QuadMania.cz


 ?
Registrace Zaslat heslo


Přilby LS2 na čele Dakarské rallye

Text: Ollie Roučková | Foto: Ollie Roučková | Autor: Asp Group | Datum: 17.01.2015 | Zobrazeno: 2600×

Přilby LS2 na čele Dakarské rallye Více než 9 000 kilometrů dlouhá trať nejslavnější a největší rallye světa je nejtěžším testem, který si lze představit. Závodníci se musí denně vyrovnávat s bezpočtem útrap, které znamenají pro lidi i materiál obrovskou výzvu.


Stejně jako v předchozích ročnících přijala tuto výzvu i úspěšná značka španělských přileb LS2, která pro letošní Dakar postavila LS2 Team čítající celkem 72 jezdců (téměř třetina startovního pole) z 18 zemí v kategoriích motocyklů a čtyřkolek, v jejichž čele nestojí nikdo jiný než čtyřnásobný vítěz Dakaru a obhájce loňského prvenství Marc Coma.

Marc Coma
(KTM) v přilbě LS2 MX 456 sváděl od začátku rallye tuhé souboje na čele se španělem Joanem Barredou Bortem jedoucím na Hondě, ve včerejší osmé etapě se Coma propracoval na absolutní čelo průběžného pořadí s náskokem více než 9 minut na druhého Paula Goncalvese, továrního jezdce Hondy. Přilbám LS2 svěřila na letošním Dakaru bezpečnost své hlavy i celá řada dalších špičkových závodníků. Z nejúspěšnějších jsou to například zatím průběžně šestý Portugalec Ruben Faria, tovární jezdec Red Bull KTM týmu, Juan Pedrero Garcia, který osmou etapu dokončil na druhém místě, nebo Alessandro Botturi z továrního týmu Yamahy.
V kategorii čtyřkolek jedou v přilbách LS2 například Paraguayec Nelson Augusto Sanabria Galeano, vítěz osmé etapy, který je v polovině soutěže na čtvrté příčce průběžného pořadí, nebo Jeremias González Ferioli, mladý, teprve 19letý argentinský jezdec, vítěz sedmé etapy a pátý jezdec průběžného pořadí (oba na Yamaze 700 Raptor). Z jezdců jedoucích v přilbách LS2 nelze nezmínit také Švéda Thomase Berglunda, který s motocyklem KTM absolvuje Dakarskou rallye v kategorii Malle-Moto, ve vůbec nejtěžší dakarské kategorii vypsané pro jezdce bez servisního doprovodu, kteří po dojezdu každé etapy místo odpočinku, masáže a spánku opravují a servisují své motocykly sami. V této extrémní kategorii vede Thomas Berglund o tři a čtvrt hodiny před Nizozemcem Jürgenem van den Goorberghem, známým bývalým jezdcem MotoGP.
Úspěšné přilby LS2 MX 456, s nejnovějšími technologiemi vyvinuté pro nejtěžší off-roadové závody, dostaly pro letošní Dakar speciální „kamuflážní“ design nebo nesou tovární barvy závodních týmů, a pro všechny jezdce LS2 je v cíli k dispozici asistenční kamion, kde se po každé etapě provádí servis přileb včetně čištění interiéru od prachu a odborného vysušení.

www.ls2.cz a www.ls2.sk

Jak se vám líbil tento článek?

Průměr: Známkováno: x

Další články sekce LS2

Nová LS2 MX456 Factory

20.06.2014, Představujeme
O španělských helmách LS2 se říká, že je to nejrychleji se rozvíjející značka helem na světě. Bez důkladnějšího marketin...

LS2 v tom jela s ním

31.03.2014, Představujeme
Jawa 350 z roku 1978 a první Čech objeli svět! V pátek 14.2. 2014 po poledni přejel Pavel na Jawě českou hranici v Pomez...

LS2 Tuareg helmy na závodech

21.06.2013, Představujeme
Po dakarské bouři 2013 se Španělské helmy LS2 hned třikrát objevily na stupních vítězů, v letošním roce se i v našich ko...




English, Deutsch    Nahoru

Copyright © 2008-2024 Quadmania.cz, Kontakty – ISSN 1214-7125 – RSS kanál Loga Quadmania.cz ke stažení, V:0.43s

Nahlásit chybu / vylepšení na této stránce