QuadMania.cz


 ?
Registrace Zaslat heslo


Mogul Den opět s Krestou a Častoralem

Text: Ollie Roučková | Foto: Ollie Roučková | Datum: 30.09.2014 | Zobrazeno: 4662×

Mogul Den opět s Krestou a Častoralem Konec roku vždy značí Mogul den, který již popáté připravil pro své obchodní partnery a novináře již čtvrtý ročník neformálního setkání na Autodromu Sosnová u České Lípy. Patrně největší úspěch měla svezení s Romanem Čatoralem a Romanem Krestou. Roman Kresta vozil diváky ve svém Mitsubishi, Častoral v závodním autě Opel Astra, ale také ve voze ŠKODA Octavia rally z roku 1959.


Kapitoly článku

  1. Mogul Den
  2. Kompletní fotogalerie

Paramo slaví 125 let od založení společnosti

Hned po tiskovce, kde nám Mogul vůbec poprvé představil nové logo, které má ve znaku zakomponovanou jedničku a pro ty pozornější i motocyklovou helmu následovala blesková tiskovka s jezdci zářícími pod značkou Mogul. Roma Častoral představil ještě horký zlatý pohár z Mistrovství FIA zóny střední Evropy.

Mogul na vaše přání:

Ne každý olej splňuje daná specifika, která jednotlivé závody potřebují. Například Otto Knebl potřebuje do svého Dragsteru opravdovou specialitu, tento olej (MOGUL MOTO 4T 20W-50) byl vyrobený na základě požadavků, ale uzpůsobil se, aby ho mohli používat i ostatní.

Všichni do jednoho potvrdili, že s českými oleji značky MOGUL, které používají, jsou bez výhrad spokojeni:

  • Roman Kresta  MOGUL 5W-50 EXTREME SPORT
  • Roman Častoral MOGUL 10W-60 EXTREME SPORT
  • Otto Knebl MOGUL MOTO 4T 20W-50
  • Ollie Roučková MOGUL MOTO 10W-50

MOGUL Den v Sosnové fanoušky bavil:

Namazaná dráha, tato atrakce už byla představena na Pardubickým RelaxMeetingu, i tak atrakce byla pro mnohé nová. Soutěžící si nasadili brýle, které simulují opilost (více jak 2 promile) a vyrazili zdolávat překážky typu přechod přes lávku, lezení v gumách nebo trefování se klíčkem do zapalování. Ještě, že vodní příkop pod lávkou byl vypuštěn, v chladnějším počasí by jsme všichni do jednoho chodili s mokrými nohavicemi. Tahle atrakce byla hodně vděčná, jak pro samotné účastníky, tak pro fanoušky(v pátek přivítala na 80 účastníků a v sobotu jich přivítala na 100), každý se s rolí namazaného řidiče popasoval po svém a strčení klíčku do zapalování bylo odměněno věcnými dary od Mogulu.  Bezesporu k nejočekávanějším atrakcím patřily jízdy s Romanem Krestou a Romanem Častoralem, oba dva jezdci zasedli za volanty a po celý den řádili v Sosnové. Sem tam to vypadalo, že si kluci zazávodili i mezi sebou, což diváky bezesporu bavilo nejvíce. Pro ty, kteří si chtěli užít relax v poklidnějším tempu tu byly jízdy ve Fiestě, slalom s autíčkem na ovládání, Míra Lisý s Bezpečně na Motorce a jiné....
  • TZ:
„V pátek vozil Kresta 15 vylosovaných diváků ve svém Mitsubishi, Častoral ve svém závoďáku Opel Astra a 15 lidí se také svezlo ve voze ŠKODA Octavia rally z roku 1959. Mimo to vozili oba Romanové po celý den účastníky v Subaru a ve Favoritu (závodní úprava)…..“

Historie Parama

V roce 1889 založil David Fanto v Pardubicích závod na destilaci a následnou rafinaci petroleje z ropy. O rok později pak vzniká výrobní závod v Kolíně. Blízkost Labe a napojení na železnici byly stejně jako v případě pardubické rafinerie klíčové atributy pro volbu místa rafinerie. V roce 1907 se podnik Davida Fanta přeměnil na akciovou společnost s kapitálem 12 milionů korun, ke které náležely závody v Uhrách, pobočky v Paříži, naftové doly v Boryslavi v Haliči, rozsáhlý park cisteren, ropných tankerů a přečerpávacích stanic.

