QuadMania.cz


 ?
Registrace Zaslat heslo


Dětský den na Motorlandu aneb JAC na zkoušku

Text: Ollie Roučková | Foto: Eliška Miláčková | Zdroj: TZ | Datum: 16.06.2014 | Zobrazeno: 1754×

Dětský den na Motorlandu aneb JAC na zkoušku Jak jinak oslavit dětský den, než uspořádat pořádnou zábavu pro ty nejmenší!? Přesně podle tohoto hesla se řídili organizátoři dětského dne: časopis OffROAD 4x4magazín a Autosport Promotion – provozovatel areálu Motorland Bělá p. B. Samotný den se tedy konal na Motorlandu v Bělé p. Bezdězem v neděli 1. června!



Pod názvem HELLA OffROAD DĚTSKÝ DEN pak proběhla vskutku vydařená akce, která přilákala do areálu Motorlandu více jak tisícovku dospělých a hlavně dětí, které se přijely vyřádit a užít si svůj den. Celý den byl pod záštitou starostky Bělé p. Bezdězem. Paní Jitka Tošovská se také osobně účastnila celého dne a slavnostně jej zahájila a na závěr také rozdávala spolu s Martinem Bušanským a Mílou Janáčkem hodnotné ceny od partnerů tohoto projektu. „Vidím tady mnoho známých tváří ať již z Bělé, tak ze širokého okolí a tak mě těší, že se nás tu tolik sešlo a že se na nás usmálo i štěstí v podobě příjemného počasí…“ konstatovala paní starostka a jala se losování výherců. Ale to bychom hodně předbíhali… pěkně popořádku.
První nedočkavci se začali na Motorlandu objevovat již k desáté dopolední, ale teprve s úderem jedenácté hodiny, tedy oficiálního zahájení, začaly do areálu proudit doslova davy dětí a rodičů, které okamžitě obklopily všechny atrakce. Důležité ale bylo se předem zaregistrovat, aby se mohly jak děti, tak dospělí na závěr zúčastnit losování o ceny. Takže k registraci a pak rychle na čtyřkolky, horská kola, buginy, lezeckou stěnu, herní simulátory, terénní auta a bůhvíco ještě! Atrakcí, ať již soutěžních, nebo jen zážitkových, bylo opravdu mnoho a každý si našel to své.
Bylo po obědě, když přiletěl vyhlídkový vrtulník, který létal nad areálem a okolím, a davy návštěvníků stále přicházely! Přibyly další atrakce jako jízdy na Segwayích či ochutnávka expedičních jídel Adventure Menu, ale i tak bylo třeba upravit a zrychlit jednotlivé soutěžní úkoly, tak aby je každý do čtvrté hodiny odpolední stihnul splnit a přinést podepsanou kartičku z každého stanoviště. Zvláště v obležení byly jízdy s legendárními Defendery, čtyřkolky a buginy, nicméně ta nejdelší fronta byla na jídlo. Tak jako na každé pořádné akci. J
Odpoledne pak proběhla ukázka zásahu při nehodě - jak profesionálních, tak dobrovolných hasičů. Děti nadšeně sledovali stoupající dým ze zapáleného vraku a poté našly zábavu v brodění se hasičskou pěnou, která pokryla polovinu předváděcí plochy. Jinak po celý den byla k vidění také zajímavá auta. Současnou produkci místní značky Škoda představil Autokomplex Menšík, u stánku hlavního partnera akce firmy Hella stál expediční Jeep Wrangler a hned vedle něj zajímavý závodní Citroen C2 týmu Ponda, v jeho blízkosti pak stála zajímavá kolekce vozů Subaru, od nejstaršího dálkového speciálu Subaru Leone z roku 1989, přes Imprezu WRX Sti až po současný model XV.
Tyto vozy však obdivovali spíše rodiče, zatímco děti se vrhli na skákací hrady či dětský koutek, kde mohly skákat v pytlích, malovat či shazovat plechovky. Prostě vše jak se na pořádný dětský den sluší a patří. Vrcholem celého povedeného dne bylo losování cen. A to ne ledajakých. Hned tři ceny dětské, tři pro dospělé a tři rodinné čekaly na své výherce. Nejzajímavějšími cenami pro děti byla účast na Junior Adventure Campu, který právě zde zanedlouho zahájí svůj již pátý ročník svými dvěma turnusy na začátku prázdnin. Dále děti vyhrály čtyřkolku Goes na celý měsíc zdarma či motokrosové nebo enduro oblečení a vybavení od Bikers Crown. Dospělí vyhrávali vouchery na absolvování školy jízdy s terénními nebo sportovními vozy zde v areálu či blízkém okolí. A nejzajímavější cenou byla jistě rodinná první výhra, která představovala zapůjčení nové Škody Rapid Spaceback na víkend s plnou nádrží od Autokomplexu Menšík a hned tři rodinné vstupenky na výstavu Legendy 2014 věnoval přímo organizátor Lubor Kos, neboť již za necelých 14 dní se otevřou brány této zajímavé motoristické akce.
I ta nejlepší akce jednou musí skončit a tak se po losování výherců začalo pomalu balit. Defendery svezly poslední zájemce a prodávaly se poslední párky a limonády. A děti s pláčem a klasickým křikem „já chci ještě“ opouštěly skákací hrady, řídítka čtyřkolky či jiné, další atrakce… Díky všem za skvělou atmosféru, za účast a my slibujeme, že příští rok to bude ještě větší!


Jak se vám líbil tento článek?

Průměr: Známkováno: x

Další články

Houdkovice lámaly rekordy

10.07.2017, Reportáže
Houdkovická výstava zavedla čtyři tisícovky návštěvníků rovnou do motoristického sedmého nebe. A že výstavy v Houdkovicí...

Jízda s pašíkem 2016

07.01.2017, Reportáže
V některých koutech republiky přišel konec roku dříve než bývá zvykem. V případě čtyřkolkářů to bylo už 17. prosince v B...

Mošna rozhodně neloví Pokémony

16.09.2016, Reportáže
Do každého vystoupení hází nové tríčky, každá akce je jiná. A nejen právě proto se s Richardem setkáváme na nejrůznějšíc...


Nepřehlédněte

Kalendář akcí

  Duben 2024  
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345


English, Deutsch    Nahoru

Copyright © 2008-2024 Quadmania.cz, Kontakty – ISSN 1214-7125 – RSS kanál Loga Quadmania.cz ke stažení, V:1.29s

Nahlásit chybu / vylepšení na této stránce