QuadMania.cz


 ?
Registrace Zaslat heslo


Last Adventure Dobřany

Text: Ollie Roučková | Foto: Last Adventure | Datum: 10.07.2017 | Zobrazeno: 5247×

Last Adventure Dobřany V pátek 7.července se na dobřanském Offroad dráze proháněly čtyřkolky a autíčka. Pvní ročník ukazuje, že si i tento netradiční Cross Ower seriál našel své pevné místo mezi 4kokáři.


Kapitoly článku

  1. Závody
  2. Kompletní fotogalerie

Na startu se v pátek večer sešlo celkem 32 závodníků. Čekaly na ně celkem 3 velmi náročné a absolutně rozlišné měřené úseky. Prvních noční etapa se odjela v pátek, kdy jezdci starovali úderem desáté.


Po odjetí nočí etapy druhý den přišly na řadu denní RZ, které sebou přinesly velké zvraty a to zejména v kategorii Sportovních čtyřkolek, kde se na startu poskládalo hned 8 jezdců a mezi nimi dvě ženy.



Na Last Adventure bývá zvykem, že se každého závodu zůčastní zvučná jména, v minulém roce tomu byl Kazma, a do Dobřan zavítal Dakarový matador Josef Macháček, který seriál přijel podpořit a ukázat tak, že lze tyto závody absolvovat i s Dakarským speciálem, který budil velký respekt. Josef Macháček kromě čtyřkolky přivezl i svůj Buggy speciál, který také proháněl po Rzetách, ale nakonec s autíčkem nenastoupil do závodu. Největším smolařem závodu byl Marek Levý, který svou Hondu 450 musel odstavit těsně před koncem poslední RZ a to kategorii Sport 4x2 do té doby suverénně vedl.


Úplnou novinkou v Dobřanech byla možnost startovat bez SPZ, což využil Adam Bezděk, který si v kategorii Challenge 4x4 pěkně z ostra vyšlápl na třetí příčku. V této kategorii opět dominoval Michal Vágner, který sváděl velké souboje se druhým Milanem Laminou, po sečtení všech Rz oba jezdce od sebe dělily vteřiny. kategorii Expert 4x4 si vynavijákoval Jan Cihlář, který ani v jedné z RZ nenašel přemožitele.


Velmi populární se také stává kategorie autíček - Buggy 4x4, kde se sešlo 6 závodních posádek. Z prvnu jezdci měli velké problémy naštosovat své závodní speciály do ostrých vinglů, ale po pátečních trénincích jezdci přišli na to jak prolítávat utažené zatáčky pod plným plynem. Tomáš Vokurka si od noční jízdy nenechal vzít prvenství, a pěkně si za zády povodil Martina Mullera.

Celkové výsledky:

  • Sport 4x2: 1. Čejka, 2. Ollie Roučková, 3. Josef Macháček
  • Expert 4x4: 1. Jan Cihlář, 2. Švub, 3. Stuchlík
  • Challenge 4x4: 1. Michal Vágner, 2. Milan Lamina, 3. Adam Bezděk
  • Buggy 4x4: 1. Tomáš Vokurka, 2. MArtin Muller, 3. Tomáš Vokurka

Kapitoly článku

  1. Závody
  2. Kompletní fotogalerie

Jak se vám líbil tento článek?

Průměr: Známkováno: x

Články šampionátu Ostatní

Výsledky Last Adventure

25.10.2017, Závody
Ještě než se odjede poslední díl v Nýrsku, máme tu pro vás výsledky jednotlivých kategorií. Ti kteří ještě nevědí jaký n...

Jsem Mistr Evropy! KROUTÍ HLAVOU OLGA ROUČKOVÁ

26.09.2017, Závody
Jedna z nejextrémnějších sérií FIM EUROPE pokračovala v Idanha Nova Portugalsko. Což pro zástupce z České Republiky Olgu...

Erzberg Rodeo volá

12.06.2017, Závody
Rok se s rokem sešel a již za dva dny odstartuje Erzberg Rodeo, kde se jako již tradičně můžeme těšit na kategorii 4 kol...




English, Deutsch    Nahoru

Copyright © 2008-2024 Quadmania.cz, Kontakty – ISSN 1214-7125 – RSS kanál Loga Quadmania.cz ke stažení, V:0.73s

Nahlásit chybu / vylepšení na této stránce