QuadMania.cz


 ?
Registrace Zaslat heslo


Arctic Cat představuje další tři novinky

Text: Petr Poduška | Foto: Press | Datum: 30.12.2010 | Zobrazeno: 10496×

Arctic Cat představuje další tři novinky Při sestavování modelové řady čtyřkolek pro rok 2011 si ve firmě Arctic Cat dali pořádně záležet. Už v létě se veřejnost mohla seznámit s celkem jedenácti novinkami pro příští sezónu (včetně vozidel side-by-side) a zdálo se, že pojem finanční krize Američané konečně vypustili ze slovníku. Že si ale schovají ještě tři trumfy na konec roku, to čekal jen málokdo.


Kapitoly článku

  1. Představení novinek
  2. Video
  3. Kompletní fotogalerie

Výrobce terénních vozítek z Minnesoty obohatil nabídku o dvě čtyřkolky menší kubatury, konkrétně 350 a 425, s pohonem všech čtyř kol, a univerzální crossover XC450i. Dříve než vám budeme moci zprostředkovat jízdní dojmy formou redakčních testů jednotlivých novinek, pojďme se podívat na jejich základní parametry.

350 4x4

Od nejmenší z novinek si vedení společnosti Arctic Cat slibuje výrazné oživení prodejních statistik, protože z celé produkce značky nabízí nejlepší poměr cena/užitek. Navíc se chlubí dospělejšími rozměry než konkurenční modely srovnatelné kubatury.
Model 350 4x4 pro rok 2011 poznáte podle nových tvarů kapotáže včetně blatníků, nových světeů a mřížky chladiče. Integrované plastové stupačky slibují botám lepší adhezi a v kombinaci s nízko umístěným sedlem a ergonomií řídítek také větší komfort při jízdě.
Pohon všech kol dostal na starost čtyřtaktní jednoválec o obsahu 366 ccm, chlazený vzduchem a olejem, který v letošním roce pracoval u modelu 366 SE.
Pohodlí v terénu zajistí plně nezávislé zavěšení zadních kol se dvěma A-rameny, doplněné dvojitými A-rameny vpředu, nastavitelným předpětím pružin tlumičů a zdvihem odpružení 180 mm. Díky pneumatikám Kenda o rozměru 24 palců na předních i zadních kolech, a dvanáctipalcovým ráfkům dosahuje 350 4x4 světlé výšky 250 mm.
Součástí standardní výbavy bude velký přední nosič a zadní SpeedRack s variabilní možností upevnění dalšího příslušenství. Nechybí ani tažné zařízení, digitální přístrojová deska a systém Start-In-Gear, který umožňuje startovat motor bez nutnosti hledání neutrálu.


425 4x4


O něco výkonnější novinka s označením 425 4x4 si za cíl vybrala konkurenční Polaris Sportsman, na který bude útočit mimo jiné i stejnou cenovkou.
Tvary nového modelu 425 4x4 vychází z nové třistapadesátky 4x4, včetně blatníků, světel a mřížky chladiče. Stejně tak mají oba stroje shodné stupačky, nízké sedlo a řídítka.
Snadné rozjíždění a plynulý průběh výkonu má obstarat kapalinou chlazený jednoválec SOHC o obsahu 443 ccm, který díky elektronickému systému vstřikování paliva bez problémů nastartujete za každého počasí a v jakékoli nadmořské výšce.
Stejně jako 350 4x4, také tento stroj stojí na podvozku s plně nezávislým zavěšením zadních kol se dvěma A-rameny a dvojitými A-rameny vpředu a nastavitelným předpětím pružin tlumičů. Odpružení pracuje na dráze dlouhé 180 mm a světlá výška čtyřkolky je 250 mm.
Také standardní výbava je shodná s 350 4x4: velký přední nosič, zadní SpeedRack s variabilní možností upevnění dalšího příslušenství, tažné zařízení, digitální přístrojová deska a systém Start-In-Gear.

XC450i


Do segmentu crossover společnost Arctic Cat vstupuje s novinkou XC450i 4x4. Pokud je vám vzhled tohoto stroje povědomý, pravděpodobně teď začnete vzpomínat, jak vypadá Kymco Maxxer 375 4x4. Ostatně, něco podobného se mohlo stát už u předchozích dvou novinek, které si vypůjčily design od modelu Kymco MXU 4x4.
Unikátní crossover pohání kapalinou chlazený jednoválec SOHC o obsahu 443 ccm. Jeho plnění systémem vstřikování paliva slibuje plynulý průběh výkonu a klidný chod.
V oblasti podvozku příliš kreativity nehledejte – stejně jako u předchozích dvou modelů se i v tomto případě s nástrahami terénu vyrovnává plně nezávislé zavěšení zadních kol se dvěma A-rameny a dvojitá přední A-ramena. Stejná je také možnost nastavit předpětí pružin tlumičů, zdvih odpružení 180 mm a světlá výška 250 mm. Nadstandardem u crossoveru je stabilizační tyč na zadní nápravě, která při agresivním zatáčení pomáhá udržovat XC450i na všech čtyřech.
Přepínání z pohonu zadních kol na 4x4 a zpět usnadňuje elektronický ovladač na pravé straně řídítek. Před odlétávajícím blátem vás ochrání důmyslně tvarovaná sportovní kapotáž a blatníky, obojí v elegantní černé metalíze.
Dvanáctipalcová hliníková kola se dodávají se čtyřkolkou standardně, stejně jako tažné zařízení, digitální přístrojovka a systém Start-In-Gear.

Pokračování článku: Video

Kapitoly článku

  1. Představení novinek
  2. Video
  3. Kompletní fotogalerie

Jak se vám líbil tento článek?

Průměr: 2.20 Známkováno: 5x

Katalog čtyřkolek - kompletní informace o modelu

Arctic cat 350 4x4»
Arctic cat XC 450i»
Arctic cat 425 4x4»

Další články sekce Arctic Cat

Nová Alterra TRV 700i

19.12.2017, Novinky
Sedmistovková čtyřkolka Alterra TRV od amerického výrobce Arctic Cat je ideálním kompromisem mezi prací a zábavou. Dopol...

Jakub Vágner spoléhá na čtyřkolku Arctic Cat TRV 700i XT PS

19.01.2017, Novinky
Jakub Vágner, známý český sportovní rybář a držitel mnoha světových rekordů, a čtyřkolka Arctic Cat TRV 700i XT PS....

Čtyřkolky Arctic Cat pro polskou armádu

26.04.2016, Novinky
Poté, co čtyřkolky Arctic Cat vyhrály výběrová řízení pro české hasiče, se nyní začínají prosazovat i v sousedním Polsku...




English, Deutsch    Nahoru

Copyright © 2008-2024 Quadmania.cz, Kontakty – ISSN 1214-7125 – RSS kanál Loga Quadmania.cz ke stažení, V:0.84s

Nahlásit chybu / vylepšení na této stránce