QuadMania.cz


 ?
Registrace Zaslat heslo


Ollie odjíždí do Španělska, na start Intercontinental Rally

Foto: Ollie Roučková | Zdroj: Ollie Roučková | Datum: 21.01.2015 | Zobrazeno: 2426×

Ollie odjíždí do Španělska, na start Intercontinental Rally Je zabaleno, naloženo, nyní už čeká Ollie Roučkovou a Vype Racing Team jen dlouhá cesta do Španělska, kde je bude čekat přejímka strojů a pak už jen - děj se vůle čtyřkolkářská. Intercontinenatal Rally po stopách původního Dakaru startuje už 26. ledna.


Intercontinental Rally se stále jezdí podle starých pravidel a bez továrních týmů – závod je otevřený téměř pro každého, kdo má odvahu se do pouště pustit. Vyloženě nízkorozpočtová soutěž začíná zahřívací etapou ve španělské Almerii, pak pokračuje přes Maroko, Mauretánii až do Senegalu. Závod se jede ve dvou variantách: ta těžší verze The Full Range Class končí po 14 dnech až v Lac Rose nedaleko senegalského Dakaru, zatímco The Lite Class bude ukončena už po šesti dnech v marocké Dakhle. Mezi soutěžícími bude letos i třicetiletá Ollie Roučková, která má na svém kontě mistrovské tituly Cross Country 4x4 i v kategorii Quad. A jaké má naše čtyřkolkářka ambice? "Nevzdat se a dolítnout do cíle třeba i na posledním místě," uvedla závodnice v posledním rozhovoru před odjezdem do Španělska pro server motorkáři.cz.
Co tvoje Yamaha, proběhly na ní ještě nějaké změny?
"Pár změn proběhlo v oblasti navigace, namísto jedné GPS povezu na řídítkách dvě. Tím jsme trochu pozměnili držáky GPS spolu se štítkem. Jiné zásadnější změny naštěstí neproběhly."

Odjíždíš pozítří, co bylo nejtěžší před odjezdem?
"Zabalit se do dvou dakarských beden, jako holka potřebuju tunu nesmyslných nesmyslů :) Ale ne teď vážně, nejsložitější bylo doladit mašinu, vyřešit, kam umístíme benzín a kolik ho vlastně povezu. Hodně náročné na čas bylo učení se s programem MapSourc. Ale myslím, že se vše povedlo, jak má, a nyní už je vše na 100 % připraveno."
 
Jedeš pod Vype Racing Team, kdo všechno v Africe s tebou bude?
"Pojedu bok po boku s Dušanem Randýskem, který drží zlatou medaili z minulého ročníku Intercontinental Rally 2014 v kategorii SidexSide. Druhým závodníkem jedoucím v barvách týmu je Ludvík Pek, který také drží zlato ve své kategorii z minulého ročníku a i letos pojede v kategorii aut. Vype Racing Team vyrazil do světa s Asistančním balíčkem, ten si vzali kluci Lukáš Černý a Petr Písek."

To zní dobře, takže teamová podpora je silná?
"Ano je, kluci jsou výborní jezdci a vždy, když mám s něčím problém, vím, že se na ně mohu obrátit. Mimo to je velmi dobré mít v závodě ostré závodní auto, které nám poveze náhradní díly."

Budeš si opravovat Yamahu sama?
"Lehčí věci, jako je například výměna oleje, čištění filtru, dotažení povolených částí, si budu řešit sama, ale u složitějších věcí mi bude pomáhat náš teamový mechanik Václav Hucl. Ale asi z mého předsevzetí to dopadne tak, že po dolítnutí do bivaku odevzdám mašinu a umřu :)"

Jak vezete techniku?
"Technika se veze po ose na plaťáku. Veškeré vybavení, nářadí a náhradní díly jsou umístěné v doprovodných vozidlech."

Tak ať se vám všem na Intercontinental Rally moc daří!


Jak se vám líbil tento článek?

Průměr: 1.33 Známkováno: 3x

Další články

Čtyřkolky na veletrhu Motosalon 2024

03.03.2024, Novinky
První březnový víkend již tradičně patří zahajovací motocyklové výstavě, letos brněnskému Motosalonu. Oproti minulým let...

Americké stroje Polaris nově v Poděbradech

08.02.2024, Novinky
Závodní bugyna RZR Pro R Factory amerického výrobce Polaris vítězně prolétla Saúdsko-arabskou pouští a fanoušci týmu Séb...

Čtyřkolky CFMOTO nyní ještě dostupnější.

31.01.2024, Novinky
Atraktivní prodejní akce na začátku roku jsou pro značku CFMOTO, resp. jejího dovozce, společnost Journeyman CZ, již sam...


Novinky





English, Deutsch    Nahoru

Copyright © 2008-2024 Quadmania.cz, Kontakty – ISSN 1214-7125 – RSS kanál Loga Quadmania.cz ke stažení, V:0.41s

Nahlásit chybu / vylepšení na této stránce