QuadMania.cz


 ?
Registrace Zaslat heslo


Nová Alterra TRV 700i

Text: Honza Zajíček | Foto: Arctic Cat | Datum: 19.12.2017 | Zobrazeno: 7747×

Nová Alterra TRV 700i Sedmistovková čtyřkolka Alterra TRV od amerického výrobce Arctic Cat je ideálním kompromisem mezi prací a zábavou. Dopoledne odvozíte balíky sena, dřevěné špalky nebo odhrnete sníh, odpoledne za sebe posadíte ženu a vyvezete ji na výlet. Výhradní dovozce do Čech, firma ASP Group, ji nyní nabízí za akční cenu, tak se pojďme podívat, co jí tiká pod kapotou.


Kapitoly článku

  1. Nová Alterra TRV 700i
  2. Kompletní fotogalerie

Srdcem amerického stroje je motor vyráběný v motorárně ve městě St. Cloud v USA. Sedmistovkový jednoválec je chlazený kapalinou, v hlavě válce mu běhají čtyři ventily, o optimální dodávku paliva za každé situace se stará elektronické vstřikování, i díky tomu může být čtyřkolka homologována pro silniční provoz. O přenos síly z motoru ke kolům se stará automatická převodovka Duramatic, kde je variátor doplněný o odstředivou spojku. Díky ní se snižuje opotřebení hnacího řemene, navíc nabízí okamžitý a plynulý záběr. U převodovky můžete vybírat z pěti poloh L / H / N / R / P (dopředu, redukce, neutrál, zpátečka, parking), zároveň podporuje brždění motorem.
Pokud půjdeme dál po náhonu, dojdeme k elektronicky volitelnému pohonu na dvě, nebo čtyři kola. Tento systém má výhodu v tom, že máte všechno pod kontrolou a nemusíte se spoléhat na automatický systém. Jedete-li v lehčím terénu, stačí pohon zadních kol, který vám dopřeje lehkou, hbitou ovladatelnost. Jakmile zmerčíte těžší terén, jednoduše na řídítkách přepnete do módu 4WD a to i za jízdy. V tu chvíli jsou přední kola poháněná diferenciálem, tím pádem se mohou pohybovat rozdílnou rychlostí se zachováním snadné ovladatelnosti při větší trakci. Pokud by šlo opravdu do tuhého, můžete ještě jednou sáhnout na elektronický přepínač a diferenciál natvrdo uzamknout. S rovnoměrně rozděleným výkonem na všechna kola už projedete snad všechno.
Nejen v terénu jezdci docení nový stabilnější podvozek s nižším těžištěm a rozvorem prodlouženým o 5 cm, přitom ale čtyřkolka zůstala stejně dlouhá. Všechna čtyři kola jsou na zavěšena nezávisle, prodloužený zdvih tlumičů patří, spolu s průchodností, k největším ve třídě. O dobrou ovladatelnost čtyřkolky se starají dvojitá přední „Áčková“ ramena s upravenou geometrií.
Co se praktičnosti týče, nabídne Alterra klasickou automobilovou „kouli“ s konektorem pro připojení vozíku a vylepšené nosiče SpeedRack II. Jsou vyrobené z odolného plastu, hrubé zacházení přežijí i při teplotách hluboko pod bodem mrazu. Navíc jsou vybavené odolným hliníkovým rychloupínacím systémem Speedlock, díky kterému na nosiče připevníte všemožné příslušenství nebo zavazadla jedna dvě. S tím, abyste je nevytrousili po cestě, vypomůže protiskluzový povrch TPE. A jestli jedete jen tak na lehko, můžete pro uložení drobností využít vodotěsnou schránku o objemu 5,5 litru.
Vylepšená Alterra nabídne lehce upravený design, kde prim hrají nové LED světlomety. Upravený je i přístrojový panel zobrazující otáčky, rychlost, počítadlo kilometrů, indikátor zařazené rychlosti, hodiny a palivoměr. Jezdec, který na něj bude koukat, zažije díky upravené ergonomii pohodlnější svezení. Sedí vzpřímeněji, a také potřebuje méně síly k ovládání čtyřkolky. A to i k otočení se, stroj teď má lepší poloměr otáčení.
V Arctic Catu si na vylepšené Alteře dali záležet. Jestli hledáte pracanta, co se nebojí si ušpinit ruce od práce, projede náročným terénem a navíc vás i se ženou odveze na výlet, tak by tahle sedmistovka za 249 990 včetně DPH mohla být ideální volbou. V této ceně navíc dostanete čtyřkolku s tažným zařízením vpředu i vzadu a s navijákem Warn.

Kapitoly článku

  1. Nová Alterra TRV 700i
  2. Kompletní fotogalerie

Jak se vám líbil tento článek?

Průměr: Známkováno: x

Katalog čtyřkolek - kompletní informace o modelu

Arctic Cat Alterra 700»

Další články sekce Arctic Cat

Jakub Vágner spoléhá na čtyřkolku Arctic Cat TRV 700i XT PS

19.01.2017, Novinky
Jakub Vágner, známý český sportovní rybář a držitel mnoha světových rekordů, a čtyřkolka Arctic Cat TRV 700i XT PS....

Čtyřkolky Arctic Cat pro polskou armádu

26.04.2016, Novinky
Poté, co čtyřkolky Arctic Cat vyhrály výběrová řízení pro české hasiče, se nyní začínají prosazovat i v sousedním Polsku...

Představení Arctic Cat Alterra 400/450

26.02.2016, Novinky
Pokud jde o čtyřkolky, bylo u Arctic Catu dlouho ticho po pěšině. V Thief River Falls se – co se offroadů týče – dlouho ...




English, Deutsch    Nahoru

Copyright © 2008-2024 Quadmania.cz, Kontakty – ISSN 1214-7125 – RSS kanál Loga Quadmania.cz ke stažení, V:1.80s

Nahlásit chybu / vylepšení na této stránce