QuadMania.cz


 ?
Registrace Zaslat heslo


Kymco den v Rabí

Text: Filip Tichý | Foto: Jarda Ducháček | Datum: 02.07.2007 | Zobrazeno: 11526×

Kymco den v Rabí Silničky v podhůří Šumavy ve středu hostily daleké hosty - tchaj-wanské stroje Kymco. Zastoupení této značky pro ČR a Německo - společnost MSA z Weidenu - nás pozvalo na novinářský den s prezentací letošních novinek a hlavních modelů. Podobně jako minulý rok Kawasaki (viz reportáž) se akce konala v atraktivních prostorách hotelu Atawa v Rabí.


Kapitoly článku

  1. Reportáž z akce
  2. Kompletní fotogalerie

Hlavním lákadlem byla pětice čtyřkolek nového modelu Kymco MXU 250S. Tento model navazuje na úspěch loňské řady MXU, která ale pro letošek dostala pohon zadní nápravy kardanem a redukční převodovku, které jinak byly k dispozici až od silnějšího modelu MXU300. Na první dojem je MXU 250S třeba proti nedávno testovanému Journeymanu podobné objemové třídy drobné vozítko. Kola jsou relativně blízko u sebe a utrhnout jednu stranu do vzduchu jde opravdu skoro samo, jak hned někteří neváhali vyzkoušet. Zajímavý je systém brzd, kdy páčky na řídítkách ovládají přední a zadní brzdu a nožní páka aktivuje obě brzdy současně.
Takže honem navléct do chráničů, nasadit helmu a hurá na testovací projížďku organizovanou horažďovickými specialisty na čtyřkolky z firmy ADT. Nádherná projížďka trvala přes hodinu a musím organizátorům opravdu poděkovat, protáhli nás snad všemi druhy terénů, nádherně jsme se vyřádili a vytahali si ruce až po kolena. Šotolina, rozbahněné polňačky, brody, průjezd řekou, výjezdy lesem i sjezdy po prudkých loukách nás přesvědčily, že MXU je ideálním strojem, pokud vám jde hlavně o zábavu a záruku velké průjezdnosti terénem.
Zvláštní bylo, že bouřlivou lázeň při jízdě mělkou řekou všechny stroje zvládly bez problémů, ale bahnění v řídké bažině některé komentovaly krátkým zakuckáním až chcípnutím motoru, aby se ale za chvilku zase spokojeně rozburácely a pokračovaly v řádění. Blbnutí na louce na MXU je opravdu zábava, při každém prudším manévru je alespoň jedno kolo ve vzduchu, i když někteří dostali do vzduchu i dvě nebo všechna kola.
Po návratu jsme ještě okoukli model MXU300, který zaujal zásuvkou pro připojení vleku, a dále dětskou padesátku Maxxer 50.

Kapitoly článku

  1. Reportáž z akce
  2. Kompletní fotogalerie

Jak se vám líbil tento článek?

Průměr: 0.00 Známkováno: 0x

Katalog čtyřkolek - kompletní informace o modelu

Kymco MXU 250»
Kymco MXU 300»
Kymco MXU 50»

Další články sekce Kymco

Testování novinek Kymco

23.06.2011, Reportáže
V minulém týdnu jsme absolvovali představení modelové řady Kymco v bavorské vesnici Mitterteich. Stroje od Tchajwanského...




English, Deutsch    Nahoru

Copyright © 2008-2024 Quadmania.cz, Kontakty – ISSN 1214-7125 – RSS kanál Loga Quadmania.cz ke stažení, V:1.11s

Nahlásit chybu / vylepšení na této stránce