QuadMania.cz


 ?
Registrace Zaslat heslo


Yamaha Wolverine R-Spec

Text: Ollie Roučková | Foto: Yamahamotorsports | Datum: 03.03.2015 | Zobrazeno: 3614×

Yamaha Wolverine R-Spec
Poté co Yamaha znovu vstoupila na trh Side-by-Side s modely Viking a Rhino, přichází s hravějším modelem Wolverine R-Spec. Čtyřtaktní kapalinou chlazený motor o obsahu 708 ccm se dere kupředu, o plnění motoru se stará střikování Mikuni s průměrem difuzoru 44 mm.


Kapitoly článku

  1. Novinka
  2. Kompletní fotogalerie

Oproti předešlému modelu je novinka vyladěna pro maximální hltání kilometrů, Yamaha dost dobře ví, že je nutné zapracovat i na sekci UTV a SidexSide což značí Wolverine R-Spec. Když se podíváme na označení R –Spec k tomu spadá balíček tlumičů KYB, dlouhé tlumiče jsou kompletně nastavitelné, při rychlejší jízdě tak celek drží kontakt s terénem ve kterém nikdy neupadá trakce. Zadní tlumiče firma KYB vyrobila speciálně pro tento model – Wolverine. Dohromady má novinka zdvihy kol - 246 s 268 mm, světlost 290 mm. Bačkory Maxxis Bighorn 2.0., prostě luxus.                                                                                              

 

Terénem mně neurazíš:

Novinka směle šplhá vstříc výzvám a v terénu jí opravdu jen tak nic nezarazí, jako by  měla víc vytažená kola než tomu je u uplynulých modelů. Do zatáček sedí, jen tak se nepřevrací a v šikmých sjezdech si libuje. Výjezdy hltá s lehkostí, jako by tento model snad ani neměl pod kapotou sedmistovkový agregát. Yamaha tvrdí, že s Wolverine R-Spec budeme mít lehký pocit z řízení s výbornou zpětnou vazbu – EPS. Brzdy má Wolverine také docela obstojné, o zaflekování na místě se starají odvrtávané kotouče - 270 mm, zpomalované dvoupístkovými třmeny Nissin.

Houževnatá houžvička:

Novinka je opticky i prakticky zúžená nejen na rámu, což přináší lepší manipulaci v nepřístupném terénu. Celkové rozměry Wolverine R-Spec jsou mnohem kompaktnější než u modelu Viking. Yamaha zapracovala a opravdu inovovala šasí, které je oproti předešlému modelu kratší. Celek je centralizován na hmotnosti, tak aby bylo vše co nejblíž těžišti (motor je posunut o 148 mm dopředu, naopak sedačky jsou posunuty dále dozadu). Stroj je lehčí cca o 30 kg.

Pro lepší výhled ze stroje Yamaha zapracovala i na designu přední masky, která přináší komplexnější výhled pro řidiče i spolujezdce. Koukneme-li se do kokpitu, je tu vše zcela nové, dvojice měkkých sedadel s vysokými opěrkami hlavy působí robustněji, sedačka řidiče je nastavitelná cca o 90 mm, naopak spolujezdec si může nastavit trojí délku madla. Co se týče skladovacích ploch novinka se chlubí odkládacím boxem v přední části také ve středové konzoly, pod sedačkou spolujezdce a velkou ložní plochou na korbě (uveze 136 kg) s upínacími háky. Což není nic tak převratného. Opět tu máme tříbodové pásy. Wolverine R-Spec bude k dispozici v barvách: ocelově modrá, Hunter Green a RealTree Xtra Camo. Do prodeje půjde letos v květnu.

Video:



Závěrečné hodnocení

Klady
Kompaktnost
Centralizace hmotnosti
Tlumiče
EPS
Systém AIS
Variátor Ultramatic
Přístup k motoru
Přístup ke vzduchovému filtru
Široká škála doplňkové výbavy

Zápory
Tříbodové pásy
Malá dvířka
Pouze trojice barevných provedení
Cenová nabídka

Kapitoly článku

  1. Novinka
  2. Kompletní fotogalerie

Jak se vám líbil tento článek?

Průměr: 4.00 Známkováno: 2x

Další články sekce Yamaha

Pozvání na Yamaha ATV test den

31.05.2023, Novinky
Prezentace s možností osobního vyzkoušení několika modelů čtyřkolových vozidel Yamaha kategorie ATV a Side-by-Side....

Yamaha zve na ATV TOUR 2022

16.08.2022, Novinky
Yamaha ATV TOUR poprvé v České republice. Jedinečná šance pro širokou veřejnost otestovat zdarma špičkové sportovní quad...

Yamaha spustila online rezervace novinky Wolverine RMAX 1000

15.12.2020, Novinky
Yamaha před nedávnem představila svou velkou novinku v segmentu side-by-side, ke které právě spustila online rezervační ...


Novinky a reportáže





English, Deutsch    Nahoru

Copyright © 2008-2024 Quadmania.cz, Kontakty – ISSN 1214-7125 – RSS kanál Loga Quadmania.cz ke stažení, V:0.62s

Nahlásit chybu / vylepšení na této stránce