QuadMania.cz


 ?
Registrace Zaslat heslo


Mikulášský závod cross country

Text: Matěj Oliva | Foto: Vašek Maleček | Datum: 07.12.2008 | Zobrazeno: 8545×

Mikulášský závod cross country Na písečné trati jižně od Strakonic se o uplynulém víkendu konal závěrečný závod série závodů ADT ESSOX Endurance cup.


Kapitoly článku

  1. Článek
  2. Kompletní fotogalerie

Při ranním pohledu z okna a cestě na trať jsme byli přesvědčeni o deštivém dni. Opak byl nakonec pravdou a jakoby na žádost pořadatelů se obloha nad pískovnou (Ve správě místních technických služeb, které závod umožnili uspořádat) roztáhla a trať byla zalitá sluncem. Ač se jednalo pouze o přátelské setkání na zakončení sezony, rozhodně se jezdci navzájem nešetřili a bojovalo se o každý metr trati.

Hobby


V půl desáté vyyrazila do závodu kategorie hobby bez rozdílu kubatury. Na startu tak stály velde ostrých sportek i pracovní čtyřkolky, jejichž piloti se srdnatě bili s tratí. Ta byla postavena tak, aby prověřila jezdecké schopnosti každého jezdce.
Na trati nechyběly rychlé zatáčky, prudké sjezdy i úzké písečné výjezdy. Bylo k vidění i několik pádů, při kterých naštěstí přišel k újmě jen nějaký ten plast. Závod trval 45 minut a o vítězi rozhodoval počet ujetých kol.
Výsledky:

Profi

Už při poslechu nastartovaných motorů bylo znát, že tato kategorie bude trochu o něčem jiném. Ve startovním poli byly především sportky o objemu 450 ccm. Hned po startu nastala tlačenice při prvním ostrém sjezdu, které využili první jezdci, kteří si získali drobný náskok, který neustále narůstal. Vedoucího jezdce poté potkal defekt, který ho připravil o téměř jisté vítěztví.
I
Přestože mechanici Accesu dokázali kolo rychle vyměnit, ztrátu se již dohnat nepodařilo. Ke konci rozjižďky už byla také poznamenána trať, kde vyjeté koleje několikrát způsobily uvíznutíé nízké sportovní čtyřkolky a byl potřeba pohotový zásah traťáků. Profíci jeli šedesátiminutovku.
Výsledky kategorie profi:
Večer se pak celé startovní pole a doprovod přesunul do hotelu Atawa v Rabí, kde se konal raut, promítání videa a fotek z uplynulé sezony a nemohla chybět ani živá hudba.
Nová sezona začíná již v únoru doufejme že zasněženým závodem. Více informací najdete na stránkách pořadatele ADT ATV&MOTO Shop Horažďovice www.atvamoto.cz
Poděkování samozřejmě patří partnerům projektu:

Kapitoly článku

  1. Článek
  2. Kompletní fotogalerie

Jak se vám líbil tento článek?

Průměr: Známkováno: x

Nejnovější články o Čtyřkolkách

Journeymancup 2007

28.10.2007, Závody
Předposlední díl značkového seriálu Journeymancup se odehrál na milovickém tankrodromu a pro tentokrát byla připravená p...


Nepřehlédněte



English, Deutsch    Nahoru

Copyright © 2008-2024 Quadmania.cz, Kontakty – ISSN 1214-7125 – RSS kanál Loga Quadmania.cz ke stažení, V:0.81s

Nahlásit chybu / vylepšení na této stránce