QuadMania.cz


 ?
Registrace Zaslat heslo


Quadmania živě z Brna

Text: Ollie Roučková | Foto: Jiří Jevický | Datum: 08.03.2012 | Zobrazeno: 9091×

Quadmania živě z Brna Brněnské výstaviště otevřelo své brány již podruhé. První ročník brněnského veletrhu motocyklů a příslušenství se konal v roce 2010, zde se setkal s velkým zájmem návštěvníků, v minulém roce se výstava dle dohody motocyklových společností uskutečnila ve výstavním areálu PVA Letňany. Pro letošní rok se výstava opět vrátila na výstaviště Brno.


Kapitoly článku

  1. Quadmánia živě z Brna
  2. Informace o veletrhu
  3. Kompletní fotogalerie

Slavnostní otevření Motosalonu je za námi, přesně ve 13.00. protnuli stužku policejní prezident Petr Lessy, vrchní ředitel sekce schvalování Ministerstva dopravy Karel Peška, generální ředitel brněnských veletrhů Jiří Kuliš a Jiří Miňovský v zastoupení předsedy SDA, čímž byl vyslán pokyn pro oficiální zahájení veletrhu.
Než se pustím do rozborky 4kolkových prodejců, přiblížím vám dění středečních příprav na hlavní návštěvnický nápor. Velké množství místa okolo expozic je příjemným faktem, hlavně v době tvrdé návštěvnické špičky. K motorkám, 4kolkám a příslušenství se dostanete hladce. Až se výstavní plocha zdá být přemrštěně nafouklá. Návštěvníci mají k dispozici restauraci v horním patře spolu s bistrem hned u vchodu, výběr z jídelního lístku je rozmanitý. Sjíždím zpátky do prvního patra, kde se potýkám s marnou snahou nalézt dostatečně hojného množství připraveného pro 4kolkáře. Jasně máme tu ASP Group, Kymco, Gamaxe, LS2, FOXE … K výstavě tohoto formátu by se slušelo velkolepější pojetí vystavovatelského zaměření. Co nemá chybu je vymýcení trhařských stánků, žádné sarapatičky, cingrlátka, prostě jen motodoplňky,  až na pár mini vyjímek, jako jsou například automobilové sedačky. Hostesky, zázemí i moto média hrají prim. Očekáváte-li, že se tu vaše dítko zabaví programem zaměřeným pro nejmenší, budete zklamáni.
Ještě než se dostanete do útrob brněnského výstaviště, přivítá vás sedmnáct pokladen v čele s informačním střediskem. Po zaplacení vstupného, vás terminály propustí za brány motorkářsko čtyřkolkářského rejdění. Brněnský Motosalon je připraven spíše pro jednostopé příznivce, 4kolky jsou mírně v ústraní. Ohledně motodoplňků a oblečení veletrh opět hýří skromností (samozřejmě s ohledem 4kolkářského oka). Motosalon představuje kompletní zastoupení významných značek s nejaktuálnějšími novinkami. S ohledem na 4kolkové novinky tu vede ASP group, které má svou expozici bezesporu nejsilnější v čele se zelenou novinkou inspirovanou nejextremnějšími americkými speciály - Arctic Cat Wildcat 1000i, bok divokého Wildcata střeží Plowrler HDX 700 vyzbrojený horskou výbavou.
Honda spolu s Triumphem čelí nárazům ASP group, ti mají expozici rozdělenou do dvou částí. Oba břehy vystavovatelské plochy mají kompletně zabrané, co se týká levé části zde nalezneme již zmiňovanou novinku Wildcat 1000, zelená košilka jí sluší, a ten kdo bude mít tu šanci si potvoru prohlédnout z blízka, jistě kývne nad její kulinářskou nápaditostí. ASP nezklamalo a její široký záběr mezi příslušenstvím je i letos rozsáhlý. Na pravém břehu nechybí maziva Maxima, podbití Ricochet, výhřevy Symtec, kufry Kympex, gumy ITP, navijáky a žluto černě zbarvený závodní speciál Martina Lišky. Ten stojíc na barelech hledí na návštěvníky pěkně čelem je nepřehlédnutelným argumentem ASP kolekce. Martin Liška, David Buříval i jiní špičkoví jezdci pod stájí ASP, vám budou rozdávat podpisy, rady i jiná moudra až do samého závěru vystavovatelského kolotoče. Během prohlídky si užijete bohatého doprovodného programu v podání televizorů, které přináší autentické záběry ze 4kolkářských cest. Veškeré dění je doprovázeno zvukovými efekty, vysílanými z repráků.

