QuadMania.cz


 ?
Registrace Zaslat heslo


Switchback wheelie

Text: Ollie Roučková | Foto: Richard Mošna | Zdroj: Richard Mošna | Datum: 01.02.2016 | Zobrazeno: 4768×

Switchback wheelie Tenhle tríček neovládá moc lidí, a asi bych ho nikomu nedoporučoval zkoušet sám někde v okolí baráku. Chce to opět pořádný plácek, bez překážek, protože, tady když spadnete a než se zmátoříte, tak je kolka fuč.



Chce to lehce přidat volnoběh, aby kolka byla schopná s vámi sama jet v klidu a nechcípnout. No a pak se otočit na čtyřkolce o 180°. Vše je najednou obráceně. Nohu do hrazdy… Propnout. Levá noha musí samozřejmě zůstat na brzdě!
Doporučuji na brzdu šlapat patou. A teď už je jen na Vás, jak Vám to půjde. Postup je úplně stejný, jako když jezdíte popředu po zadních, jen je vše opačně. Takže spojku, a zkoušet to pomalu, nejdříve lehce plynu a vidět co to udělá.
A postupně navyšovat než se dostanete do mrtvého bodu. A chce to opravdu citovku, nebo kolku fakt dolámete.... Držím palce.

Driftění v sedě na nášlapu

Hodně efektivní je točit se a při tom sedět na nášlapu. Chce to do toho jít, jen pokud se nebojíte za to vzít. Jinak Vás to zahodí. A nevybírat si moc povrch, který drží. Už i mě se stalo, že mě kolka při tomhle vyhodila a není to nic příjemného.
Hupsnětě na nášlap, držte řídítka oběma rukama, plnej rejt na stranu na které sedíte…. A plnej plyn. Pak už jen plynovat podle toho jak to bude driftit. Když si budete jisti, že to máte pod kontrolou tak se nebojte pustit jednu ruku a třeba s ní mávat, prostě to nějak oživit.
A upozorňuji, že jediná záchrana v tomto případě je buď přední brzda, nebo chcípák!


Jak se vám líbil tento článek?

Průměr: 1.50 Známkováno: 2x

Další články

Co se dá dělat v zimě?

21.12.2015, Jak na to
No tak v zimě se dá dělat spoustu věcí… Já se snažím dát stroj dohromady ve spolupráci s 2Hmoto. A pokud stroj jezdí? No...

Jak vyčistit vzduchový filtr?

04.06.2015, Jak na to
Stejně jako člověk potřebuje i motor k dosažení největšího výkonu dostatek kyslíku. Výkonnost pohonné jednotky je přímo ...

Na rallye je navigace základ

05.05.2015, Jak na to
Patrně jedou z největších výzev dálkových pouštních rallye je navigace. Máte před sebou několik tisíc kilometrů cestou n...


Nenechte si ujít





English, Deutsch    Nahoru

Copyright © 2008-2024 Quadmania.cz, Kontakty – ISSN 1214-7125 – RSS kanál Loga Quadmania.cz ke stažení, V:2.11s

Nahlásit chybu / vylepšení na této stránce