QuadMania.cz


 ?
Registrace Zaslat heslo


Přidej, za zády máš Ollie

Autor: Luboš Mezei | Datum: 10.09.2011 | Zobrazeno: 6674×

Přidej, za zády máš Ollie Máme za sebou více jak polovinu závodů v seriálu OffROAD Maratonu a na čela kategorie Pohár QUAD SP se usadila Ollie Roučková se startovním číslem 211.


Kapitoly článku

  1. Rozhovor
  2. BIO

Ahoj závodnice, mám na tebe pár otázek:
Ahoj Luboši, předem bych chtěla uvést na pravou míru, jak říkáš - "že jsem se usadila na čele žebříčku". Ono to tak úplně není, spíše jsem se tam tak nějak ocitla. Je mi jasné že toto prvenství není na dlouho, máme před sebou ještě trojici náročných závodů. Tohle je jen mezistupeň, který je opravdu jen náhodný.
Jak dlouho vlastně jezdíš na čtyřkolce?
Mám takové tušení, že na 4kolce lítám snad sto let, teď vážně asi sedm let se tak nějak snažím vlát za řídítky 4kolky.

Co tě, nebo kdo tě posadil na kolku?
Na 4kolku mně vůbec poprvé posadil přítel, vybral si k tomu nejlepší příležitost – jízdu na koupálko. Lidi já jsem tu 4kolkou plechovku nenáviděla.

Kde jsi byla na kolce nejdál?
Nejdál asi v Izraeli, poté určitě v Řecku, Španělsku, Rumunsku, Slovensku, Německu…

Jaké 4kolky jsi měla v garáži?
Jako má úplně první propůjčená byla Honda 400, poté jsem sáhla u Andymortors po Yamaze 200. Ta byla malá, následně jí vystřídala Kawasaki KFX 400, po dokonalé destrukci jsem KFX vyměnila za Yamahu Raptor 700, a ten tu straší dodnes. Závodní speciál Polaris Outlaw 525 a nyní je tu k tomu SMC RAM 520.
Co je pro tebe největší úspěch?
Pro mně je největší úspěch každý dojetý závod. Ale vůbec ten nejcennější je 4hodinovka v Ústí nad Labem, kde jsem zázrakem dojela na 2. místě v kategorii Quad SP pohár. Byl to můj teprve druhý takto dlouhý závod, ve kterém jsme si všichni sáhli na dno sil.

Jaké seriály jedeš v letošním roce?
Offroadmaraton, ITP, Amatér republika Cup, plus vložené seriály v Německu

Kdo je tvůj vzor?
Martin Liška

Vím že bez sponzorů to ani nejde závodit. Myslíš, že máš výhodu, když jednáš s nimi jako jedna z mála žen co jezdí na čtyřkolce?
Ani bych neřekla.
Kde a jak často trénuješ?
V závodní sezóně se snažím co nejvíc jezdit na 4kolce, trénuji na Hummer tvrzi, kde je přírodní trať, na kterou mám volný přístup. Samotná příprava začíná ve fitku a končí v bazéně. Plavání je téměř na denním pořádku, a když neplavu tak běhám.

Co takhle dálkové soutěže. Baja, Dakar neláká tě to?
Baja závody bych moc ráda zkusila, ale Dakar budu sledovat jen z povzdálí. Vím jaké mám možnosti, a na Dakar ještě musím počkat. Přece jenom za 4kolkou vlaji, mám se stále co učit.

Co uděláš jako první po sezoně?
Zamknu 4kolku do garáže, hodím do auta prkno, dvě běhací fošínky a celou zimu budu na horách.

Koukal jsem, že jsi spolupracovala i s klukama z SugarBeat videa, které je čistě o holkách. Proč a jak tato spolupráce vznikla?
Na to odpoví nejlépe čeští autoři videa, Šťepán Romanov a Martin Vrbický: "Film na pomezí dokumentu a sportovního videa představuje zástupkyně něžného pohlaví ve sportech jako je skateboarding, snowboarding, freeskiing či horská kola, nebo 4kolek. Formou krátkých klipů propojených komentářem samotných protagonistek se tak dotýkáme celé řady zajímavých témat vyplývajících z problematiky jejich prosazování se ve spíše mužském odvětví."

Děkuji za rozhovor , a ještě jedna otázka, co bys doporučila ostatním holkám které jezdí na kolkách a bojí se postavit na start?
Není se vůbec čeho se bát, rychlejší jezdci si najdou stopu, stačí to jen zkusit. A když dojdou síly, není ostuda zastavit a odpočívat. Vždyť jde jen o zábavu.

Pokračování článku: BIO

Kapitoly článku

  1. Rozhovor
  2. BIO

Jak se vám líbil tento článek?

Průměr: 1.00 Známkováno: 9x

Další články

Jak se vyrábí čtyřkolky CFMOTO? Zjišťovali jsme přímo v čínské továrně

28.11.2023, Reportáže
Asi se shodneme, že CFMOTO ve čtyřkolkách dnes už patří mezi špičku, mezi čínskými výrobci určitě. Vrtalo vám ...

Otestovali jsme novinky od Yamahy

29.08.2022, Reportáže
Není nad to, než si svou vysněnou čtyřkolku pořádně proklepnout a na živo se přesvědčit, že právě ona je tou pravou. Pře...

Polaris Camp 2022 naživo za řídítky i volanty

13.04.2022, Reportáže
Letošní testovací dny Polarisu v Milovicích nabídly několik pěkně postavených tratí, ale hlavně možnost přímého porovnán...




English, Deutsch    Nahoru

Copyright © 2008-2024 Quadmania.cz, Kontakty – ISSN 1214-7125 – RSS kanál Loga Quadmania.cz ke stažení, V:0.36s

Nahlásit chybu / vylepšení na této stránce