QuadMania.cz


 ?
Registrace Zaslat heslo


Nový BLADE 600i SE LT 4x4 2017

Text: Láďa Záruba | Datum: 28.08.2017 | Zobrazeno: 6598×

Nový BLADE 600i SE LT 4x4 2017 TGB Blade se za tu dobu, co je na trhu, už stihl stát legendou. To ovšem samozřejmě neznamená, že by továrna TGB spala na vavřínech. Právě naopak. Nejnovější upgrade této oblíbené užitkově-pracovní čtyřkolky střední třídy přináší díky novému motoru víc výkonu, víc rychlosti a víc tažné síly, a navíc pár dalších modernizací, z nichž asi nejvýraznější jsou nové systémové nosiče.


Blade si už dávno získal srdce českých i slovenských čtyřkolkářů, a výborně se prodává také ve Francii, Rakousku nebo Německu. V Německu je TGB Blade dokonce na úplné špičce prodejů ve vůbec nejprodávanější čtyřkolkové kategorii LOF, tedy čtyřkolek s plným výkonem a bez omezení maximálku.

Na úspěch nového Blada „zadělali“ už jeho předchůdci, Blade si vydobil pověst velmi odolné a spolehlivé čtyřkolky. Zajímavé je, že za vysokou oblíbeností Bladů nikdy nebyla nějaká dumpingová cena nebo extrémní výkon motoru, ale robustnost, dobré jízdní vlastnosti, snadná ovladatelnost, dobrý poměr ceny, kvality a užitné hodnoty, bezproblémovost, solidnost a vůbec celková vyváženost téhle čtyřkolky.
Nové šestikilo dostalo zcela nově konstruovaný motor o objemu 561 cm3, který dává zhruba o 10% větší výkon oproti 550. V číslech je to nárůst z 38 koní u 550 na 43 koní u šestikila v otevřené verzi. S vyšším výkonem se pojí i vyšší maximálka, lepší hodnoty zrychlení a vyšší tažná síla - mimochodem tažná síla Blada 920 kg patří k těm absolutně nejvyšším ve střední třídě. Motor dostal nové čtyřventilové hlavy, kombinované chlazení kapalinou a olejem se dvěma samostatnými chladiči, a vstřikování paliva od německého Siemensu. Nový je také designově zdařilý výfuk, známý už z modelů Blade 1000.
Inovovaný je také podvozek. Nejmarkantnější změnou jsou nové oplastované nosiče (stejné nosiče má i Blade 1000), které jsou konstruované jako systémové, takže nabízejí více praktických možností pro připevnění nákladu. Kromě toho, že vypadají moderně, mají také neklouzavý povrch a provozem se neodírá žádná barva. Na řídítkách je nově k brzdění už pouze jen levá brzdová páčka, brzdy se nyní ovládají už pouze centrálně, a to buď nožním pedálem nebo levou ruční páčkou. Důvodem jsou nové evropské předpisy. Další změnou je jiné místo uchycení zadních jednotek za účelem zmenšení naklánění stroje v zatáčkách a zvýšení přesnosti jízdy.
Co zůstalo, to je rám a plasty. Žádný facelift se tedy tentokrát nekoná, zřejmě je dosavadní vizuální koncepce Blada stále úspěšná. Zůstal také pohon s nezávisle zavěšenými koly, elektrickou uzávěrkou předního diferenciálu, elektrickým přepínáním pohonu 2x4 / 4x4, zpátečkou, redukcí, dopřednou rychlostí a brzděním motorem. Model LT s prodlouženým podvozkem navíc nabízí víc místa řidiči i spolujezdci, poskytuje více důvěry ve stoupáních a ve sjezdech, a dobrou stabilitu při jízdě. Zůstala i poměrně bohatá základní výbava - 3000lbs naviják, tažné, pancéřované brzdové hadičky, dvě 12voltové zásuvky, 8paprsková hliníková kola, chrániče rukou a páček, přední nárazník, LED světla pro denní svícení, LED blikače, koncová a brzdová světla, u LTéček navíc vyvýšené sedadlo spolujezdce s opěrkou zad, madla a integrované stupačky pro spolujezdce.
Nový TGB Blade 600 je k dispozici ve stříbrné metalíze anebo ve velmi elegantní hnědé matné metalíze. Více informací na www.tgbmotor.cz

Technické specifikace:

Motor: čtyřtaktní jednoválec SOHC, EFI
Objem: 561 cm3
Vrtání x zdvih: Ø 97 x 79,2 mm
Kompresní poměr: 10.2 : 1
Výkon: 31,4 kW/7000 /min (off-road)
Chlazení: kapalinou + olejem + elektrický ventilátor
Pohon:
2x4 / 4x4, elektricky přepínatelný
Převodovka: automatická - CVT variátor se zpátečkou, L/H/N/R/P + brzdění motorem
Uzávěrka diferenciálu: přední, s elektrickým ovládáním
Koncový převod: kardanem vpředu i vzadu

Zavěšení přední / zadní:
nezávislá dvojitá A-ramena
Pérování přední / zadní: hydraulické tlumiče + pětipolohově nastavitelné předpětí pružin
Brzdy přední: 2x hydraulická kotoučová
Brzdy zadní: 1x hydraulická kotoučová
Pneumatiky přední: AT25 x 8 - 12
Pneumatiky zadní: AT25 x 10 - 12

Celková délka: 2280 mm
Celková šířka: 1250 mm
Celková výška: 1420 mm
Světlá výška: 320 mm
Výška sedla: 940 mm
Rozvor: 1450 mm
Provozní hmotnost: 438 kg
Palivová nádrž: 18 l

Jak se vám líbil tento článek?

Průměr: 2.33 Známkováno: 3x

Katalog čtyřkolek - kompletní informace o modelu

TGB Blade 600»

Další články sekce TGB

ASP Group Distributing v novém sídle

30.11.2019, Novinky
Přilby LS2, čtyřkolky Arctic Cat, TGB, Access, Linhai, elektrické skútry Yadea, to je jenom zlomek ze sortimentu, kterým...

Nový TGB Blade 1000i nabízí lepší techniku

29.07.2019, Novinky
TGB Blade 1000i nyní přichází s novým atraktivním designem a vylepšenou technikou. Nová generace čtyřkolky roku 2019 v Č...

Eicma: galerie čtyřkolek

13.11.2010, Novinky
Milánská výstava není jen velkou přehlídkou motocyklových značek. Chybět nemohly ani nejrůznější čtyřkolky, mezi nimiž s...


Nenechte si ujít





English, Deutsch    Nahoru

Copyright © 2008-2024 Quadmania.cz, Kontakty – ISSN 1214-7125 – RSS kanál Loga Quadmania.cz ke stažení, V:0.90s

Nahlásit chybu / vylepšení na této stránce