S rozvojem motorismu se Fantovým závodům otevřela nová perspektivní oblast obchodu – provoz čerpacích stanic, s jejichž budováním se začalo koncem 20. let a jedna z prvních byla vybudována přímo v Pardubicích před hostincem Veselka. V roce 1927 se v Kolíně začal vyrábět olej MOGUL pro síť čerpacích stanic Bratři Zikmundové.

Bombardování na sklonku druhé světové války poznamenalo obě rafinerie a ze závodu v Pardubicích zůstala čtvrtina. Už v roce 1945 se začala z trosek a sutin stavět Pardubická rafinérie minerálních olejů, národní podnik. Základním článkem podniku bylo zpracování na atmosférické destilaci. Ta byla v následujících letech rozšířena o další technologie.

Národní podnik Pardubická rafinérie minerálních olejů se pod obchodním názvem Paramo v roce 1960 stal podnikem s výhradní výrobou speciálních asfaltů. Podstatné zvýšení výroby podniku nastalo po 1. září 1973, kdy byla uvedena do provozu nová atmosférická destilace ropy. Tehdy se výrazně zvýšila výroba paliv, tj. benzínů, motorové nafty a především topných olejů.

Začátkem roku 1994 došlo transformaci ze státního podniku a vzniká akciová společnost Paramo. Od konce roku 2000 je členem skupiny Unipetrol. Dalším významným mezníkem se pro pardubickou rafinerii stal rok 2003, kdy dokončením fúze s firmou Koramo Kolín společnost Paramo posílila svou pozici na domácím i zahraničních trzích.

V současnosti Paramo zaměstnává v Pardubicích a Kolíně 460 zaměstnanců a soustředí se zejména na výrobu mazacích olejů a stavebně-izolačních asfaltových výrobků.

Paramo neustále modernizuje portfolio svých výrobků. Příkladem může být například prémiová řada olejů MOGUL Professional či inovovaná řada speciálních průmyslových maziv - obráběcích kapalin, řezných a konzervačních olejů. Dalším příkladem je i řada MOGUL MOTO speciálně vyvinutá pro dvoudobé i čtyřdobé motory moderních motocyklů, jejíž kvalitu prověřila i česká reprezentace Czech Enduro Team a za kterou společnost Paramo získala prestižní cenu PETROLawards v kategorii produkt. Pro rok 2014 se může společnost pyšnit i oceněním Czech Superbrands Awards pro značku MOGUL.

Toto vše dává velice dobrý základ pro další rozvoj tradiční české firmy, která je s řidiči na cestách od roku 1889...

Kapitoly článku

  1. Mogul Den
  2. Kompletní fotogalerie

Jak se vám líbil tento článek?

Průměr: Známkováno: x

Další články

Houdkovice lámaly rekordy

10.07.2017, Reportáže
Houdkovická výstava zavedla čtyři tisícovky návštěvníků rovnou do motoristického sedmého nebe. A že výstavy v Houdkovicí...

Jízda s pašíkem 2016

07.01.2017, Reportáže
V některých koutech republiky přišel konec roku dříve než bývá zvykem. V případě čtyřkolkářů to bylo už 17. prosince v B...

Mošna rozhodně neloví Pokémony

16.09.2016, Reportáže
Do každého vystoupení hází nové tríčky, každá akce je jiná. A nejen právě proto se s Richardem setkáváme na nejrůznějšíc...


Nepřehlédněte

Kalendář akcí

  Květen 2024  
PoÚtStČtSoNe
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112


English, Deutsch    Nahoru

Copyright © 2008-2024 Quadmania.cz, Kontakty – ISSN 1214-7125 – RSS kanál Loga Quadmania.cz ke stažení, V:0.88s

Nahlásit chybu / vylepšení na této stránce