš, Jančtová, Aleš a Radim
  • 2.místo : Team č.10 ve složení Horáček, Mráz, Petr, Miloš a Píďa
  • 3.místo : Team č.6 ve složení Bazoš, Sisan, TomP, Max03, Danytor

Pokračování článku: Video

Kapitoly článku

  1. Babiny II.
  2. Video
  3. Kompletní fotogalerie

Jak se vám líbil tento článek?

Průměr: 1.00 Známkováno: 7x

Další články

Houdkovice lámaly rekordy

10.07.2017, Reportáže
Houdkovická výstava zavedla čtyři tisícovky návštěvníků rovnou do motoristického sedmého nebe. A že výstavy v Houdkovicí...

Jízda s pašíkem 2016

07.01.2017, Reportáže
V některých koutech republiky přišel konec roku dříve než bývá zvykem. V případě čtyřkolkářů to bylo už 17. prosince v B...

Mošna rozhodně neloví Pokémony

16.09.2016, Reportáže
Do každého vystoupení hází nové tríčky, každá akce je jiná. A nejen právě proto se s Richardem setkáváme na nejrůznějšíc...


Nepřehlédněte

Kalendář akcí

  Duben 2024  
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345

Novinky





English, Deutsch    Nahoru

Copyright © 2008-2024 Quadmania.cz, Kontakty – ISSN 1214-7125 – RSS kanál Loga Quadmania.cz ke stažení, V:0.87s

Nahlásit chybu / vylepšení na této stránce