ASP Group na Motosalonu předvádí tyto modely:

  • Dětské 4kolky: DRR 100, DRR 50…
  • Sportovní 4kolky: Warior 450, tomahavk 400…
  • 4x4: Max 5 EFI, Arctic Cat 700i PS H1, Arctic Cat 700PS H1 TRV, Arctic Cat 700i H1 TBX, Arctic Cat Diesel EGR TRV, Arctic Cat Thundercat 1000i H2, Arctic Cat thundercat 1000i Mud Pro, …
  • SidexSide: Arctic Cat Wildcat 1000i, Prowler 700i HDX…

Gamax:

I Gamax na brněnském Motosalonu rozprostřel svůj stánek, ten je situován v zadní části vystavovatelských ploch. Gamax vám představí tři kusy ze své dílny, prodejní síla pracantů se projevila i na výběru modelových řad. Jedná se o trojici pracantů z toho je jedna jediná převlečena do sněžných pásů. Ač stroj nepůsobí robusnějším dojmem, tématické zimní převlečení je chytlavé. Gamax má zajímavou nabídku při zakoupení jakéhokoli modelu, přímo na výstavě. Jako dárek k zakoupenému modelu dostanete mini 4kolku a radlici na sníh.

Kymco:

Veletržní plocha přirovnatelná ke dvou fotbalovým hřištím podlehla i Kymcu, ti zde představují hlavní tahouny Skutčí flotily spolu s trojlístkem 4kolek. Můžete se těšit na modely Maxxer 300, Maxxer 450i, MXU 500. Velmi příjemní vystavovatelé vám zodpoví veškeré dotazy týkajících se vystavovaných modelů.
Zklamáním je expozice Yamaha a KTM, Yamaha se sice vytáhla přehlídkovou show, která bude probíhat po dobu veletrhu. Ale zařazení 4kolek do expozice je nulové Mezi příslušenstvím ABBUZ se v růžku schovává řádně zašpiněná Kawasaki 450. Závěrem ke 4kolkám připojím sportovní KTM 450 stojící na stánku Quadmanie, kde si můžete prohlédnout nejen 4kolku, ale i motorku a veškeré příslušenství prodávané u nás na Shopu. Trička, mikiny, SPZ držáky….

Pod hledáčkem příslušenství:

Hadry, plachty, nálepky, baterie, zámky, boty, helmy, rukavice, navigace, komunikátory, výpravy…. Vše na jedné ploše, vše si můžete ozkoušet a nemusíte se bát jakékoli parodie na solidní přístup. Pohodové pojetí výstavatelů podtrhává dostatečné množství volných ploch, které oceníte zejména při návštěvě s celou rodinou.

Pokračování článku: Informace o veletrhu

Kapitoly článku

  1. Quadmánia živě z Brna
  2. Informace o veletrhu
  3. Kompletní fotogalerie

Jak se vám líbil tento článek?

Průměr: 3.40 Známkováno: 5x

Další články

Jak se vyrábí čtyřkolky CFMOTO? Zjišťovali jsme přímo v čínské továrně

28.11.2023, Reportáže
Asi se shodneme, že CFMOTO ve čtyřkolkách dnes už patří mezi špičku, mezi čínskými výrobci určitě. Vrtalo vám ...

Otestovali jsme novinky od Yamahy

29.08.2022, Reportáže
Není nad to, než si svou vysněnou čtyřkolku pořádně proklepnout a na živo se přesvědčit, že právě ona je tou pravou. Pře...

Polaris Camp 2022 naživo za řídítky i volanty

13.04.2022, Reportáže
Letošní testovací dny Polarisu v Milovicích nabídly několik pěkně postavených tratí, ale hlavně možnost přímého porovnán...




English, Deutsch    Nahoru

Copyright © 2008-2024 Quadmania.cz, Kontakty – ISSN 1214-7125 – RSS kanál Loga Quadmania.cz ke stažení, V:0.89s

Nahlásit chybu / vylepšení na této stránce